G4Media.ro

Tanczos Barna, despre explozia de la Petromidia: Impactul asupra mediului poate fi…

Sursa foto: cititor G4Media

Tanczos Barna, despre explozia de la Petromidia: Impactul asupra mediului poate fi major. Avem la faţa locului un laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat vineri că impactul exploziei de la Petromidia „poate fi major” și că la faţa locului există un laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului.

„Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului”, a declarat ministrul într-o conferință de presă la Bistrița.

În opinia lui Tanczos Barna, „situaţia este gravă”.

„Controlul a fost preluat de ISU, se concentrează toată lumea pe stingerea incendiului. Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă. Există în continuare pericol de explozie. Din păcate, din primele informaţii, există şi victime, dar evaluarea situaţiei este în responsabilitatea ISU”, a mai declarat Tanczos Barna.

O explozie a avut loc vineri la Năvodari, în zona Rafinăriei Petromidia deținută de compania Rompetrol. Potrivit ISU Constanța, e vorba despre o explozie la o instalație de la rafinarie.

Sursa foto: cititor G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Corect!
    Polueaza tot cat 1milion de masini diesel non euro in 10 ani! Daca domnul ministru crede ca nu e asa, sa vina cu cifre.

  2. Dacă tot nu mai faceți nimic din țara asta măcar să i da ți foc și să stårpiți fauna

  3. Urmează Azomures .Atata nepăsare că la noi în țară…nu contează viețile oamenilor doar banul sa iasă. Si in Târgu-Mures este o poluare chimică dar si fonica ,iar nenumaratele sesizări la Garda de Mediu primite din partea cetățenilor sunt degeaba.Dansii spun că totul e in regula…Minciuni gogonate…ne cred cazuti in cap..plicul vorbește peste tot…