G4Media.ro

SURSE Procurorul Bogdan Pârlog a depus contestație la respingerea candidaturii sale pentru…

SURSE Procurorul Bogdan Pârlog a depus contestație la respingerea candidaturii sale pentru funcția de procuror șef al Secției speciale

Procurorul Bogdan Pârlog a depus contestație față de decizia CSM de a-i respinge candidatura pentru funcția de procuror șef al Secției speciale, au declarat pentru G4Media.ro surse din CSM.

Potrivit surselor citate, Pârlog arată în contestație că are o vechime de 18 ani și 8 luni, astfel că respingerea candidaturii sale pentru lipsa vechimii de 18 ani în funcția de procuror nu are suport.

Procurorul Bogdan Pârlog a declarat, joi, pentru G4Media.ro că va contesta la instanța de contencios administrativ decizia CSM de a-i respinge candidatura pentru șefia secției speciale și că va cere suspendarea procedurii. Pârlog a fost respins, motivul fiind „lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror”.

Actualul procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, a fost propus de Partidul Social Democrat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României. Acesta a fost votat de Cameră pentru a merge judecător la CCR.

CSM a publicat, joi, lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de participare la concursul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie, fiind declaraţi admişi actualul procuror-şef adjunct al SIIJ Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Dacă demersul va avea succes, se pot impune consecințe asupra CSM? O astfel de „greseala” cere cel puțin demisia, iar in cazul in care se poate demonstra ca a fost o decizie e imperativ ca cei vinovati sa sufere consecințele penale.

 2. 18 ani vechime parca suna a discriminare . De ce nu 17? De ce nu 19 ?

 3. Respect, Bogdan Parlog! De la un votant (evident) USR – PLUS si 2x DA la referendum!

 4. Un procuror care spune explicit ca o va ancheta pe madam flocea e de-a dreptul periculos, cum sa i se accepte dosarul?

 5. CSM a acceptat ca un judecator cu cazier de la CAB sa judece in continuare. De ce nu spune nimeni nimic despre asta???? Legea permite asa ceva???

  • pai e tovarasa pusa de PSD…
   sa fim seriosi nu s-a schimbat NIMIC dupa referendum…. doar au plecat 3-4 hoti si au ramas ailalti 96-97

 6. Succes , va sustin .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.