G4Media.ro

Taiwanul reacționează la discursul lui Xi Jinping și spune că că nu…

Sursa foto: AFP / Philip FONG

Taiwanul reacționează la discursul lui Xi Jinping și spune că că nu va da înapoi în privinţa suveranităţii sale

Taiwanul nu va renunţa la suveranitatea sa şi nici nu va face concesii în ceea ce priveşte libertatea şi democraţia, iar poporul său se opune în mod clar ideii Beijingului de a aplica pentru Taiwan principiul „o ţară, două sisteme”, a declarat duminică biroul prezidenţial al insulei autoguvernate, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Declaraţia a fost făcută la scurt timp după ce preşedintele chinez Xi Jinping a declarat, într-un discurs rostit la deschiderea Congresului Partidului Comunist de la Beijing, că depinde de poporul chinez să rezolve problema Taiwanului şi China nu va renunţa niciodată la utilizarea forţei în cazul Taiwanului.

Menţinerea păcii şi a stabilităţii în strâmtoarea Taiwan şi în regiune este responsabilitatea comună a ambelor părţi, iar o întâlnire pe câmpul de luptă nu este o opţiune, a afirmat biroul prezidenţial din Taiwan într-un comunicat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. EU as fi de acord CA Taiwan si china SA fie aceeasi tara, si ucraina si rusia SA fie aceeasi tara la fel .. dar cu o singura conditie .. capitala sa fie la taipei respectiv Kiev, iar conducatorii SA fie zelensky si tipa aia CE conduce Taiwanul … Daca tot vor SA se uneasca, sa cedeze conducerea si se vor uni

  2. Daca nu va oprita financiar China , in 10 ani nu mai are ce sa faca Taiwan, vor fi cuceriti in cateva zile.