G4Media.ro

SURSE: Tensiuni în PNL pe tema creșterilor de taxe și impozite, unii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SURSE: Tensiuni în PNL pe tema creșterilor de taxe și impozite, unii lideri îi cer președintelui Ciucă să dezbată decizia în partid

Eventualele creșteri de taxe și impozite și eliminarea unor facilități fiscale, negociate de liderii PSD și PNL de o lună, au produs tensiuni în interesul PNL din cauza opoziției unor lideri liberali, au declarat pentru G4Media surse politice. Aceștia îi cer lui Ciucă să nu ia o decizie peste capul partidului.

Mai mult, Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL, a declarat la una dintre discuțiile interne că va începe să strângă semnături pentru convocarea Consiliului Național, organismul suprem de decizie al partidului, potrivit surselor citate.

Motreanu ar fi spus că va cere convocarea Consiliului Național pentru ca acesta să decidă prin vot dacă aprobă sau nu pachetul fiscal negociat de președintele Nicolae Ciucă cu PSD.

Consiliul Național al PNL poate fi convocat la cererea a cel puțin o treime din președinții de organizații județene ale partidului, la cererea președintelui partidului sau a Biroului Politic Național, potrivit statutului partidului.

Consiliul Național al PNL e format din conducerea centrală, miniștri, parlamentari, europarlamentari și șefii organizațiilor județene.

Reamintim că liderii PSD și PNL, alături de mai mulți miniștri, negociază de o lună un pachet de măsuri care să reducă deficitul bugetar scăpat de sub control.

Premierul Ciolacu a declarat că, fără aceste măsuri, deficitul bugetar ar ajunge la 6,2% din PIB, cu mult peste ținta asumată de 4,4% din PIB. Marcel Ciolacu a mai spus că, dacă România nu ia măsuri de reducere a deficitului, fondurile europene vor fi suspendate.

Șeful guvernului a mai anunțat că are în vedere un pachet format din trei mari categorii de măsuri: reduceri de cheltuieli în administrația publică, creșteri de încasări prin taxe și impozite, reducerea evaziunii fiscale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Is curios oare Gheboasa ce părere are ?

  2. pai nu TOTI (!!!!) LIDERII PNL au votat cu PEESEEDEEE ?

    ce vor face in continuare? vor vota sa iasa de la guvernare, ca sa arate cat de neseriosi sunt , schimband aliantele ca pe sosete? si atunci lingandu-se pe bot de orice alianta cu PSD dupa alegeri, sau cu niste posturi gen cultura si sport?

    vor ramane in continuare, si vor accepta taxele PEEESEEDEEE, si atunci vor fi taxati si mai drastic de electoratul lor?

    va accepta PSD sa nu implementeze taxele pentru ca le spune PNL?

  3. Da, dezbateți… așa cum ați dezbătut când l-ați pus pe Ciucă președinte.