G4Media.ro

Tăriceanu jubilează după decizia CCR: E consolidarea caracterului de republică parlamentară, nu…

Tăriceanu jubilează după decizia CCR: E consolidarea caracterului de republică parlamentară, nu semiprezidențială. Președintele are un rol solemn

Călin Popescu Tăriceanu a salutat miercuri decizia Curții Constituționale și a declarat că aceasta reprezintă ”consolidarea caracterului republican al democrației parlamentare”, arătând că ea infirmă discuțiile despre România ca republică semiprezidențială.

”Astăzi CCR întărește poziția Executivului în ce privește relația institutională între Ministerul Justiției si Ministerul Public. Subliniază că Ministerul Public funcționează sub autoritatea Ministerului Justiției, așa cum e trecut fără echivoc în Constituție. Președintele are un rol solemn”, a spus Tăriceanu într-o declarație la Palatul Parlamentului.

Curtea Constituţională a României a admis miercuri cererea Guvernului și a constatat că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Practic, decizia CCR înseamnă că ministrul Justiției are puteri discreționare de a numi șefii parchetelor din România, fără să mai conteze poziția președintelui României și cea a CSM. Până la comunicatul oficial al CCR, este greu de spus acum care va fi calea de urmat pentru Klaus Iohannis.

Vom reveni

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. e ciudat cum un gunoi ales de 100.000 oameni is bate joc de 6.200.000 de oameni

 2. Fara Kovesi, justitia are o pierdere de imagine si interna, si externa, stimulând emigrarea tinerilor profesionisti care nu văd ce se mai poate face aici.

 3. Tăriceanu ar fi bine să fie mai reținut in aprecieri.Noi n-am uitat bilețelele roz și declanșarea împreună cu Voiculescu și Geoană referendumul inutil cu cheltuieli de 10 milioane de euro,de banii in urma privatizării BCR și de risipa,marea risipa a banilor românilor.Cred că nu i-ar fi stricat puțin aer necondiționat.

 4. Pentru ce kkt mai VOTAM un presedinte atunci?

 5. Romania e un stat esuat, capturat de comunisti (hoti, borfasi, infractori) restul e gargara …

  • Din pacate…Da

 6. Jubileaza? Cred ca juiseaza de-a dreptul…

 7. Taticene ești un bou solemn… Dar bou!

  • Pai asta este soarta boului, vitel adult…

   Tariceanu nu s-a putut ridica la nivelul presedintiei si tot sapa la baza pana ajunge presedintia la nivelul lui. Dar pierde din vedere ca atunci cand presedintia va ajunge la nivelul lui, nu va mai conta de loc.
   Cel mult niste drepturi speciale ca prioritate la coada la (de exemplu) politia circulatie. Dar asta poate obtine si ca handicapat mental.
   Sau poate ,ca nastase ilie, sa pretinda dreptul de a conduce beat… putin respect ce ”’… mea!