G4Media.ro

SURSE Președintele Iohannis le-a spus partidelor, la consultări, că va emite decretul…

SURSE Președintele Iohannis le-a spus partidelor, la consultări, că va emite decretul pentru convocarea referendumului pe 25 aprilie, cu sau fără avizul Parlamentului

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis partidelor de opoziție, prezente joi la consultările de la Palatul Cotroceni, că până cel târziu pe 25 aprilie va emite decretul de convocare a referendumului, indiferent dacă Parlamentul îi va da sau nu aviz, au declarat surse participante la discuții pentru G4Media.ro.

Potrivit surselor citate, șeful statului le-a mai spus partidelor și că referendumul va avea două întrebări, care vor fi, de fapt, cele două teme anunțate la începutul acestei luni.

În ceea ce privește decretul pentru convocarea referendumului, acesta va fi emis la maximum 20 de zile de la consultarea Parlamentului, au mai explicat sursele politice participante la consultări. Președintele a transmis președinților Camerei Deputaților și Senatului scrisoarea cu cele două teme pe care intenționează să le supună consultării populare pe 4 aprilie.

Potrivit legii, dacă Parlamentul nu își dă avizul, care este consultativ, în maximum 20 de zile, președintele poate emite decretul de convocare a referendumului.

De asemenea, șeful statului le-a spus reprezentanților partidelor că întrebările vor fi, practic, cele două teme anunțate public pe 4 aprilie:

 • Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?
 • Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor?

Președintele Klaus Iohannis le-a mai spus celor de la opoziție că va face campanie, dar că implicarea sa va fi una minimală, participând doar la acțiunile pe care le agreează.

”Ne-a spus că se va implica în mod activ în campanie, dar că se va feri să fie asociat cu partidele”, au explicat surse participante la discuții pentru G4Media.ro.

Reprezentanții USR i-au propus șefului statului să participe la un miting comun al opoziției (PNL-USR-PLUS), dar președintele nu le-a dat un răspuns clar, spunând că se mai gândește.

Totodată, Klaus Iohannis le-a precizat celor de la USR că referendumul se va referi exclusiv la cele două teme anunțate și nu va viza inițiativa ”Fără penali în funcții publice”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Este posibil sa piardă cu aceste întrebări. De fiecare dată când se întreabă ceva legat de „acordul interzicerii”, voturile sunt haotice. O să vedeți. Oamenii de 50-60 ani nu știu să răspundă la teste psihologice. Întrebarea este simpla dar formularea este înșelătoare.

  • Să nu generalizăm cu varsta.Eu am 57 de ani si-mi doresc sa traiesc intr-o țară normală, unde legea este egala pentru toti!

 2. Ar fi frumos ca si parlamentarii să analizeze propunerile pentru referendum cum analizează Iohanis-luni de zile.

 3. Intrbarea1 este da
  Intrebarea2este da .f.f.f.simplu

 4. Si cum de nu e Rares Bogdan la masa prezidentiala?!

 5. Am aproape 77 de ani și doresc ,atât cât mai traiesc sa traiesc intr-o tara democratica,destul am trăit cand aveam un singur drept,sa nu am niciun drept.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.