G4Media.ro

Surse: Liviu Dragnea vrea să-şi subordoneze STS şi să-l lase pe preşedintele…

Surse: Liviu Dragnea vrea să-şi subordoneze STS şi să-l lase pe preşedintele României fără atributul de a numi şefii Serviciului

PSD vrea să-i ia preşedintelui ţării încă una dintre atribuţiile din prezent: numirea conducerii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). Surse politice au declarat pentru G4Media.ro că PSD vrea să modifice legea de funcţionare a STS (Legea 92/2006) prin pachetul mai larg privind legile siguranţei naţionale, astfel încât STS să treacă practic în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI). Prin această mutare, şeful PSD, Liviu Dragnea, vrea să aibă controlul asupra STS, una dintre puţinele instituţii ale statului care au scăpat până acum de modificările promovate de PSD.

Potrivit surselor G4Media.ro, PSD va depune în Parlament proiectele privind legislaţia siguranţei naţionale în această sesiune parlamentară.

În acest moment, STS funcţionează sub organizarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), iar directorul şi adjuncţii săi sunt numiţi de CSAT, la propunerea preşedintelui României, care este şi preşedintele CSAT. Mai mult, directorul STS răspunde în faţa Consiliului Suprem de Apărare a Tarii pentru activitatea pe care o desfăşoară şi prezintă acestuia rapoarte anuale, potrivit legii de funcţionare a serviciului.

STS este un serviciu esenţial pentru desfăşurarea comunicaţiilor între instituţiile statului. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale are şi atribuţii concrete în procesul electoral, asigurând transmiterea şi centralizarea datelor din secţiile de vot.

În acest moment, STS e condus de generalul-locotenent Ionel-Sorin Vasilca.

Reamintim că PSD a tăiat constant în ultimul an din atribuţiile preşedintelui României: l-a exclus din procesul de numire a conducerii ANCOM (arbitrul pieţei telecom) şi, prin mai multe proiecte de legi aflate în diverse stadii, vrea să-l scoată din procedura de organizare a referendumului şi din mecanismul de numire a magistraţilor-şefi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Ii sugerez ca mai intai sa-si cumpere o camasa cat de cat mai alba…la guler ! A intrat si el in lumea buna si nu se mai cade sa umble cu camasi nespalate, fara cravata la guler si incaltat cu espadrile si sosete rosii 3/4….

  • Esti, de coma ! Credeam ca m-ai crezut cand ti-am spus ca Livache nu umbla in sosete rosii, ci in ciorapi treisferturi !

   PS. Iar dupa ultimele cercetari s-a stabilit ca la nivelul anilor 94-96 in Alexandria nu se gaseau ciorapi flausati ci doar din material de prosop, asa ca…

 2. Mai bine desființează de tot funcția de președinte, ca să nu se mai „chinuie” atât cu anularea diferitelor atribuții ale președintelui… Că văd că vrea să fie numai el „cel mai tare din parcare”. Cel mai trist pentru toți este că e lăsat…

 3. Au experiență de la confiscarea Statului de către Komintern și de la înfăptuirea Colectivizării .

 4. Fara suparare ! Daca l-ati fi intrebat pe nepotu-meu ce o sa-i pregateasca Dragnea lui Klaus exact asta v-ar fi raspuns ! 😉

  Ba el, mai avantat, datorita varstei (are 7 ani) ar fi indraznit sa pluseze ( m-a vazut in cateva randuri jucand poker si a aflat ce inseamna cuvantul) si ar fi adaugat ca in viitorul apropiat, fara a-l deposeda pe Iohannis de conducerea CSAT, Livache va pregati si uschirea dintre responsabilitatile Presedintelui a numirii sefilor SPP, SRI,si SIE, in aceasta ordine, catre Parlament, o parte si catre Guvern !

  PS. Pe cuvant ca nu eu i-am bagat astea in cap, dar pe-afara se mai joaca cu copiii de-a Iohannis, Dragnea, Tudorel ! Cum se face ca nici unul dintre plozi nu vrea sa fie Iohannis ?

  • Sa-ti traiasca neputelul ! Cred ca de data asta am priceput ca nu se spune… sosete 3/4, ci ciorapi treisferturi. Omul cat traieste invata…!

   PS. Normal ca se gaseau doar din material de prosop si erau si multifunctionali, atunci cand sosea viitura scoteau apa din beci cu ei…

  • Corectare: nepotelul

 5. Loviturile date institutiilor „de forță„ nu sunt întâmplătoare, se dau la ordin și după un plan bine pus la punct. „Marele pretin„ de la răsărit nu duce lipsă de cozi de topor în politică,massmedia etc.

 6. Frumoasa țara, păcat ca încă mai ii locuita

 7. 2 paragrafe inspaimantatoare:

  „În acest moment, STS funcţionează sub organizarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), iar directorul şi adjuncţii săi sunt numiţi de CSAT, la propunerea preşedintelui României, care este şi preşedintele CSAT. Mai mult, directorul STS răspunde în faţa Consiliului Suprem de Apărare a Tarii pentru activitatea pe care o desfăşoară şi prezintă acestuia rapoarte anuale, potrivit legii de funcţionare a serviciului.

  STS este un serviciu esenţial pentru desfăşurarea comunicaţiilor între instituţiile statului. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale are şi atribuţii concrete în procesul electoral, asigurând transmiterea şi centralizarea datelor din secţiile de vot.”