G4Media.ro

Tesla și-a vândut 75% din deținerile de Bitcoin pentru 936 de milioane…

Sursa Foto: Tesla captură

Tesla și-a vândut 75% din deținerile de Bitcoin pentru 936 de milioane de dolari / Vânzarea vine în condițiile în care valoarea criptomonedei s-a prăbușit, scăzând cu peste 50% în acest an

Tesla, compania care a anunțat până acum investiții majore în Bitcoin, a vândut acum cea mai mare parte a deținerilor sale de criptomonedă, anunță BBC.

Constructorul de automobile electrice a declarat că s-a debarasat de 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021.

Vânzarea în condițiile în care valoarea criptomonedei s-a prăbușit, scăzând cu peste 50% în acest an. Tesla a anunțat că a cumpărat monedă tradițională cu cele 936 de milioane de dolari (782 de milioane de lire sterline) din vânzările sale de Bitcoin.

Șeful Tesla, Elon Musk, a fost unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai criptomonedelor, declarațiile sale pe rețelele de socializare determinând adesea o activitate comercială semnificativă.

Investiția de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a determinat o creștere a cererii pentru această monedă. Prețul criptomonedei a urcat anul trecut la aproape 70.000 de dolari în noiembrie, înainte de a se prăbuși. Un Bitcoin se tranzacționează acum la mai puțin de 25.000 de dolari.

Anul trecut, Tesla a încetat să mai accepte Bitcoin ca plată pentru mașinile sale, invocând preocupări legate de impactul asupra climei al mineritului Bitcoin, care consumă multă energie.

La vremea respectivă, dl Musk a declarat pe rețelele de socializare că firma nu va vinde Bitcoin pe care îl deține. „Tesla nu va vinde niciun Bitcoin”, a scris el.

Mișcarea este încă o veste proastă pentru Bitcoin și pentru cripto, în general, notează jurnaliștii britanici. Musk este un susținător al cripto, și a ajutat la promovarea unor monede precum Bitcoin și Dogecoin.

Domnul Musk a spus că aceasta nu a fost o reflecție asupra Bitcoin, ci mai mult despre nevoia de numerar.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. In aceeasi editie spuneti ca gata! e sfarsitul crypto, dar si ca Bitcoin a crescut. Hotarati-va cum e!

 2. Unde sunt sustinatorii criptomonedelor sa ne spuna ei cat de bogati sunt ca mineaza toata ziua? Cand le spuneam anii trecuti ca asemenea tranzactii speculative nu au viitor ziceau nu si nu… na, ca i-a tradat si prietenul Elon.

  • Multi au câștigat sume „nesimțite” din crypto, probabil si mai multi s-au „ars”.
   Ăștia de au pierdut nu se vor lauda niciodată.

  • Perioadele in care bitcoin este declarat mort sunt ideale pentru a cumpara:)))
   Buy low sell high, easy money.