G4Media.ro

SURSE Firma apropiată de triunghiul Negoiță – Docuz – Ciolacu, declarată câștigătoarea…

Sursa Foto; Colaj G4Media

SURSE Firma apropiată de triunghiul Negoiță – Docuz – Ciolacu, declarată câștigătoarea unui contract de 27 de milioane de euro, s-ar fi retras din procedura de licitație / Cum încearcă actorii principali să șteargă urmele unei mari afaceri de familie

Protagoniștii recentelor dezvăluiri G4Media.ro legate de modul de derulare a două afaceri din Sectorul 3, în centru fiind Sorina Docuz Stan, o apropiată a premierului Marcel Ciolacu, au început o operațiune de ștergere a urmelor. Site-uri și conturi pe Facebook și Instagram au fost închise, un număr de telefon a fost schimbat în portalul destinat achizițiilor publice, au avut loc modificări ale unor conturi de pe rețelele de socializare.

Un alt efect al acestor articole a fost acela că sora Sorinei, Cristina Arghir, a demisionat din funcția de membru al Consiliului de Administrație de la Loteria Română. Poate cel mai important efect ar fi, însă, că societatea Gab Pavolux nu și-ar mai fi prelungit valabilitatea ofertei pe care a depus-o la Primăria Sectorului 3 pentru a prinde o parte dintr-un pot de 27 de milioane de euro.

La sfârșitul lunii noiembrie, G4Media.ro a dezvăluit faptul că, în decurs de circa un an, Gab Pavolux SRL, o mică firmă din Buzău, cu cifre de afaceri 0 în perioada 2014-2021, a fost preluată de un fotomodel care trăiește în Dubai, după acest moment societatea închiriind de la Primăria Sectorului 3, în condiții suspecte, un restaurant de lux, placă turnantă pentru o afacere de zeci de milioane de lei provenită dintr-o licitație de furnizare de hrană pentru elevi organizată de aceeași Primărie.

Pentru a îndeplini una dintre condițiile de participare (cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani), Gab Pavolux a avut drept terț susținător o firmă de construcții patronată de omul de afaceri Mihai Rotaru, finanțator al PSD după ce Marcel Ciolacu a preluat, în 2020, prin alegeri, președinția acestei formațiuni politice.

Investigațiile G4Media.ro au mai arătat o multitudine de legături între Gab Pavolux, o altă societate, pe nume Look Outdoor, și membri ai unei familii Docuz, în special, surorile Sorina Stan și Cristina Arghir.

sorina stan docuz
Sursa Foto: Facebook

Sorina a fost soția actualului primar al Primăriei Sectorului 3, Robert Negoiță, multiple surse indicând-o, în prezent, drept un personaj extrem de apropiat de Marcel Ciolacu.

Pasate de către surorile Docuz unor rude, cu mulți angajați din Racovițeniul natal, ambele societăți au în comun faptul că, inițial, nu aveau activitate, iar după intrarea în sfera de influență a acestei familii au început să câștige contracte din bani publici.

Astfel, Look Outdoor, unde, inițial, a fost asociată Roxana Ilie, cea mai bună prietenă a Sorinei, și unde asociat majoritar este acum o verișoară a acesteia din Buzău, a reușit să-și crească cifra de afaceri de 835 de ori într-un an  prin contracte atribuite de PSD pentru servicii de propagandă, banii provenind de la bugetul de stat.

Oficial, Sorina Stan Docuz este director în această societate.

Gab Pavolux este deținută în acte de Andrei Andrei, căsătorit cu buzoianca Flory Nicolaescu despre care mai multe surse au indicat că ar fi verișoară cu surorile Docuz.

Firma este beneficiara contractului de închiriere al restaurantului La Cantine în care Primăria investise, anterior, circa 2 milioane de euro. Gab Pavolux a câștigat contractul de 27 de milioane de euro în curs de atribuire, procedură organizată de aceeași Primărie. Inițial, Gab Pavolux s-a clasat pe primul loc după evaluarea ofertelor.

Primarul Robert Negoiță nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pe marginea acestui subiect, în timp ce premierul Marcel Ciolacu a transmis: ”Îmi cer scuze. Chiar nu are rost să vă răspund la această mizerie. Sărbători fericite!”

Ulterior acestor materiale, afacerea Gab Pavolux, care funcționa prin intermediul restaurantului La Cantine din Sectorul 3, pare că s-a disipat:

Sursa Foto: G4Media.ro
 • Site-ul lacantine.ro și conturile de pe Facebook și Instagram ale acestuia au fost închise;
 • Numărul de telefon al firmei Gab Pavolux de pe portalul destinat achizițiilor publice, număr care îi aparține soțului Cristinei Arghir, a fost schimbat;
 • La cele două numere de telefon ale firmei, unde se făceau rezervări de nunți/botezuri/petreceri în acest restaurant, nu mai răspunde nimeni;
 • Flory Nicolaescu și-a restricționat contul de Instagram în unul privat, iar Sorina Stan Docuz și-a schimbat numele contului de pe aceeași rețea de socializare;
 • Ionel Oancea, un bărbat din Racovițeni asociat formal la o firmă controlată de familia Docuz și-a îndepărtat de pe contul de Facebook mențiunea ”DIN BUZĂU LOCUIESTE LA BUCURESTI LUCREAZA LA DCZ SOW CĂSĂTORIT UN COPIL”. Dcz Shop și Sow Atelier sunt afaceri deținute oficial de familia Docuz;
 • Cristina Arghir a fost nevoită să demisioneze din postul de administrator la Compania Națională Loteria Română unde fusese numită, la începutul anului 2022, prin intermediul PSD;
 • O sursă din piață a declarat pentru G4Media.ro că Gab Pavolux ”nu a prelungit oferta în cadrul acestei proceduri. Cine știe – poate din cauza articolelor dvs.”
 • Valabilitatea vechii oferte a expirat pe 28 noiembrie 2023, necesitatea prelungirii fiind dată de faptul că una dintre firmele participante, Oceanul Indian, a contestat legalitatea modului în care au fost evaluate ofertele Gab Pavolux și a firmei de pe locul 2, Titan Edilitara Brăila.

Apeluri telefonice și întrebări legate de această potențială renunțare, trimise pe Whatsapp și mai multe adrese de email ale Gab Pavolux și Look Outdoor, au rămas fără răspunsuri. Nici primarul Robert Negoiță nu a răspuns întrebării dacă Gab Pavolux și-a prelungit oferta, în timp ce patronul Titan, Ștefan Fusea, a declarat că nu știe nimic despre o posibilă renunțare a Gab Pavolux, dar că, în cazul în care va rămâne câștigător al licitației, este capabil să onoreze singur cerințele din caietul de sarcini. Acest lucru va depinde însă de decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor la plângerea Oceanului Indian, această firmă solicitând anularea licitației, ceea ce ar presupune reluarea acesteia de la 0.

Citește și

EXCLUSIV Un triunghi periculos: Ciolacu-Docuz-Negoiță și o licitație de 27 milioane de euro la Sectorul 3 / Beneficiară: o mică firmă din Buzău patronată de un fotomodel din Dubai

EXCLUSIV Noi detalii despre triunghiul periculos Negoiță-Docuz-Ciolacu din licitația de 27 de milioane de euro: Legături care conduc spre Sorina Docuz, apropiata premierului Ciolacu / Rețeaua de oameni și firme din Buzău, cu epicentrul în comuna Racovițeni

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Stiti povestea cu BMW-eurile?….No exact asa.

 2. Felicitari celor care au lucrat si lucreaza la acest caz!
  Asta da tenacitate
  MULTUMIM ca ne aratati e s c r o c i i

 3. Vorba lui Brduja „Nicusor Dan nu a fost o afacere buna pentru PNL” nu e valabila la sectorul 3 unde Robert Negoita pare a fi o afacere buna pentru PSD. Si cand spunem afacere ne gandim, bineinteles, la necesitatile locuitorilor capitalei, respectiv ai sectorului 3. Nu?

 4. Un procuror autosesizat ? Nimeni ?
  Nimic ?

  • S-auto.speriat.ascuns. Pai ce, cine-i sefu peste sector? Primarele sau procuroru? Daca nu-i convine la procuror, sa plece, sa lase locul la altul competent!

 5. Dispar lipitorile? Bravo G4!

 6. s-au prins ,,rumanii” omu’ vrea prezident,altii bagati in fata sa nu se prinda ,,boborul” e ca la revolutie,mare revolutionar ,,cu merite deosebite” mama lor de ,,bisnitari”

 7. Fără îndoială retragerea din licitație a firmei cu pricina este efectul dezvăluirilor din presă,un succes al jurnalismului independent de investigație.

 8. Tarabagiul din Buzău ,combinații periculoase -noul sezon.Actiune,suspans ,serialul promite sa nu dezamăgească fanii ..

 9. Nu le-ar pasa celor din Buzau si lui Negoita ca se afla despre afacerea lor – una din cate ?!! – in media citita doar de idealisti (?!) ca noi incat sa se miste asa repede sa acopere urmele daca urmele aceste nu ar conduce sus de tot! Au primit sigur ordine si know how cum sa o faca, caci domnul Ciolacu sta in groapa de start pregatit sa candideze pentru toate functiile importante in stat.
  Sper sa puteti mentine subiectul cald, G4Media si sa continuati. 🎄