G4Media.ro

Țara Galilor a învins duminică Ucraina cu 1-0 și și-a asigurat un…

sursa foto: captura

Țara Galilor a învins duminică Ucraina cu 1-0 și și-a asigurat un loc la Cupa Mondială, FIFA 2022

Echipa masculină de fotbal a Țării Galilor a învins duminică Ucraina cu 1-0 și și-a asigurat un loc la Cupa Mondială- FIFA 2022, relatează CNN. 

Ucraina părea că a început meciul într-un mod perfect, deoarece Oleksandr Zinchenko a executat rapid o lovitură liberă după 3 minute, nimerind poarta – doar că arbitrul spaniol Antonio Mateu Lahoz a anulat golul, considerând că jucătorul lui Manchester City a executat mingea fixă înainte de fluierul de final.

Ucraina a continuat să domine primele schimburi de mingi, dar nu a reușit să-și creeze un avantaj, portarul galez Wayne Hennessey făcând o serie de parade excelente. În minutul 34, lovitura liberă executată de Gareth Bale a fost deviată de capul lui Andriy Yarmolenko și a intrat în poartă, oferind echipei lui Rob Page un prim avans.

Ambele echipe au avut ocazii bune în repriza a doua – Aaron Ramsey a lipsit pentru Țara Galilor, iar Roman Yaremchuk pentru oaspeți. În cele din urmă, un gol a fost suficient pentru Țara Galilor pentru a-și asigura locul la viitorul turneu.

La fel ca și în cazul victoriei Ucrainei în semifinala cu Scoția de miercurea trecută, pregătirea meciului a fost una plină de emoții. Jucătorii și fanii au cântat din nou cu mândrie imnul național la unison, în timp ce steagurile galbene și albastre dominau stadionul Cardiff City din Țara Galilor.

Federația galeză de fotbal a împărțit 100 de bilete refugiaților ucraineni care locuiesc în zonă înainte de meci, în semn de solidaritate. Antrenorul ucrainean Oleksandr Petrakov a dezvăluit sâmbătă că echipa a primit un steag din țara lor de origine pe care l-a agățat în vestiar.

Finala de baraj pentru Cupa Mondială ar fi trebuit să se joace în martie, dar a fost amânată din cauza invaziei rusești în Ucraina.

Țara Galilor s-a calificat pentru acest meci după ce a învins Austria cu 2-1 pe 24 martie. 

Țara Galilor se va alătura Angliei, Statelor Unite și Iranului în Grupa B. 

Este doar a doua oară când națiunea din insulele britanice se califică la Cupa Mondială și prima din 1958. Cupa Mondială de fotbal din 2022 se va desfășura în Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, relatează CNN

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Băieți ( ăștia cu nick-uri de inapoiati mintalcare contin “ rus” sau putin ) cântați cu mine ( dujmanii mor că ne descurcăm mai bine😀) : Yarmolenko e un putinist infect, a marcat un autogol santajat de FSB, iar Aron Ramsey a lipsit pentru că e un laș care se teme de Batalionul Azor. hai, acu’ referenu!😀

  2. Pe la spate.

  3. Ca de obicei, Zele o sa zică ca au mai înfrânt încă o data.

  4. Atâtea surprize n-am mai văzut ca la campionatul ăsta!

  5. Bine că am scăpat de Ucraina, că altfel trebuia să ne așteptăm să câștige titlul.Să scuipăm în sân!

  6. „Jurnalism de calitate” – ilustreaza cu o imagine (fără a preciza „sursa”) dintr-un joc electronic.
    Mai bine g4media punea sigla FIFA sau logo-ul campionatului mondial.