G4Media.ro

Sute de elemente de muniţie, găsite cu un detector de metale, într-o…

sursa foto: ISU Harghita

Sute de elemente de muniţie, găsite cu un detector de metale, într-o comună din Harghita/ Specialiştii ISU atrag atenţia că şi elementele de muniţie aflate în stare avansată de coroziune, dacă sunt neexplodate, pot provoca tragedii

O persoană autorizată pentru face căutări cu detectorul de metale a descoperit, în comuna Sânmartin din judeţul Harghita, peste 300 de elemente de muniţie, majoritatea cartuşe vechi transmite news.ro.

Descoperirea a fost făcută sâmbătă, de către un detectorist autorizat, în comuna Sânmartin,  zona Vârfu Rugat și au fost ridicate de către pirotehnicieni.

Specialiştii ISU atrag atenţia cetăţenilor asupra faptului că şi elementele de muniţie aflate în stare avansată de coroziune, dacă sunt neexplodate pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii.  Acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

Specialiştii pirotehnicieni chemaţi la faţa locului au constatat că este că este vorba despre un proiectil perforant şi unul exploziv 37 de milimetri, 96 de cartuşe de calibrul 7,92 milimetri şi 245 de cartuşe calibru 7,65 milimetri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează