G4Media.ro

Surse: Guvernul ia în calcul să renunțe la compensarea prețului la pompă…

sursa foto: Pixabay

Surse: Guvernul ia în calcul să renunțe la compensarea prețului la pompă al carburanților după ce prețurile au scăzut semnificativ

Guvernul Ciucă discută în acest zile o eventuală decizie legată de încetarea actualului mecanism prin care compensează prețul la pompă al carburanților, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Decizia a ajuns pe masa guvernului după ce prețurile la motorină și benzină au scăzut semnificativ, ajungând chiar la nivelul de dinaintea invaziei ruse în Ucraina.

De notat că, în cazul în care prețurile reîncep să crească, mecanismul de compensare poate fi reintrodus, potrivit surselor citate.

Compensarea prețului la carburanți a fost anunțată de guvern în luna iunie, pe fondul creșterii rapide a prețurilor.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că guvernul a decis să compenseze câte 25 de bani din prețul fiecărui litru de combustibil de carburant la pompă, alți 25 de bani fiind compensați de benzinari – sumă ce li se deducea din taxele și impozitele datorate bugetului de stat.

Măsura, care inițial trebuia să fie în vigoare trei luni, s-a prelungit până în decembrie.

O analiză Economedia.ro de marți, 19 decembrie, arată că benzina și motorina standard s-a ieftinit la Petrom din nou, marți dimineață, cu 10 bani pe litru. Seria ieftinirilor fără precedent ale carburanților a început la jumătatea lunii noiembrie. De atunci, prețul benzinei standard a scăzut cu circa 1,20 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, cu aproximativ 1,30 lei pe litru.

Un litru de benzină standard costă la stațiile din București între 6 și 6,06 lei, conform Monitorul Prețurilor și peco-online.

Litrul de motorină standard costă între 7,16 și 7,19 lei. Este vorba de prețurile de la pompă, valabile după aplicarea compensării de 50 de bani

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. „”Traficanţii au primit cadou o piaţă întreagă” – Cum a reuşit Guvernul să ajute mafia defrişărilor de păduri”

    POLITICI DE STAT: „TOTUAL PENTRU INFRACTORI”

  2. La 1 ianuarie toate preturile ce contin accize vor creste, deci inclusiv preturile la benzina si motorina vor creste. Din 2014, multumim PSD, accizele se indexeaza anual cu rata inflatiei. Asa caci toate preturile ce contin accize vor creste. Sa vezi atunci uimire din partea politicienilor.

  3. Ba din contra, acum e momentul cand ar trebui sa cotizeze mai mult ca restul cetatenilor sa-si recupereze din cheltuieli. Dar evident asta intr-un stat de drept.