G4Media.ro

SURSE: DNA solicită Primăriei Sectorului 1 tarifele Romprest din 2008 până în…

sursa foto: Romprest

SURSE: DNA solicită Primăriei Sectorului 1 tarifele Romprest din 2008 până în 2018

DNA a solicitat Primăriei Sectorului 1, în regim de urgență, lista cu tarifele de salubrizare lunare practicate de compania Romprest din 2008 până în 2018 pentru măturat manual și mecanizat, răzuit rigole, spălat și stropit carosabil, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

Solicitarea DNA a fost făcută pe data de 26 mai 2021, iar informațiile trebuie predate în copie conformă cu originalul până la data de 3 iunie 2021.

În martie, primarul Clotilde Armand anunța că primăria Sectorului 1 a predat procurorilor DNA contractul de delegare a gestiunii de salubrizare, încheiat între Consiliul Local şi compania Romprest, în anul 2008 și alte acte adiţionale.

„Cei care au prejudiciat cetăţenii Sectorului 1 cu peste 117 milioane de lei să fie traşi la răspundere”, a scris Armand pe Facebook.

Contractul dintre Romprest si Primaria Sectorului 1 a fost semnat in 2008, pe o perioada de 25 de ani, in timpul mandatului fostului primar Adrian Chiliman (2004 – 2015). In perioada 2016 – 2020, sectorul a fost condus de Daniel Tudorache. Acesta din urma ocupase anterior, intre anii 2008 si 2011, functia de viceprimar al Sectorului 1.

Romprest a fost în centrul unui scandal între acționari la începutul anului și a refuzat colectarea gunoiului după ce noua administrația a acuzat compania că facturează servicii care n-au fost prestate în realitate.

Contractele pentru ridicarea gunoiului se ridică la zeci de milioane de euro anual. Potrivit confidas.ro, Romprest SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de 241 milioane de lei, un profit de 23 milioane de lei și 2600 de angajați.

Citește și:

sursa foto: Romprest

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Asa ajunge DNA sa faca treaba Curții de Conturi.
    Doar la Sector 5 îl lasa in pace pe Florea ca fiind fost judecator increngatura e mult prea mare acolo

  2. Hai sa vedem relatia Tudorache/PSD-Romprest, sa vedem ce spagi s-au dat.

  3. Deci:1. Furi sute de milioane de euro din banul contribuabilului.
    2. Trăiești fericit ca un milionar 13 ani si dai bani întregii tale familii pentru afaceri.
    3. Vine DNA si „cercetează” furtul.
    4. După 5 ani de cercetare si 5 ani de proces esti condamnat la 2 ani de închisoare de lux cu rămânerea averii in proprietatea ta, doar daca esti ghinionist.
    5. După 2 ani de introspecție in conditii de lux ești cetățean cinstit ce și-a plătit datoria față de societate.
    Concluzia? Cine fura in această cloaca ls propriu si la figurat este deștept. Cine respectă legea este prost.
    Concluzia2? DNA este o parodie.

  4. Minunat ! Un profit de aproape 10 % din cifra de afaceri. Mare realizare în domeniul prestărilor de servicii . Contract pe 25 de ani ! Practic s-a dat în concesiune și în moștenire salubrizarea unui sector. Să nu-mi spuneți că aceasta este o practică obișnuită, mai ales la primării !

  5. Metoda patentata PDL cu “suna un prieten” sa inceapa un dosar, sa faca o arestare cand nu stii ce sa mai faci e reinviata de Clotilde :))