G4Media.ro

The New York Times: Comandanții ruși de pe teren i-ar fi propus…

Sursa foto: Kremlin.ru

The New York Times: Comandanții ruși de pe teren i-ar fi propus lui Putin să li se permită retragerea din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților soldaților, însă liderul de la Kremlin a refuzat

Potrivit publicației The New York Times, Vladimir Putin s-a implicat direct în planificarea strategică a războiului din Ucraina, în ultimele săptămâni, conform unor informații oferite de oficiali americani. Putin ar fi respins cererile comandanților săi de pe teren de a li se permite să se retragă din orașul Herson, oraș vital din sudul țării. O retragere din Herson ar permite armatei ruse să se retragă peste râul Nipru într-un mod ordonat, păstrându-și echipamentul și salvând viețile soldaților.

O astfel de retragere ar însemna o recunoaștere publică umilitoare a eșecului lui Putin în război și ar oferi o a doua victorie majoră Ucrainei, astfel că președintele Rusiei ar fi refuzat propunerea comandanților săi, relatează The New York Times.

Herson a fost primul oraș important care a căzut în mâinile rușilor în invazia inițială și rămâne singura capitală regională aflată sub controlul Moscovei. Recucerirea acestui oraș ar fi o realizare majoră pentru președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Concentrat pe victorie cu orice preț, Putin e preocupat tot mai tare de războiul din Ucraina, în timp ce armata rusă pare tot mai slăbită, forțându-l să anunțe o mobilizare parțială care ar putea atrage 300.000 de civili ruși în serviciul militar.

În această lună, Moscova a demonstrat că are prea puține trupe pentru a-și continua ofensiva, suferă de lipsa armamentului de precizie de înaltă tehnologie și nu a reușit să obțină dominația în Ucraina.

Oficialii americani au declarat că, în spatele scenei, Putin își asumă un rol semnificativ în planificarea războiului, inclusiv spunându-le comandanților că deciziile strategice pe teren îi aparțin. Deși Putin acceptă unele recomandări ale comandanților militari, inclusiv propunerea de mobilizare a civililor, implicarea sa directă în război crează tensiuni, spun unii oficialii americani, potrivit The New York Times.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

20 comentarii

 1. Nu-i nimic, mai trimite la macel 300k la baioneta.

 2. Asa o fi, ca dictatorii cam au prostul obicei să creadă ca sunt experți la orice, dar având in vedere ca media deja la declarat ca si mort pe Putin de n-spe ori in ultimele 6 luni, probabil acest articol din NYT nu este decât propaganda.

  • NY Times 🤣🤣🤣. un fel de Hotnews…bleahhhh…propagandă din vise

  • Probabil e si propagandă, însă adevărul pur este ca șeful tău a luat numai decizi proaste cu excepția retrageri trupelor din jurul Kievului.

 3. Putler vrea ca Putlerjugend să-l salveze, speră să nu se sinucidă in buncăr! 😏
  Nu contează câți ruși mor! 😂
  Si trolii dezaxați încă il pupă in c*r! 😏

 4. Din 24 februarie toate deciziile lui Putin s-au dovedit a fi greșite.
  Persistența diabolică ii grăbește sfârșitul.

 5. Presa independenta și impartiala din vest…

 6. e usor sa trimiti la m.o.a.r.t.e farierii ⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️cand tu stai ca qw.r.v.e.le 😜😋😛🥰in palate dă lux…trimiteti putleru drequ pă front…👍👍👍👍👍👍

 7. Putin nu vrea ca nici un soldat sa se retraga ordonat….
  Strategia este urmatoare:
  1. Soldatii se retrag dezordonat
  2. lasa echipament si munitia la ucrainieni
  3. Putin avertizeaza cu nucleara, deoarece soldati Nato lupta in Ucraina si de aia s-au retras rusii….si rusii nu s-au retras…si au parasit strategic pozitiile

 8. The New York Times spune ce vreau eu sa aud.

 9. Ca un act de bunăvoință pentru ucraineni Putin sacrifică militarii ruși.

 10. Mobilizarea parțială a lui Putin ,glăsuiește a înfrîngere parțială în Ucraina.!

 11. Normal că a refuzat: le-a permis-o deja de două ori, la Kiev și Harkov. Ordonat se pot retrage de tot din Ucraina, sau poate și din Rusia, cine știe? În felul acesta, sigur evită pierderile. Și totuși cineva l-a asigurat că pot obține victoria, că altfel nu pornea „operațiunea specială”.

 12. Expertii militari cu CV pline de campanii militare va spun in engleza, franceza ca Moralul ramîne arma cea mai solida a soldatului pe front.
  Soldatul rus nu a avut si o sa aiba si mai putin moral ca sa faca fata motivatiei ucrainiene.

 13. Indiferent ce va spune presa și diverși comentatori, războiul va continua. Dictatorul nu renunță. Este din ce in ce mai greu și plin de neprevăzut

 14. Pe ăia nu moralul îi ține,ci vodca!

 15. Așa a făcut și Hitler la Stalingrad!Așa a pierdut o armată întreagă (și pe urmă războiul)!

 16. Americanii spun, Americanii fac, Americanii cred, mai duceți-vă în… mea de americani.