G4Media.ro

Președintele PNL Buzău intervine în cazul suspiciunii de furt de curent la…

Foto: Vasile Dobre / Facebook

Președintele PNL Buzău intervine în cazul suspiciunii de furt de curent la hanul ce a aparținut unui vicepreședinte liberal, director la Electrica / ”O reanaliză care arată că a fost o eroare de montaj”

UPDATE, ora 13.39

Președintele PNL Buzău, Gabriel Ioan Avramescu susține că a făcut propria sa anchetă în cazul vicepreședintelui Vasile Dobre și că există un proces verbal de reanaliză în care se spune că nu există suspiciunea că ar exista intervenții neautorizate la contor, și că toată situația s-a produs din cauza unui ”montaj eronat la bornele contorului”.

”În urma articolului am făcut propria mea anchetă și am văzut că există un alt document, o reanaliză care arată că a fost o eroare de montaj și că nu există intenția de furt de electricitate”, a spus Avramescu.

Articolul inițial

În luna iulie, un control al electricienilor de la Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Buzău depista probleme la contorul instalat la Hanul lui Conașu, o pensiune-restaurant din Tăbărăștii Noi, cunoscută în zonă ca aparținând politicianului Vasile Dobre, actual vicepreședinte PNL Buzău.  Acesta a fost în trecut președintele PER Buzău și secretar general la Pro România Buzău. Dobre este angajat acum la Electrica Furnizare, fiind director la CRC Buzău.

Dobre a declarat pentru G4Media că nu mai este proprietar al pensiunii-restaurant din Tăbărăștii Noi. Pensiunea a fost operată inițial de firma Hanul lui Conașul SRL, transformată ulterior în VISADOR EXCLUSIVE CONCEPT S.R.L., potrivit portalului ListaFirme. Potrivit portalului specializat Confidas, acționar cu 50% în firmă și administrator este Veronica Sabina Dobre, soția politicianului Vasile Dobre, după cum reiese din declarația de avere a acestuia.

În 9 iunie o echipă de electricieni s-a deplasat la Hanul lui Conașu, iar în urma verificării instalațiilor ”s-a constatat că la grupul de măsurare montat pe stâlpul rețelei electrice, contorul electric are conexiunea inversată la faza S, respectiv conductor sosire din rețea racordat la borna 6 a contorului și conductor de plecare către consumator racordat la borna 4 a contorului. Două din sigiliile găsite la grupul de măsurare a energiei electrice la locul de consum menționat nu sunt operate în aplicația SAP-ISU”, după cum se precizează în nota de control consultată de G4Media.

Într-un raport semnat de președintele CASR Buzău se precizează că ”având în vedere situația prezentată, este necesară numirea unei comisii de cercetare pentru identificarea persoanei care a realizat / modificat conexiunile la bornele contorului, dacă a fost o eroare de montaj sau conexiunea inversată la bornele contorului a fost realizată cu intenție / în mod voit”.

Tradus de către un electrician, procesul verbal acesta arată un singur lucru: furt de curent electric.

”Oamenii au folosit un limbaj tehnic, așa cum se procedează în astfel de situații. Nu au vrut să spună clar că e furt de curent, dar popular spus, cine a lucrat acolo a vrut să ocolească contorul. O lucrare poate fi realizată de orice firmă, dar sigiliile sunt montate doar de cei de la IRES, iar în cazul prezentat de dumneavoastră chiar asta se vede: contorul a fost ocolit și s-au montat sigilii false pentru o aparentă legalitate”, spune un electrician contactat de G4Media.

Vicepreședintele PNL Buzău, Vasile Dobre, spune că el nu mai este administrator la Hanul lui Conașu de anul trecut, iar constatarea făcută de electricieni nu ar fi un furt de curent, ci o lucrare făcută neglijent, o eroare tehnică prin care s-a ocolit contorul.

”Eu nu mai sunt în această societate din aprilie, mai, 2021. Puteți verifica și dumneavoastră la Registrul Comerțului. Eu nu mai sunt în această societate. Doi la mână, acolo e vorba de chestiuni tehnice, există niște procese verbale de analiză, de re-analiză de la distribuitor, în care se specifică foarte clar că e vorba de un montaj greșit”, spune Dobre.

Întrebat dacă nu s-a constat un furt de curent electric, politicianul e convins.

”Nu, nu, nu. Există o căsuță care e ”ixată”, <există probe care să conducă a concluzia existenței unui consum de energie electrică neînregistrat nu se datorează acțiunii utilizatorului>. Nu sunt probleme la aparatul de măsură, nu sunt probleme la sigilii, nu sunt probleme la nimic. Dacă exista o intervenție din exterior, se vedea și se constata. E vorba de un montaj greșit. Se face o fișă de calcul unde… Există o acțiune în instanță…”, spune Vasile Dobre.

În declarația de avere din noiembrie 2021 a liberalului apar venituri obținute de la Hanul lui Conașu SRL. A primit pe parcursul anului 2020 15.156 de lei pentru ”consultanță juridică”.

Și în declarația de avere din iunie 2022 Dobre a scris că a primit 8.300 de lei de la firma Hanul lui Conașu SRL, unde a activat ca jurist.

Pe mai multe site-uri de promovare a anunțurilor de cazare turistică în dreptul Hanul lui Conașu apare în continuare numărul de telefon al politicianului.

Sursa foto: Alegecazare.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Dacă mai tine mult Schengenul, se mută tot USL-ul la Jilava 😂😂😂😂

  • Să moară măicuța lui că n-a furat nici macar un kilowat !
   Ei, politicienii lui pește, vor să ne convingă de faptul că averile cu care se afișează se datoreaza unor mosteniri lasate de diferite mătuși Tamara, nu furturile din banii noștri!

 2. asta e nivelul PSDNLUDMR, o sinecurica, o pensulica speciala, o masinuta de servici … niste curent furat ..

  • da ce sa mai spunem despre votantii lor, ca doar in orasele mai mici se stiu toatea astea, toate matrapazlacuile, toate gainariile …

 3. Bai asa ceva… deci nu se poate.. hahhahahaaa… baaaaaaaaaaa cum e posibil baaaaa sa film condusi de gainari ca astia?

 4. Momentul ăla cînd îți dai doctoratul în… furtul de curent.

 5. pai daca e o lucrare realizata deglijent, de ce era nevoie de o actiune in instanta?

 6. Tara INOCENTILOR…

 7. Rețeaua electrică națională , are pierderi normale pentru rețeaua joasa și medie tensiune și pierderi relativ mici la cea de înaltă tensiune .
  Dar cele mai mari pierderi sunt furturile de energie electrică atât în mediul casnic cât și mediul de afaceri și producție ,fie că vorbim de consumul la firme private cât și cele de stat .
  Una peste alta vorbim de furturi ( nedovedite și protejate de diverse entități ) de circa 15 % din consumul național . Este o cifră astronomică si care este artificial micșorată ca fiind pierderi normale, tehnologice la transportul și distribuția curentului electric la consumatori .
  Mai pe șleau furturile sunt estimate de societatea națională de transport și distribuție la circa 6-7 % iar diferența este nominalizată că fiind reală și ” imposibil de redus ” în condițiile unei dotări tehnice ” necorespunzătoare „, „precare” cum le place unora să spună . O minciună națională și protejată de guvernanții din tot spectrul guvernamental . Pe principiul” taci tu , tac și eu „. Când apar răfuieli politice pica cate un așa zis delicvent . Crede cineva că echipa de electricieni făcea constatarea furtului fara o dispoziție de sus ? Doar naivii ! In rest liniște și pace între infractori .
  Acesta este tara in care trăim și care ia bani din buzunarul tuturor pentru acoperirea ” pierderilor”.

 8. Nu există hoți / furt în România ! Doar erori.

 9. Oare cât trebuie ca să mănânc să mă branșeze și pe mine Cineva din greșeală?

 10. Când PSD -ul este hot dovedit ,se schimba legea ,mai fac o analiza ,bornele de la contor au fost schimbate de USR, merge….
  Un partid de hoți înfrățit cu PNL .