G4Media.ro

Tatăl lui Elon Musk spune că a refuzat o mașină Tesla gratuită…

Sursa foto: ANGELA WEISS / AFP

Tatăl lui Elon Musk spune că a refuzat o mașină Tesla gratuită de la fiul său, care s-a oferit să plătească și livrarea în Africa de Sud

Errol Musk, tatăl lui Elon Musk, a declarat că a refuzat oferta fiului său de a trimite o Tesla în Africa de Sud. Mașina era prea scumpă pentru a fi expediată, a declarat Errol pentru Insider. În schimb, el conduce un Rolls-Royce. Tatăl miliardarului a mai spus că deține și un avion de epocă.

În ianuarie 2022, Errol Musk a refuzat oferta fiului său de a-i face cadou o Tesla și de a o expedia la domiciliul său din Africa de Sud.

Decizia sa a depins parțial de costul transportului și de taxele de import, pe care Elon s-a oferit să le acopere. Costul mașinii, al transportului și al taxelor depășea 180.000 de dolari, a spus Errol.

„Nu erau îngrijorați de asta, dar le-am spus: „Uite, pur și simplu nu merită””, a spus Errol.

Nu este surprinzător că Elon nu era îngrijorat de cost: 180.000 de dolari reprezentau aproximativ 0,00006% din averea netă de 278 de miliarde de dolari a lui Elon la acea vreme.

„Nu există nicio facilitate de service aici. Nu există încă o reprezentanță Tesla”, a adăugat Errol, explicând de ce a refuzat oferta fiului său. „Nu există stații de încărcare. Am spus: „Vă rog, nu vrem să facem asta””.

Costă între 3.300 și 7.000 de dolari să transportul un vehicul din SUA în Africa de Sud, potrivit datelor companiei de transport auto A1 Auto Transport. Africa de Sud percepe o taxă vamală de 25% pentru importurile de automobile.

În timp ce Errol a spus că nu era sigur de modelul pe care Elon dorea să îl trimită, unele dintre cele mai scumpe mașini ale Tesla de la acea vreme, cum ar fi Model S Plaid, costau peste 100.000 de dolari.

În timp ce Tesla a început să își vândă mașinile în Europa și China, acestea nu sunt de vânzare în Africa de Sud. Winstone Jordaan, directorul general al GridCars, o companie sud-africană de stații de încărcare a vehiculelor electrice, a declarat în luna mai pentru un post de știri local că există aproximativ 1.500 de vehicule electrice și 300 de stații de încărcare în întreaga țară.

Pentru comparație, în SUA există 1,7 milioane de vehicule electrice în uz, potrivit Experian, și peste 130.000 de stații de încărcare publice în întreaga țară, conform datelor din martie ale Casei Albe.

Pentru a se deplasa în Africa de Sud, Errol Musk a spus că deține un Rolls-Royce și o mașină sport. În plus, are un avion Ryan Navion, construit în 1947, pe care îi place să îl scoată și să zboare.

„Întotdeauna am avut Rolls-Royce-uri, de când Elon și Kimbal erau bebeluși”, a spus Errol, referindu-se la cei doi fii ai săi. „Prefer să conduc un Rolls-Royce. Este mult mai bun – vreau să spun că nu este mai bun decât o Tesla – dar oricum este mai frumos pentru mine.”

În recenta biografie a lui Elon scrisă de Walter Isaacson, autorul a scris că Errol a deținut cândva un Rolls-Royce Corniche decapotabil auriu.

Deși Errol nu a deținut niciodată o Tesla, el a spus că a făcut destule teste de condus, inclusiv a luat Tesla Roadster la o tură.

„Dacă aș locui în SUA, aș conduce o Tesla fără îndoială”, a declarat Errol Musk. „Mergi la Austin și de fiecare dată când te întorci ești la o stație de încărcare Tesla”. Cu peste 20.000 de Superchargers în America de Nord, Tesla deține cea mai mare rețea de încărcătoare rapide din regiune.

Elon și tatăl său au avut o relație dificilă de-a lungul anilor.

Isaacson a scris că Elon și fratele său Kimbal au întrerupt comunicarea cu tatăl lor – o afirmație pe care Errol o neagă.

Errol a declarat că a comunicat cu biroul lui Elon Musk cu privire la finanțarea unei călătorii pe care Errol intenționează să o facă în Florida în noiembrie, cu doar câteva ore înainte de a vorbi cu Insider pe 22 septembrie.

„Am cu fiii mei aceeași relație pe care tatăl meu a avut-o cu mine”, a declarat Errol. „Cu alte cuvinte, suntem bărbați, nu ne petrecem timpul unul cu celălalt. Ei sunt copiii mei. Eu sunt tatăl lor. Nu sunt prietenul lor”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Nici copiii lui nu-l suporta. Fisa chiar si-a schimbat si numele.

  2. Deci nici tacsu nu il inghite pe usor dezaxatul de fiu sau.

  3. săracii

  4. batran decrepit … cum sa continui sa mergi cu coaja aia de rolls cand ti se ofera o minune de tesla?

  5. Știre. Down the rabbit hole.