SURSE Premierul Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu au aflat din presă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu au aflat din presă că rotativa guvernamentală se amână, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Potrivit acestora, președintele Klaus Iohannis nu le-a comunicat celor doi lideri decizia de a amâna rotativa înainte de a face anunțul public joi după amiaza la Sibiu, după ce timp de aproape două săptămâni a insistat pentru respectarea calendarului potrivit căruia premierul Ciucă ar fi urmat să demisioneze vineri, 26 Mai iar la 1 iunie Ciolacu trebuia să fie instalat în funcția de șef al Guvernului.

Potrivit surselor G4Media.ro, la Guvern erau scrise deja demisii, care urmau să fie înregistrate vineri. Premierul Nicolae Ciucă a aflat că rotativa se amână în timpul unei conferințe de presă susținute joi după amiaza la primăria Cluj Napoca, la care au participat primarul Emil Boc, secretarul general al PNL Lucian Bode și vicepremierul Sorin Grindeanu, au mai precizat sursele G4Media.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi după amiaza că rotativa nu se poate face în timpul negocierilor cu sindicatele din învățământ. Ciucă și Colacu ar fi aflat din presă de anunțul prședintelui.

Șeful statului ceruse cu o zi înainte ca rotativa guvernamentală ”să se desfășoare rapid, corect, pe scurt, cum se spune, „sticlă”.

Între cele două momente a intervenit protestul profesorilor. 15 mii de cadre didactice au ieșit în stradă în București, organizând un marș între Piața Victoriei și Palatul Parlamentului. Sindicaliștii au anunțat tot atunci un mare miting la Cotroceni, care ar urma să aibă loc mânie, 30 Mai.

Rotativa guvernamentală s-a amânat după două săptămâni în care s-au confruntat două puncte de vedere: președintele Klaus Iohannis care a pledat pentru o rotativă rapidă și respectarea calendarului asumat prin protocol și amânarea rotativei, susținută de liderul PSD. Marcel Ciolacu a a cerut sâmbătă, 20 Mai, suspendarea negocierilor politice din cauza grevei generale.

Rotația pe funcții la vârful guvernului între Ciucă și Ciolacu s-ar putea amâna „cel mult până la finalul actualei sesiuni parlamentare”, au declarat, vineri, pentru G4Media.ro surse de la vârful coaliției.

Sesiunea parlamentară se încheie la finalul lunii iunie.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri dimineață, la sediul Guvernului, alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu și liderul UDMR, Kelemen Hunor, că rotativa guvernamentală se va amâna. „Am decis să nu îmi depun mandatul”, a declarat Ciucă. Rotativa ar urma să se amâne până la rezolvarea crizei din învățământ, declanșată în urma grevei generale a profesorilor care cer salarii mai mari.

Vezi aici un Timeline cu principalele declarații pe tema rotativei

1. Si care-i problema ? Parca-l si aud pe Ciolacu prin toamna cum o sa se laude cu povestioara asta scoasa parca din ciclul „Cum imi face mie voile Presedintele „!

2. Ce decizie sa comunice Klaus? Daca Ciuca isi depune demisia aia e… Nu are ce sa decida Klaus.

• Tu l-ai văzut pe Ciucă vreodată sa ia vrei decizie de capul lui? El doar executa, așa e conceput, el nu are discernământ, nu are creier in fond, el funcționează doar la apăsarea de buton care e la Klaus.

• in junta militaro-mafiota functioneaza alte reguli decit cele democratice.

• Ciuca e militar ! A fost pus acolo de Comandantul Suprem, pleaca doar daca ii ordona Comandantul Suprem!

3. Eeeei, las-așa!

4. Jim Mattis, un respectat general american ajuns Secretar de stat la apărare în Administrația Trump nu a vrut să intre în jocurile instabilului și penalului lider republican.ll pusese la un moment dat chiar să l asasineze pe sirian în urma unor atacuri chimice asupra civililor…Mattis a apărat onoarea sa și a armatei americane disociindu se de gașca penală a lui Trump…Astăzi mare parte din apropiații, consilierii și avocații fostului lider sunt fie anchetați fie în detenție…Am putea învăța toți din această demisie după mai puțin de 2 ani în serviciu a lui Mattis : statul de drept, domnia legii, democratia țării noastre nu se negociază la o tarabă din Buzău sau într un restaurant libanez.

5. Ce nație de putinizaur e si presedintele asta

6. Avea cineva impresia ca baietii astia veniti coate-goale de la Buzau aveau ceva de spus,ca ei iau decizii?Niste marionete pline de sine,cum ii sade bine aluia mai putin dotat …ce,ati uitat cum ii pica reteaua ciolacului cand trebuia sa citeasca 2 randuri in public?