G4Media.ro

SURSE Fostul șef SRI, George Maior, a transmis oficial ministerului de externe…

Inquam Photos / George Calin

SURSE Fostul șef SRI, George Maior, a transmis oficial ministerului de externe că nu se poate prezenta joi la secția specială din motive medicale și profesionale

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a transmis oficial ministerului de externe că nu se poate prezenta joi la secția specială din motive medicale și profesionale, au declarat pentru G4Media.ro surse diplomatice. Potrivit acestora, Maior a trimis la ministerul de externe,, prin intermediul căruia a fost citat, o serie de documente medicale care îi justifică imposibilitatea deplasării cu avionul în România.

Maior ar fi urmat să fie audiat joi în dosarul aducerii în țară a fostului director FNI, Nicolae Popa.

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat săptămâna trecută la secția specială. Coldea a ieșit după aproape patru ore de audieri. ”E important să discutăm despre toți cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa, care nu au contribuit decisiv precum SRI în acest act de justiție pentru cei peste 155.000 de păgubiți”, a spus el.

”SRI a fost implicat în această operațiune de identificare/ localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes. Reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Am observat că multe persoane fac eforturi disperate ca această cooperare să afecteze capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca țară de frontieră a NATO și UE”, a mai spus Coldea.
Întrebat despre Kovesi, fostul adjunct al SRI a spus: ”Personal, în nicio împrejurare n-am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției n-am primit informații cu privire la posibile infracțiuni”.

Secția specială de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați a anunțat, oficial, la sfarsitul lunii martie, că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care a acuzat-o de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă. Secția a anunțat într-un comunicat că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019, interzicându-i lui Kovesi să părăsească România fără cu încuviințarea procurorului și să desfășoare activitatea de procuror.

Fosta șefă a DNA a contestat măsura, iar Înalta Curte de Casație și Jutiție i-a dat câștig de cauză, anulânmd măsura preventivă a controlului judiciar.

Laura Codruța Kovesi este cercetată în dosarul aducerii în țară în 2011, din Indonezia, a fostului director al FNI, Nicolae Popa, omul de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Pe atunci, Kovesi era procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de detenţie în dosarul FNI.

La rândul lui, Sebastian Ghiţă a anunţat pe 9 decembrie 2018 că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ghiţă reclama că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. Poliția Română a anunțat, la acel moment, că repatrierea lui Popa a fost făcută conform legislației și a prezentat public facturile plătite de Ministerul de Interne.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Solutii: medical – îsi pune pampers, profesional – taie microfoanele.

    • Tie ți se recomandă prima soluție, din ambele puncte de vedere: profesional și medical .

  2. De parca Popa e singurul politician ce a talharit populatia…In Romania dreptul de proprietate este un moft pentru omul de rand.

  3. O abordare corectă, după opinia mea. Ar trebui citați cei care nu au făcut nimic(deși trebuiau să facă) pentru extrădarea acestui șarlatan, nu citarea celor care s-au implicat.
    Din păcate, „Sekția Specială” nu a fost creată pentru aflarea adevărului,ci din contră, pentru ascunderea și mistificarea lui.
    Totuși, am convingerea că acest apendice purulent al „justiției” ciumei roșii,nu mai are multe de trăit.