G4Media.ro

Suspiciuni de angajare fictivă la Parlamentul European: Un vicepreședinte al partidului lui…

Sursa Foto: Facebook/ Edwige Diaz

Suspiciuni de angajare fictivă la Parlamentul European: Un vicepreședinte al partidului lui Le Pen și un fost europarlamentar, vizați de o anchetă a Parchetului European 

O serie de percheziții care vizează doi aleși Rassemblement National (RN), printre care Edwige Diaz (foto)

, vicepreședinte al partidului, au avut loc luni, în Franța, în cadrul unei anchete a Parchetului European, relatează mediapart.fr, citând surse. Justiția investighează suspiciuni de angajare fictivă, în condițiile în care deputatul a fost asistent parlamentar european în perioada 2018-2019, relatează mediapart.fr

Redăm mai jos integral comunicatul oficial al Parchetului European:

”Din iulie 2021, Parchetul European (EPPO) a deschis o anchetă preliminară într-un caz de deturnare de fonduri publice, inclusiv complicitate și tăinuire. Aceste fapte ar fi fost comise în 2018 și 2019 și se referă la suspiciunea de angajare fictivă a unui asistent parlamentar european.

Parchetul din Bordeaux a raportat aceste fapte către EPPO în iulie 2021, pe baza unei alerte lansate de asociația anticorupție franceză Anticor. Acest raport îl viza pe domnul Jacques COLOMBIER, deputat european la data faptelor, și pe doamna Edwige DIAZ, angajată de acesta pe un post de asistent parlamentar local la acea dată.

În cadrul investigațiilor efectuate de procurorii europeni delegați de la biroul din Paris al EPPO, au fost efectuate percheziții, autorizate de un judecător de libertăți de detenție, la data de 5 decembrie 2022. S-au efectuat percheziții la sediul Adunării Naționale franceze, precum și în localuri din Bordeaux și din regiunea învecinată, pentru a permite descoperirea oricăror informații relevante pentru stabilirea faptelor.

Investigațiile au fost încredințate Serviciului de Investigații Judiciare Financiare, care le efectuează sub conducerea EPPO.

În conformitate cu legislația națională aplicabilă, domnul Jacques COLOMBIER și doamna Edwige DIAZ beneficiază de prezumția de nevinovăție.”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...