G4Media.ro

UPDATE Fostul deputat Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău și este…

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

UPDATE Fostul deputat Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău și este extrădat în România / Poliția de Frontieră l-a preluat pe Rizea în custodie, urmând să-l ducă în arest / Rizea a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, în 2017

Fostul deputat Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău și a fost extrădat în România. Potrivit informațiilor G4Media, Rizea a fost preluat de Poliția de Frontieră din România, urmând să fie dus în arest, în această noapte. El a are o condamnare de 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

„În această seară, 27 aprilie, Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să preia un bărbat, în vârstă de 54 de ani, față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmeaza să fie introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, se precizează în informare.

Știre inițială

După ce a fost condamnat pentru corupție în 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fugit la Chișinău. Astăzi, Rizea a fost reținut la Chișinău și va fi extrădat în România. Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne a transmis că Rizea Cristian 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭 p𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚̆ 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐳𝐢𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝟏𝟓 𝐚𝐧𝐢.

„Conform procedurilor legale, străinul a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM. Amintim că, declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.Măsura în cauză se dispune de autoritatea competentă pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorităţi cu competenţe în domeniul ordinii publice şi al securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor indicate supra”, se precizează în comunicatul oficial al Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor din Moldova.

Reamintim că autoritățile de la Chișinău au anunțat în martie că nu-i vor oferi lui Rizea azil politic.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fugit în Republica Moldova pentru a scăpa de o condamnare definitivă de patru ani și opt luni la închisoare în România.

Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

În noiembrie 2020, s-a adresat fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, cu o cerere de acordare a azilului politic, însă i s-a comunicat că cererea a fost respinsă, în temeiul Regulamentului privind acordarea azilului politic de către președintele R. Moldova, aprobat printr-un decret din 31 octombrie 2003.

Astfel, Rizea a cerut anularea decretului din 2003.

În decembrie 2022, avocatul lui Rizea a depus recurs împotriva hotărârii din noiembrie a Curții de Apel Chișinău, solicitând casarea actului judecătoresc, cu emiterea unei decizii de admitere a cererii de chemare în judecată.

Rizea are probleme cu legea și în Republica Moldova, acolo unde autoritățile i-au deschis mai multe dosare de urmărire penală.

Rizea este inculpat la Chişinău într-un dosar penal pentru fals în declaraţii. Acesta este învinuit de procurorii moldoveni că a minţit când a declarat că nu are probleme cu legea atunci când i-au fost perfectate actele pentru cetăţenia Republicii Moldova.

Știre în curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Pe langa alte gunoaie comunitare, primim si acest excrement de Rizea ? Nu poate fi Taxidermiat la Chisinau ?

  2. „….se precizează în comunicatul oficial al Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor din Moldova.” No comment, e ca de obicei !

  3. Pana acuma de ce l-au lăsat in libertate autoritățile din R. Moldova?

  4. Pana la urma daca Dodon nu ii retragea cetatenia Republicii Moldova ind8vidul radea si acum de impotenta autoritatilor romane. O exceptie de conjunctura care nu prea schimba regula ca daca furi destul si reusesti sa pleci inainte de condamnarea definitiva esti bine scapat de gheara tocita a justitiei din Romania.

  5. Acuma ar merita măcar o dublare a pedepsei, dacă nu o triplare. Să mai fugă și alții…

  6. În sfârșit ajunge și un fugar condamnat penal de marcă în țară cu destinația pușcărie, caz rar pentru noi, căci toți ceilalți duc trai nineacă prin alte țări, mai cu seamă Italia.

  7. La aterizarea pe pământ românesc, tov. Rizea a declarat că dacă ar fi aterizat în Grecia sau Italia, alta era povestea.

  8. sa speram ca-l mai tine memoria 😂

  9. Ce curatenie frumoasa se face in Moldova.

  10. Puțin. Extrem de puțin, justiție română, tovarașe Predoiu, dragi tovarăși „conducători”.

    • Care?Ca ăștia parcă au fost transferati de pe functia de conducatori auto,pe functia de conducatori de tară🤣!

  11. Fostii colegi de partid cum se pozitioneaza față de rizache? Condamnat pe drept sau pe nedrept? Daca e drept condamnat, recunosc ca partidul a clocit un hoț? Daca a fost judecat strâmb, era rea justitia guvernarii pesedelace?