G4Media.ro

Teste pentru coronavirus la cerere, contra cost, și la Sibiu și Hunedoara

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Teste pentru coronavirus la cerere, contra cost, și la Sibiu și Hunedoara

UPDATE: Și la spitalul municipal din Hunedoara se pot efectua, începând de miercuri, şi testări contra cost pentru depistarea noului coronavirus la persoanele care solicită acest lucru.

Costul unei test se ridică la 250 de lei, iar recoltarea probelor se va face la domiciliul solicitantului, cu ajutorul unei echipe mobile a spitalului, relatează Agerpres.

Știrea inițială: Reprezentanții Spitalului de Petriatrie Sibiu anunță că în laboratorul propriu se pot efectua, la cerere, teste RT-PCR pentru depistarea COVID-19, precum și teste pentru depistarea anticorpilor. Testele se efectuază contra cost. De asemenea, începând cu 15 mai, după încetarea stării de urgență, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va relua activitatea de consultații în ambulatoriile de specialitate, în condiții speciale pentru evitarea infectării, scrie Turnul Sfatului.

Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului de Pediatrie poate efectua la cerere, contra cost, analize RT-PCR COVID-19 la prețul de 280 lei/test, precum și teste pentru determinarea anticorpilor (Ig M și Ig G – anti SARS-Cov-2) prețul fiind de 80 lei/test, anunță reprezentanții instituției, printr-un e de presă.

Până acum, spitale din Petroșani, Oradea și Bistrița au mai anunțat că pot face teste la cerere, contra cost.

Începând cu data de 15 mai, după încetarea stării de urgență, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va relua activitatea de consultații în ambulatoriile de specialitate. Consultațiile și investigațiile se vor face numai cu bilet de trimitere de la medicul de familie și programare telefonică.

Pentru distanțarea pacienților, vor fi primiți doar doi pacienți pe oră, precizează sursa citată. Programarea pacienților cu risc crescut se va face la începutul programului de lucru.

În momentul programării telefonice, aparținătorii vor fi chestionați cu privire la următoarele aspecte:

– Dacă copilul are simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și / sau febră (≥37⁰C)
– Dacă există membrii ai familiei cu aceste simptome
– Dacă au intrat în contact cu un pacient confirmat cu COVID-19
– Dacă suferă de o patologie cronică sau o afecțiune care îi reduce imunitatea

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...