G4Media.ro

Tánczos Barna: Un bărbat din Harghita a fost atacat de urs, a…

sursa foto: Pixabay

Tánczos Barna: Un bărbat din Harghita a fost atacat de urs, a fost operat

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat luni seară că un bărbat din Harghita a fost atacat de urs, acesta fiind supus unei intervenţii chirurgicale, transmite News.ro.

”Avem datoria să găsim o soluţie pentru a contracara atacurile în afara localităţilor”, afirmă ministrul, precizând că trebuie luate măsuri pentru protejarea stânilor, traseelor montane, campingurilor şi a altor locuri unde oamenii sunt prezenţi în afara localităţilor.

”Azi în apropierea comunei Ciceu din judeţul Harghita un bărbat a fost atacat de urs, acesta fiind supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. Tot astăzi Senatul ca şi primă Camera sesizată a adoptat OUG-ul care prevede intervenţia imediată în localităţile unde ursul îşi face apariţia”, a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul Tánczos Barna.

Acesta afirmă, însă, că OUG pentru intervenţia rapidă în cazul urşilor agresivi din localităţi nu rezolvă problema.

”Cu acest OUG am făcut doar un prim pas, nu am rezolvat problema în sine. Trebuie să continuăm pe această cale şi să luăm decizii responsabile: pentru noi viaţa umană este prioritatea. De aceea avem datoria să găsim o soluţie pentru a contracara atacurile în afara localităţilor, astfel încât viaţa umană să fie protejată nu numai în intravilan, dar şi la stâne, trasee montane, campinguri şi alte locuri unde oamenii sunt prezenţi în afara localităţilor”, a mai scris ministrul. (Foto: Pixabay)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ursul e bine? Sănătos? Sper că n-a pățit ceva!

 2. Stani sau stane. Ungur bulan.

 3. Acea ordonanta a fost doar praf in ochi, intentiile acestui asa-zis ministru al mediului sa fie oare altele?

 4. tanczos: azi un copac a fost ranit de o drujba, cel care a controlat drujba e in puscarie

 5. Despre atacuri ale ursului aud de la tine zilnic, dom’ Tanczos. Da’ de taieri ilegale, nimic-nimic? Microhidrocentrale care le iau apa de baut animalelor din padure, tot nimic? Si altele la fel?
  Intreb si eu pentru un prieten…

 6. Inca ceva, un spray specializat e 200 lei la magazin si e o metoda foarte buna de aparare, cu eficienta demonstrata, dar se pare ca e o suma prea mare, cand vine vorba de a proteja o persoana.

 7. ba patachina de ministru de ursul hacuit de braconieri din neamt ce ne poti spune? Nem tudom?

 8. Oricat am iubi animalele (asa din texte si imaginatie) e mai important sa realizam ca nu omul manaca ursul iar dac este invers va doriti ca in meniul ursului sa nu fiti voi !!! Scurt : omul trebuie sa nu fie in pericol in habitatul sau la fel si ursul.

 9. PANA SA VINA ASTA MINISTRU, URSII NU APAREAU IN MEDIA IN FIECARE ZI.

  AU AFACERI DE FACUT DIN VANATOARE SI VOR MERGE PANA LA CAPAT SI DINCOLO DE EL