G4Media.ro

Tajani: „Europa suveranistă capitulează în faţa dragonului chinezesc”.

Tajani: „Europa suveranistă capitulează în faţa dragonului chinezesc”.

Au început deja ciocnirile pe tema relațiilor dintre gigantul chinez și Europa, cu Italia în prima linie, având în vedere perspectiva unui acord iminent al Beijingul cu Roma, scrie Rainews, citată de Rador. Guvernul italian e prima țară din G7 care va adera la așa-numitul „Nou drum al Mătăsii“, promovat de Beijing ca o rețea de infrastructuri cu impact strategic asupra economiei mondiale.

„Sunt un suveranist european. În ceea ce privește tentativa de invazie chinezească în porturile, infrastructura și rețelele din Europa și Italia, mi se pare ciudat că cei care se numesc suveranişti îşi ridică mâinile și se predau invaziei chinezeşti“, a declarat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, la Strasbourg în timpul unei conferinţe de presă cu premierul slovac Peter Pellegrini.

”Nu împărtăşesc alegerea Italiei de a semna un acord cu Beijingul. Nu sunt deloc de acord – continuă Tajani – cu alegerile guvernului italian care se predă în faţa invaziei chineze. Nu putem accepta: China îşi face interesele sale, însă Italia și Europa trebuie să-şi facă propriile interese”. Din acest motiv, astăzi Parlamentul European a aprobat „un text foarte important“ în această privință”.

„Pentru a fi și mai clar,“ Tajani precizează că nu este de acord cu „predarea tehnologiei 5G chinezilor și de asemenea, am multe îndoieli cu privire la acordurile pe care Italia intenționează să le semneze pentru Drumul Mătăsii“ .

Parlamentul european este preocupat de G5 made in China
Parlamentul European „își exprimă profunda îngrijorare“ faţă de riscurile de atac asupra securităţii informatice ce derivă de rețelele 5G dezvoltate de companiile chineze și avertizează statele membre asupra necesităţii „unui răspuns coordonat al UE“. Aceasta este poziția exprimată printr-o rezoluție prezentată de grupurile ALDE, S&D, PPE și Verzii și aprobată prin ridicare de mâini. Deputații europeni invită statele membre să se «abțină de la introducerea oricăror măsuri unilaterale disproporționate care ar fragmenta piața unică».

Huawei: ”Suntem pregătiţi să respectăm regulile europene”
”Suntem gata să respectăm orice fel de reguli care urmează să fie stabilite de către guvernele și comunitatea europeană”, a declarat Abraham Liu, vice-preşedinte Huawei pentru Europa, fiind intervievat de reporteri cu ocazia discursului său susţinut la deschiderea noului sediu de la Milano, în zona Lorenteggio, al gigantului hi-tech chinezesc. Odată cu apariția 5G, compania este „gata să se confrunte cu «provocarea socială», reprezentată de securitatea datelor: „Suntem încântaţi că 5G va juca un rol important în digitalizare pentru fiecare tip de industrie în următorii ani. Din acest motiv înțelegem preocupările fiecărui consumator și client legate de securitate, aceasta fiind „o problemă pe care o împărtăşim la toate nivelurile. Este o provocare socială”.

Tria: ”Furtună într-un pahar cu apă”
Potrivit ministrului economiei, Giovanni Tria, polemicile dintre guvernul italian și SUA cu privire la semnarea unui memorandum de înțelegere („Memorandum of Understanding ) între Roma și Beijing legat de inițiativa strategică ”Noul drum al Mătăsii”, sunt ”o furtună într-un pahar cu apă”.
”Se creează foarte multă confuzie în jurul acestui acord, care nu este un acord, ci un „memorandum de înțelegere“ din câte știu, în care reafirmăm principii de colaborare şi cooperare economică și comercială prezente în toate documentele europene” a spus Tria.“Desigur, – a spus ministrul – nu se schimbă nicio regulă economică şi comercială, lucru care de altfel nu ar fi de competenţa Italiei, deoarece comerțul internațional este o competență europeană. Cred – a remarcat ministrul- că se face un pic de „furtună într-un pahar cu apă„.

Salvini: ”nu avem prejudecăţi, însă suntem prudenţi”.
”Drumul Mătăsii cu China? Nu avem prejudecăţi, suntem doar prudenţi”, a mărturisit agenţiei Ansa liderul partidului Liga Nordului, Matteo Salvini, cu ocazia turului electoral din regiunea Basilicata. ”Nu avem prejudecăți – a adăugat el -. Salutăm sprijinul și deschiderea piețelor pentru companiile noastre. Cu toate acestea, nu am vrea să devenim o colonie. S-a văzut în multe cazuri că după ce a investit, China și-a deschis piaţă în țara care a găzduit-o. Prin urmare, suntem extrem de prudenți“, a conchis Salvini.

Foto: Parlamentul European

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Salvini nu doar ca nu e suveranist, e un slugoi nenorocit care-si cauta stapan.

 2. Dragonul chinezesc este curat. Mafia si coruptia autohtona a distrus Europa.

  • @emil Asta a fost o gluma, asa trebuie s-o intelegem, nu?
   Italienii fac muschiul mare cind e vorba de EU. La chinezi s-au predat una-doua. Asa-i cind spargi paralele aiurea, si dupa aia te vinzi de nevoie.

  • Un chinez care prezenta telefoane contrafacute pe aeroportul din Beijing a rupt pamantul la fuga sa nu fie condamnat la moarte cand se apropiau doi politisti. Mafia italiana fraudeaza bani in UE fara teama.

 3. Salvini e in foame de bani, asa cum sunt si alte state unde tampeniile suveranist-populiste si nationaliste sunt agitate de conduceri, vezi hotii de Romania. Salvini tocmai a luat bani de la oligarhi rusi, vrea sa ia acum si de la chinezi, Italia risca sa devina o colcaiala de agenti rusi si chinezi.

 4. In istoria recentă macaronarii excelează la gafe monumentale.
  Alianta din cel de al doilea război mondial a dus la crime de război.
  Succesiunea de guverne marionetă subordonate mafiei italiene pe langa promisiuni financiare făcute votanților si imigranților au dus finantele la fundul sacului.
  Toata istoria Imperiului roman pălește in fata acestei cedări.
  Roma devine poarta de intrare in Europa a marii invazii chineze.
  Nu cred ca se vor face mari investitii chinezesti in Italia sau vor pune bani la macaronari.
  Oricum poarta celei mai mari migrații din istorie a fost deschisa.
  Privit in antiteză azi Romania este debușeu pentru marfa UE iar in 10 ani Europa va fi debușeu pentru China.
  Sau cine stie UE va deveni Uniunea Euro China.
  Daca războiul comercial China USA nu ia alta forma.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.