G4Media.ro

Țările din Golf, în alertă din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut…

sursa foto. Fcebook

Țările din Golf, în alertă din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut de câteva zile asupra acestei regiuni foarte calde şi aride

Autorităţile mai multor ţări din Golf au crescut duminică numărul alertelor adresate locuitorilor din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut de câteva zile asupra acestei regiuni foarte calde şi aride, relatează Agerpres.

Aversele perturbă viaţa de zi cu zi a ţărilor bogate din Golf, autorităţile instalând rareori sisteme de evacuare a apei din cauza deficitului de ploi.

În Emiratele Arabe Unite, ploile torenţiale au căzut în toată ţara, în special în Dubai şi Abu Dhabi. Se aşteaptă ca vremea rea să dureze până joi, a informat duminică agenţia de presă oficială WAM.

Ploile au fost agravate de însămânţarea norilor, o practică folosită de autorităţi pentru a creşte cantitatea de ploaie, în mod normal foarte uşoară şi rară.

În Sharjah, un alt emirat al acestui stat bogat, pietoni şi vehicule au rămas blocaţi din cauza apelor în creştere. Autorităţile nu au raportat nicio victimă.

O ploaie torenţială a căzut peste vastul regat deşertic al Arabiei Saudite, inclusiv asupra pelerinilor aflaţi în oraşul sfânt Mecca. Apărarea Civilă a avertizat că ploi moderate până la abundente vor continua să cadă în mai multe zone.

În Qatar, autorităţile le-au cerut locuitorilor să fie vigilenţi, anunţând ploi torenţiale şi vânturi puternice în diferite părţi ale ţării începând de duminică.

În Kuweit, ploile de „intensitate în general medie” vor continua până duminică seara, potrivit serviciilor de meteorologie citate de agenţia de presă oficială Kuna. Cursurile şi examenele vor fi suspendate luni în şcolile din toată ţara din cauza „condiţiilor meteorologice”, a adăugat Kuna.

Sultanatul Oman a anunţat sâmbătă „ploi cu descărcări electrice de intensitate diferită” în mai multe regiuni ale ţării, televiziunea de stat Oman TV difuzând imagini cu drumuri afectate de ploile torenţiale şi ape în creştere.

Sursa foto: Facebook/Desert Oman

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Abia se mai spală maimuțele.

  2. Prostul nu e rost destul daca nu si semnalizeaza !

  3. Atunci ce rost mai au toate acele summituri despre schimbarile climatice? Ce nu e clar?

    • Unii castiga din schimbarile climatice, altii pierd. Poate arabetii vor avea o clima mai umeda, poate Canada va putea creste culturi in nordul inghetat, unde era doar permafrost, poate vor creste copaci in Groenlanda sau Islanda. Dar asta nu-i va consola pe cei din zonele de coasta, daca se prevede cresterea nivelului marii cu 2 metri. Nu ne va consola pe noi, romanii daca se schimba clima din temperat continentala in mediteraneana. Toate ecosistememe de deal si munte (paduri, pasuni) vor fi impactate puternic. Vom avea desertificare pe scara larga in sud. Cu ce te va „incalzi” ca arabetii vor avea ploi consistente?