G4Media.ro

Testele rapide pentru COVID ar putea să se găsească și în farmacii,…

Testele rapide pentru COVID ar putea să se găsească și în farmacii, anunță Vlad Voiculescu / Agenția medicamentului a interzis vânzarea acestora

Testele rapide pe bază de antigen pentru depistarea COVID ar putea să se găsească și în farmaciile din România, anunță ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a avut o discuție și cu noua conducere a Agenției Naționale a Medicamentului.

Voiculescu a declarat, miercuri, după ce s-a vaccinat anti-COVID, că el consideră că testele ar trebui să se găsească și în farmacii, ceea ce în prezent nu se întâmplă.

„Vom reevalua această chestiune. Avem de ieri un nou președinte al Agenției Naționale a Medicamentului (ANMDMR) și am avut deja această discuție. Cred că e bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate și cred că lucrul ăsta poate să se întâmple și în farmacii, dar trebuie să avem discuții cu experții în domeniu”, a declarat ministrul Sănătății.

Vânzarea testelor antigenice în farmacii a fost interzisă în noiembrie de agenția medicamentului, care a precizat că acestea sunt dispozitive de uz medical și, prin urmare, nu pot fi comercializate la liber. Detalii aici

Noul președinte al Agenției Naționale a Medicamentului este dr. Roxana Stroe, care a mai deținut această funcție. Roxana Stroe este medic primar farmacologie clinică și lucrează în cadrul ANMDMR de 11 ani. A condus Direcția Farmacovigilență și Managementul Riscului și din 2014 este membru titular în Comitetul de evaluare a riscului în materie de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), fiind implicată activ, împreună cu echipa Agenției și a Ministerului Sănătății, și în acțiunile organizate cu ocazia mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă al agenției.

Vlad Voiculescu a anunțat, miercuri, că va face schimbări în toate instituțiile statului care țin de domeniul sanitar:

„Vor fi schimbări. Există schimbări la agenția medicamentului, va fi o schimbare la CNAS. Din secretarii de stat, unul singur va continua mandatul început în guvernul trecut. În alte instituții ale statului care țin de domeniul sanitar vor fi schimbări.”

Ministrul a precizat că raportul de repartizare a secretarilor de stat din MS este următorul: 3 de la USRPLUS, 2 de la de la PNL și unul de la UDMR.

Voiculescu a spus că în privința celor numiți de PNL și UDMR decizia nu îi aparține.

Cel mai probabil, dintre actualii secretari de stat, Andrei Baciu (PNL) va rămâne.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Le aduce unchiul Nik?

 2. In farmacii se gasesc teste la 70 lei dar nu oricine isi permite.

 3. Pai eu din farmacie am luat teste rapide antigen cu 50 lei bucata.

  De unde altundeva isi ia lumea?

  • De pe net. Sunt interzise la vanzare in farmacii, dar sunt permise la comanda online. Fuck logic.

  • Voiculescu bate campii, farmaciile vand la liber teste dar cam mare diferenta intre 50 si 70 lei bucata.

  • E prima oara cand aud ca au fost interzise in Noiembrie.

   La farmacia de langa mine am gasit teste si in Decembie si ultima oara erau si la inceputul lui Ianuarie (stoc nou, ambalaj nou). Deci nu-i de parca scapau de stoc sau ceva.

   50 lei bucata in Bucuresti.

  • Saptamana trecuta a cumparat un cetatean cu 70 lei din farmacie.

 4. Contracte si lobby!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.