G4Media.ro

SURSE: Legiștii au identificat resturile celei de-a opta victime ale incendiului de…

Sursa foto: Captură video

SURSE: Legiștii au identificat resturile celei de-a opta victime ale incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor

Medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală (INML) au identificat vineri resturile celei de-a opta victime ale incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor. E vorba despre copilul Petru Ene, ars alături de fratele său în incendiul de la pensiunea din Tohani (Prahova), au declarat surse oficiale pentru G4Media.

Cornel Dinicu, patronul de facto al pensiunii – personaj condamnat în trecut pentru alte infracțiuni – a fost arestat preventiv după incendiul care a avut loc. Pensiunea nu avea nici un aviz de protecție la incendiu.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova arată în referatul pentru arestarea preventivă a administratorilor de la pensiunea Ferma Dacilor că ipoteza cea mai probabilă privind declanșarea incendiului care a dus la moartea a opt oameni este aprinderea unui televizor. De la acel televizor, focul s-ar fi extins la mai multe obiecte de plastic și apoi a cuprins toată clădirea.

Procurorii au luat în calcul și alte două ipoteze – o țigară sau focul pus intenționat, dar le-au calificat ca ”puțin probabile”.

Referatul cu propunere de arestare preventivă prezintă și mărturiile unor supraviețuitori de la pensiuni, printre care și copii.

Procurorii i-au reținut marți pe Cornel Dinicu și cei doi patroni ai firmei care deține oficial pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Este vorba despre Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu, care dețin în procente egale Ferma Dacilor Production SRL. În dosar sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu și fostul și actualul primar al comunei Gura Vadului.

Cornel Dinicu se prezenta ca patron al pensiunii Ferma Dacilor, însă în acte pensiunea aparține firmei Ferma Dacilor Production SRL, în care Dinicu nu are oficial nicio calitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Am si eu ceva intrebari in legatura cu acel televizor: era cumva model 1907 – toamna, de s- a incins atat de tare? Era din ala cu tub SI lampi ? ( care mai filau, ca orice lampa., na). Televizoarele moderne – cum presupun ca avea ditamai pensiunea nu se incing pana la incandescenta. SI doi, parca accidentul s- a petrecut noaptea, spre dimineata, pe la 5, cand lumea dormea. Pai TV ul era in functiune la ora aia?

  2. Corect! Adevărul că televizorul era pe cristale anaerobe alimentate de panourile fotovoltaice care converteau lumina stelelor in electricitate, dar și de energia provenită de la tunelurile geto-dacice ascunse sub casa interlopului.
    Sau poate la televizor rula un film cu un șemineu in care ardea focul și, focul fiind nesupravegheat, a transmis radiația calorică la ecran.
    Sunt curios cum a putut crede cineva inepția cu televizorul. De fapt, câți au crezut-o.

  3. @Flipper, @IO OI – Pai nu cred ca televizorul era problema, reteaua in sine ar putea fi vinovata, un prelungitor prost, un calbu slab. Daca era subdimensionata, e clar ca nu facea fata la toti consumatorii, se mai pune problema si din ce era, aluminiu, cupru, daca era monofazata sau trifazata sursa etc. Stie cineva ce era in priza in noaptea aia? Poate calorifere electrice? Totul merge mai mult sau mai putin cu curent electric, si centralele de incalzire (indiferent cu ce functioneaza) au nevoie de curent electric. Si nu e exclus sa fi ramas deschis pur si simplu un televizor, chiar daca nu se uita nimeni la el.

  4. Probabil unul din copii s a jucat toată noaptea,nesupravegheat. TV ul are 190 w,consola 170 w,poate și o veioza pe aceeași priză și s au făcut 400 w pe un fir. În câteva ore se încinge, degajă căldură, i a foc.Nu au fost protecții să scoată tensiunea, a luat foc. Focul s a extins la lacul de pe lemn. Lacul dacă a fost pe bază de diluant arde rapid cu degajare de fum…O părere…Toată compasiunea pt.acei tineri.