G4Media.ro

Tánczos Barna anunță echipamente noi pentru controalele gărzilor de mediu/ Ministrul Mediului…

sursa foto: Facebook

Tánczos Barna anunță echipamente noi pentru controalele gărzilor de mediu/ Ministrul Mediului a semnat contractul de 13 milioane de euro

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă că a fost semnat un contract de finanţare din PNRR, în valoare de 13 milioane de euro, pentru dotarea cu echipamente de monitorizare şi control a celor 43 de Comisariate judeţene ale Gărzii de Mediu.

”Dotăm Garda de Mediu cu echipamente noi pentru a creşte numărul şi eficienţa controalelor efectuate în domeniul gestionării deşeurilor. Am semnat, astăzi, contractul de finanţare din PNRR, cu o valoare de 13 milioane de euro, pentru dotarea cu echipamente de monitorizare şi control a celor 43 de Comisariate judeţene ale Gărzii de Mediu”, a arătat, luni, ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Tánczos Barna a explicat că echipamentele vor fi folosite pentru creşterea gradului de trasabilitate a deşeurilor, o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deşeuri şi, implicit, reducerea cantităţilor de deşeuri transportate ilegal.

Potrivit ministrului, vor fi achiziţionate, printre altele, 8 sisteme de scanare a camioanelor, 271 de camere video de bord, 16 drone şi 709 camere video purtate pe corp.

”Una din ţintele propuse prin proiect este ca, până la finele lui 2025, să fie efectuate primele 400 de misiuni de monitorizare şi control cu echipamentele achiziţionate”, a afirmat Tánczos Barna.

sursa: News.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Își cumpără lunete ultra-performante ca să vadă poluarea de la ferestrele birourilor 😂😂😂

  2. Care drone vor fi folosite la urmărirea soțiilor și amantelor celor din garda de mediu. Niciodată nu vad la o achiziție de acest gen și noi norme și limitele clare de folosire. Încă o achiziție publică plină de șpagă până în adâncul sufletului.

  3. Pe ministrul mediului il cheama Barna Tánczos nu Tánczos Barna, Barna este numele mic sau prenumele. Cuvantul prenume este format din pre adica inainte si nume. De aia prenumele se scrie primul. Si in engleza e la fel First Name adica prenumele se pune inainte de Last Name adica numele de familie.