G4Media.ro

Thailanda: Un parc naţional le trimite înapoi turiştilor prin poştă gunoiul pe…

Thailanda: Un parc naţional le trimite înapoi turiştilor prin poştă gunoiul pe care îl lasă în urmă

Un parc naţional din Thailanda vrea să strângă gunoaiele aruncate de turişti şi să le trimită înapoi prin poştă, cu mesajul „Aţi uitat ceva”, potrivit ministrului thailandez al Mediului, scrie Washington Post.

Pe pagina sa de Facebook, ministrul Varawut Silpa-archa a postat o poză cu o cutie plină de deşeuri abandonată în incinta unui parc naţional, care părea pregătită pentru a fi trimisă prin poştă celor care au aruncat-o acolo, alături de un mesaj: „Aţi uitat ceva în Parcul Naţional Khao Yai”.

Ministrul a anunţat ulterior că guvernul va lua măsuri dure pentru a-i împiedica să mai revină pe vizitatorii care produc stricăciuni în parcuri sau care deranjează ordinea publică. El a dat două exemple recente de comportant care nu va mai fi tolerat: un grup de turişti care au lăsat gunoaie în cortul pe care l-au închiriat şi un grup de turişti sub efectul băuturilor alcoolice care au campat într-un alt parc natural.

Ministrul Varawut a spus că vizitatorii nu au voie să lase gunoaie în urma lor, să bea în incinta parcurilor sau să facă gălăgie dupa ora 22, iar cei care încalcă regulile vor fi daţi afară.

Potrivit presei din Thailanda, pedeapsa standard pentru aruncarea gunoaielor este amenda sau chiar închisoarea. Amenda maximă se ridică la circa 16.000 de dolari.

Sursa foto: Facebook / Varawut Silpa-archa

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Tocmai cand romanii au prins gustul Thailandei.

 2. La noi, nu mee cu astfel de „giumbușlucuri”, că nu-i mai votează nimeni !!

  La român ..
  Berea’i bere! .. Băută reecee .. la firu’ ieerbiii .. și sticla – după râcâit – aruncată cât colo (după înjurăturile de rigoare la adresa lu’ Iohannu’..)
  Micu’i mic!.. Cu tot tacâmu’: că doară cum altfel?! – grătaru’ răsturnat acolo – că doar nu le’or aduna în v’o pungă (resturile)!..
  Mai pică și niscaiva pempărși de la ăla micu’…
  Hopa! Stai că s-o’ntamplat la doamna: o picat pă „momentu’ nașpa”, ioi – deci mai încolo – și tamponu’..
  Apoi: sticle goale pahare de plastic – (huh .. și prezervativ? wtf??) – ambalaje hârtii chiștoace cate-un șlap pe ici pe colo pet-uri cât cuprinde oase jucării rupte..
  Măăh.. – vorb’aia: „Românul știe să guste distracția! în natură – cu Famiglia!.. Nu-i prost, mă!..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.