G4Media.ro

Tăriceanu vrea ca alegerile parlamentare să fie amânate până în martie 2021

Tăriceanu vrea ca alegerile parlamentare să fie amânate până în martie 2021

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune ca alegerile parlamentare să fie organizate în martie 2021, invocând motive de siguranţă sanitară, relatează Agerpres.

„Curtea Constituţională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabileşte data alegerilor parlamentare este constituţională. În aceste condiţii, cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021. Pentru acest punct de vedere avem câteva argumente: să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări şi încă nu au venit valurile de la deschiderea şcolilor şi alegerile locale. O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor şi gripelor de sezon care vor complica şi mai tare situaţia medicală”, a scris Tăriceanu miercuri pe Facebook.

El susţine că, prin amânarea alegerilor parlamentare, „noile administraţii locale vor avea şansa să se aşeze, să facă pregătiri pentru iarnă şi nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare”.

„Asta dacă toţi reprezentanţii clasei politice consideră că cetăţeanul are întâietate. Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulţi români pentru a putea organiza în siguranţă secţii de vot. Intuiesc reacţia lui Orban (Tăriceanu a obţinut un scor mic şi nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem sa rămânem într-o democraţie participativă şi liberă sau abandonăm această idee şi lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!”, a adăugat Tăriceanu.

Curtea Constituțională a respins marți, ca neîntemeiată, sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

Potrivit articolului 63 din Constituție, ”alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului”. Mandatul parlamentarilor este de patru ani iar precedentele alegeri au fost organizate pe 21 decembrie 2016.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

  1. Si eu vreau multe domnu’ motociclist.

  2. Hei Tăricene noi ştim unde baţi, iar acuma că ştim care e varianta ta suntem curioşi care e varianta lui Ponta.
    Iar când vom afla şi varianta lui Ciolacu toată lumea va şti care e cu care şi una dintre enigme va fi desluşită.
    Cred că şi partidele voastre sunt curioase să vadă cum vă poziţionaţi în legătură cu această temă ca să ştie cine cu cine va mânca pâinea împreună pe viitor.

  3. Jigodia ăsta penală trebuie să aibă parlament la cimitir!Ba,lasă -ne(!!!), nu mai scăpăm de tine niciodată?

  4. De la 1,6% face cereri… Du-te nene și lasă-ne!!

  5. Și nea Popică, de la spălătoria din capătul străzii, vrea ca la alegeri să participe și pisicile lui… dar nu putem băga în seamă toți moșnegii senili, nu-i așa G4?

  6. Poate da dl. Iohannis un tel in Austria si se intereseaza de % la care au ajuns austriecii cu dosarul Bufnitei. Poate pana martie da Domnul(oricare vreti voi) sa scapam de aceasta scursura a politicii romanesti, vesnic.

  7. Bai smintitule, nici acum nu realizezi ca esti 0? Inca iti baga Bogdan Chireac in cap ca ai 15%?
    La europarlamentare ai spus ca nu era foarte important pentru ALDE dar ce te faci ca tu, cu pretentii de prezidentiabil, ai luat un sut in fund de la bucuresteni? Tu si partidul tau!

    E gata, ai imbatranit urat si cosul de gunoi al istoriei de asteapta. Ai loc langa Iliescu, Nastase, Dragnea,Funar si altii.

  8. Foarte bine, Tari spera sa mai aibă timp pt o alianță care să-l remorcheze in parlament. Sa vedem daca Ciolacu musca momeala, daca noile administrații locale vor începe sa livreze rapid, pana la primăvara PSD nici împreună cu Alde nu vor trece de 5% :))!

  9. Sa zicem ca are dreptate. Sa decida votul prin corespondenta!
    Mai evoluam si noi…

  10. De parca Tariceanu GARANTEAZA ca in martie 2021 nu se vor putea invoca iarasi motive de siguranta sanitara! 🙂
    Fa mah alegerile in martie 2221, macar stim ca o sa te mumificam pe fotoliul din Parlament.

  11. E clar, la anu il vedem pe motocicleta cu un rucsac Glovo.

  12. Misto Aston Martin.ul cu care ai venit duminica, la Scoala Herastrau, sa votezi!
    Cat despre cererile matale, cu 1,6% din voturi, nu cred ca esti indreptatit sa le faci! Tu nu-ti dai seama ca ai avut mai multe neveste decat voturi? Ce draq mai vrei acu’?

  13. Dar poate vrea Tariceanu sa se organizeze alegeri parlamentare peste 50 de ani, pana atunci poate disparem noi si el nu va mai candida. Dar cine stie, am vazut de la Deveselu ca se poate 😁

  14. trădiceanu e și senil și tupeist.
    Cum poate să mai aibă pretenția să fie luat în seamă cu 1,6%???

  15. – depun motiune de cenzura sa isi puna guvernul lor
    – prelungesc cat pot de mult alegerile pana reusesc sa puna la punct fraudarea

    • Chiar daca voi reusi sa amane alegerile in Parlament, Constititia este clara…mandatul parlamentarilor este de fix 4 ani si in cele 3 luni in care vor mai freca duda pe banii nostri, nu mai au voie sa voteze si sa modifice legi organice! Indiferent ce gandesc ei si ce vor sa faca in cele 3 luni suplimentare, nu se pupa cu Constitutia!

  16. Tăriceanu vrea mai mult timp pentru actuala șleahtă de parlamentari ca să aibă timp să ciuntească alte Legi importante și să își lase ei portițe de protecție față de Justiție.

    Huooo!

  17. Simt morcovul! Pleaca imunitatea!
    Ce va faceti cu gabita ca ea vrea imunitate repede?
    S a inscris pentru alegerile din decembrie!

  18. Până la ultima suflare. Această mizerie de om va ține cu dinții de putere până în ultima clipă. Să nu creadă cineva că fmmccr le-a dat dreptul să aleagă singuri scrutinul degeaba. Bă nene niciodată în 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva. Niște nenorociți și hoți, fosile comuniste care nu alta varianta. Jos cu ei. „Vrem alegeri cât mai repede!”: ăsta să fie sloganul următorului protest că altfel nu scăpăm de trădătorii ăștia bolșevici.

  19. Senilul ăsta încă se mai gândește la urmatoarele alegeri după ce si-a luat-o in fundulet foarte tare .Cred că a inceput sa-i placă

  20. Vrei tu , dar eu nu vreau si nici nu te voi vota, daca vei mai candida la parlamentare.Ai subminat statul de drept si democratia Romaniei, sustinand o formatiune retrograda si mafiota , votand in parlament , alturi de aceasta, toate schimbarile legilor justitiei in favoarea hotilor. La pensie tataie. Tragi de timp, ptr. a se prescrie propriul dosar de penal.

  21. „Tăriceanu vrea ca alegerile parlamentare să fie amânate…”

    Foarte probabil, dl Tăriceanu ar dori ca alegerile parlamentare să fie amânate pentru totdeauna, întrucât cariera politică a domniei-sale s-a sfârșit.

    Dar, de ce ne mai interesează ce vrea domnia-sa?!

  22. Nu înțeleg de ce G4m îi tot face reclamă acestui parazit, un 1.6% pentru bucureșteni și un MARE ZERO pentru întreaga țară, alocându-i aproape zilnic câte un articol….
    Anonimatul ar trebui să îi fie țărâna ușoară dpdv politic.
    Nu mai publicați articole despre acest parazit politic!

  23. Eu cred că Tăriceanu a vrut să zică martie 2031

  24. Până în martie 2021 presupun că se epuizează căile de tergiversare a majorării pensiilor cu 40%.
    O să găsească destul sprijin din partea PSD pentru amânarea alegerilor. Faliment scrie pe noi. Tăriceanu urmează indicațiile stăpânilor lui ruși.

  25. MAI DU-TE IN PULA MEA DE BABALAC LIBIDINOS SI INVARTE-TI LIMBA IN MUIEREA AIA TANARA PE CARE O AI , SI MAI LASA SI PE ALTII SA FURE!