G4Media.ro

SURSE Cum vor vota luni seara europarlamentarii români proiectul de rezoluție privind…

Sursa Foto: Parlamentul European/ site oficial

SURSE Cum vor vota luni seara europarlamentarii români proiectul de rezoluție privind sancționarea statelor care nu respectă drepturile LGBTIQ+, inclusiv România

Parlamentul European (PE) va supune la vot luni seara proiectul de rezoluție prin care este propusă sancționarea statelor care nu respectă drepturile LGBTIQ+.

Potrivit agendei publicate pe site-ul instituției europene cu sediul la Strasbourg, proiectul de rezoluție intitulat „Drepturile LGBTIQ+ în UE” este ultimul pe lista agendei, iar programul de vot pentru toată agenda zilei este între orele 18:30-19:45 (19:30 – 20:45, ora României).

Grupul PPE

Conform unor surse G4Media.ro, coordonatorul comisiei pentru Petiții din partea PPE, Peter Jahr, a propus astăzi în ședința de grup abținerea de la vot, însă delegațiile din Luxemburg și din Suedia au precizat că vor vota „pentru”. Sursele citate au mai menționat că votul va fi liber, iar proiectul de rezoluție va trece de votul Parlamentului European. Sursele G4Media.ro au precizat că europarlamentarii PNL se vor abține sau vor vota împotriva rezoluției.

Grupul Socialiștilor

Întrebat de G4Media.ro cum va vota, europarlamentarul PSD, Mihai Tudose a declarat: „În afară de conținutul propunerii de rezoluție, ținem cont de faptul că este o rezoluție îndreptată împotriva României. Deci votul nu are cum să fie decât împotrivă. Eu în primul rând reprezint acolo România. Interesul României primează”.

„Dacă am face așa ceva, ar însemna să recunoaștem că suntem de acord cu căsătoriile între persoane de același sex. Și aici ajungem la a doua parte a întrebării, despre reprezentarea electoratului care ne-a trimis acolo. Electorat care nu este de acord cu așa ceva”, a mai explicat Tudose, întrebat de ce votează împotriva unei rezoluții inițiate inclusiv de grupul socialiștilor din PE.

Grupul Renew Europe

De asemenea, potrivit surselor G4Media.ro, europarlamentarii Renew Europe vor vota pentru rezoluție. Sursele citate au mai declarat că toți europarlamentari Renew susțin proiectul de rezoluției. Renew Europe a susținut constant drepturile LGBTIQ+ și consideră primordială înlăturarea problemelor cu care se confruntă comunitatea LGBTIQ+, mai transmit sursele G4Media.ro.

Context

Grupurile europarlamentare PPE, S&D, Renew Europe, grupul Verzilor, grupul Stângii din Parlamentul European au inițiat un proiect de rezoluție prin care cere sancționarea mai multor țări de către Comisia Europeană, inclusiv România, pentru nerespectarea drepturilor membrilor comunității LGBTIQ+.

Rezoluția privind drepturile LGBTIQ+ prevede la punctul 10 că Parlamentul European „cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său repetat de a se conforma hotărârii CJUE în speța Coman&Hamilton și pentru lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamanții să se adreseze CEDO”.

De asemenea, punctul 5 al proiectul de rezoluție insistă asupra faptului că „legislația UE prevalează asupra oricărui tip de legislație națională, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale, și, prin urmare, statele membre nu pot, pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în interiorul UE să invoce interdicția constituțională a căsătoriei între persoane de același sex sau protecția constituțională a «moralei» ori «politici publice» care încalcă drepturile familiilor «curcubeu» care se mută pe teritoriul lor”.

Mai mult, actul normativ prevede la punctul 8 ca „Comisia (Europeană – n.r.) să propună legislație care să impună tuturor statelor membre să recunoască adulții menționați într-un certificat de naștere eliberat într-un alt stat membru ca părinți legali ai copilului, indiferent de sex sau starea civilă a adulților și solicită tuturor statelor membre să recunoască căsătoriile sau parteneriatele înregistrate în alt stat membru”.

Rezoluțiile Parlamentului European sunt poziții politice și nu obligă cu nimic statul membru, însă, în cazul în care sunt adoptate, reprezintă un semnal politic puternic împotriva statului respectiv.

Cazul nerespectării drepturilor LGBTIQ+ în România

În anul 2016, soții Coman și Hamilton au dat în judecată România la Curtea Europeană de Justiție (CJUE), pentru că nu le-a recunoscut căsătoria oficiată la Bruxelles, astfel încât Hamilton, cetățean american, să primească drept de reședință în România în baza căsătoriei.

CJUE a decis în 2018 că țările UE nu pot împiedica şederea pe teritoriul lor a unui cuplu de acelaşi sex, format dintr-un cetăţean al Uniunii şi altul din afara acesteia.

Tot în anul 2018, Curtea Constituțională a României (CCR) a hotărât că statul român trebuie să recunoască dreptul de ședere în România al persoanelor de acelaşi sex căsătorite, dacă unul dintre membrii cuplului este cetățean UE.

Potrivit deciziei CCR, relația dintr-un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunii de „viață privată”, precum și a noțiunii de „viață de familie”, asemenea relației stabilite într-un cuplu heterosexual, fapt ce determină incidența protecției dreptului fundamental la viață privată și de familie.

Sursa Foto: Site-ul oficial al Parlamentului European

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

61 comentarii

 1. Ce drepturi, alea inventate peste noapte?

  Egalitatea asta nu-i mai mult de un vis umed marxist.

  • Egalitatea asta va exista, spre disperarea bărbaților straight penibili ca tine.

  • te-ai udat deja de la cat de umed este

  • Madalin
   Exact cretzare. S-a umezit pe tine.

  • Pentru mine este clar ca UE urmareste agenda Kremlinului si eventual a Beijingului. Comunismul vine treptat, prin astfel de legi absurde si constrângeri. Aici nu este vorba de libertățile unor minorități, ci de folosirea acestora pentru a limita si pentru a constrange. Astea sunt idei neo comuniste.

 2. Felicitări Parlamentului Europei pentru această luare de poziție. Ceea ce nu înțeleg românii conservatori, îndoctrinați religios, este că în PE se luptă pentru dreptul tuturor persoanelor la autodeterminare.

  Aceasta este în beneficiul creștinilor, care sunt tot mai des în lumina reflectoarelor pentru practicile rele, dăunătoare și răuvoitoare împotriva propriilor enoriași (cum ar fi botezul sugarilor, mușamalizarea pedofiliei din sânul Bisericii etc.), garantând că și biserica va fi apărată în cazul în care ateii vor dori să o trateze cu același monedă :)).

  • Wow! Adica ateii ar dori sa boteze sugarii crestinilor? Ce ti-e si cu propaganda asta incredintata celor fara posibilitati, ca sa ma exprim delicat…

  • Adică dacă ateii vor decide să fie la fel de intoleranți ca Biserica

  • Următorul pas drepturi pt pedofili. Si aia sunt tot oameni.

  • Ar putea mâine sa vina o capră să-și ceară drepturile ca e căsătorită cu un bărbat.
   Treaba lor ce fac ei in viata privata , dar cum dreaqu sa accepti ca fiind normal ca familia poate fi formată din el+el, ea+ea, el+capră, etc.

  • Zice deșteptul de Tudose că electoratul nu dorește drepturi pt minoritățile astea. Pai atunci de ce nu a trecut referendumul pro familie? Aia e dovada evidenta că societatea românească e mult mai tolerantă decât vor politicienii fecali, sa para.

  • Taci Păcală că ești caraghios

  • Dacă iese votul negativ , țările alea care le-au dat drepturi ar trebui să le retragă nu? Doar nu se aplica într-un singur sens

  • Georgica cum sa ma adresez tie, cu fă sau cu bă?

  • ce opinie ai? Pe mine nu m-ai nimerit, nu ai suficientă imaginație. Eu nu mă încadrez dpdv religios (sunt indiferent, nici măcar agnostic), dar în urma unor astfel de „luari de poziție” alunec rapid către euroscepticism, și este probabil să votez AUR. Fost votant USR, fost votant PNL, fost votant CDR. Am văzut începutul filmului ăsta în Canada, când au legalizat în 2001 căsătoriile de același sex în British Columbia. Acum au ajuns unde au ajuns, să își renege istoria. Nu e vorba doar de „drepturili”unor minorități sexuale, este doar „gaura din spate” prin care este introdus un program mult mai amplu de spălare pe creier. Dacă UE decretează peste 5 ani pronume multiple la alegere, cum e de doi-trei ani la americani, și tratamente hormonale la băieței să îi facă fetitze, ce mai zici, tot îi feliciți?

  • Nu pot să vorbesc fiecăruia.

   Nu pot să îmi imaginez opoziția cuiva față de ceea ce nu îl privește. Ești hetero? Nu e justificat să lte opui în a se oferi celor homo instituțiile și libertățile dorite (în limita propriilor libertăți și drepturi ex. nu ar fi normal ca familiile homo să aibă scutiri de taxe fără ca cele hetero să primească același lucru). Ești bărbat? Nu e problema ta dacă o femeie acceptă un corp străin în ea sau nu. Ești femeie? Nu e problema bărbatului dacă nu vrea un copil, iar tu refuzi să faci avort. Ești părinte, iar copilul (cetățean al statului la naștere, corect?), la o vârstă la care e considerat capabil să ia decizii, susține că este trans? Este obligația ta să îl susți financiar și emoțional pentru că el nu a cerut să fie adus pe lume, ci a fost un act egoist tău pe care ți l-ai asumat.

 3. Vorbim de doleante dau drepturi LGBTIQ+? Cine a stabilit ca acele doleante sunt drepturi?
  Ar trebui prima data enuntate acest drepturi cu claritate. Abia pe urma votat. Nu votezi legea sanctionarii iar pe urma se tot adauga drepturi.

  • Drepturile sunt alea din Carta internațională a drepturilor omului, adoptată în 1976. Adică de aproape 50 de ani ne fofilăm să nu cumva să dăm aceleași drepturi tuturor, deși parteneriatul civil fără căsătorie ar rezolva multe dintre nedreptăți.

   Zici că legea parteneriatului civil cere de mâncare, așa ne comportăm. Ne purtăm ca neoamenii doar pentru că putem. Sau pentru că ne place să fim dumnezei și să ne punem contra lui dumnezeu care a creat oamenii lgbt.

   Parcă așa era, nu?, tot ce e pe pământ e creația lui dumnezeu.

  • Chiar crezi asta, Alina? Ce spui despre copiii nascuti cu malformatii congenitale? Nu cumva e ceva in neregula acolo? Si daca e acolo, poate ca sunt si alte tipuri de probleme cu care oamenii se nasc (sau poate mai rau, si le asuma in timpul vietii) si care similar malformatiilor congenitale nu reprezinta o normalitate.

   Pare ca incerci sa folosesti impotriva crestinismului viziunea crestina despre lume, insa trebuie sa tii seama de un lucru esential: in viziunea crestina lumea este o creatie initial foarte buna, dar ulterior degradata, iar aceasta degradare a survenit ca o consecinta a alegerii omului.

 4. uite asa se duce naibii europa. ursula demisia!

  • Cum să demisioneze, când ea/ei luptă pentru așa ceva?!
   O fi având și ea, interesele ei, pe-aici.. Fiecare, cu ce-l doare!..

 5. Nu mai e nimic de adaugat, practic avem Romania 90% vs. homosexuali 10% ca atata mai au in sondaje. Vrem sa fim condusi de homosexuali? Asta e singura intrebare politica pertinenta.

  • Nu, vrem sa fim conduși in continuare numai do numai de bărbați straight trecuți de 60 de ani, ca numai bine se trăiește peste tot, ne demonstrează bărbații straight an după an ca sunt cei mai buni la conducere, numai competenți toți. La furat și făcut ceva pe poporul roman, bărbații straight și de vârstă medie sunt cei mai buni.

  • lol, esti de poveste.
   Irlanda, o tara catolica, a fost condusa de un homosexual declarat. La fel si Luxemburg.

   Numai tari de-astea care tânjesc dupa bunastarea din Teleorman.

   Nu avem nici o preferinta legat de orientarea lor si de viata privata.
   Ce vrem este sa fim condusi de un lider onest si incoruptibil indiferent daca e homo, hetero, lesbi sau asexual.
   Matale visezi inca la mustata lui Dragnea probabil care incepuse sa copieze discursul si tacticile lui Viktor Orban inainte sa intre la zdup.

  • Nu ne intereseaza orientarea sexuala a celor care ne vor conduce!
   La fel ca si discursul tau discriminatoriu si plin de ura.

  • @Tree fitty. Mai adaug – Elio di Rupo, socialist, fost PM al Belgiei, actualmente ministru -presedinte al Walloniei. PS. N-ai cu cine, romanii sunt intoleranti.

  • Si Veorika a votat pt drepturile lor, acum ne cer sa respectam ce am votat

 6. Nu exista decat o singura solutie.

 7. Să votezi așa ceva, trebuie să urăști definitiv și irevocabil, iar meseria acestor cururi europene este pe viață, ar spune unii homosexuali stabiliți în stabilimentul Primăverii.

 8. Eu sunt gamer.Vreau drepturi de gamer.Nu e suficient ca statul ma lasa sa ma joc cat vreau.
  Placile video sunt f scumpe acum.Vreau adeverinta de gamer si indemnizatie de placa video.De asemenea vreau sa ne recunoasca statul clanul de cs go si sa ne dea discounturi la asigurare medicala.
  Sunt gamer si am drepturi!

 9. Ca de obicei pluseristii voteaza împotriva României.

 10. De data aceasta nu sunt de acord. Toată lumea a avut de suferit din cauza acestei boli. Atunci, ce facem? Lăsăm Covidul sa decimeze oameni, inclusiv copii pentru ,, noua specie umana”? Ma dezgusta acest UE, pentru modul dictatorial… Ce bine, ca atunci când UE a încasat cotizațiile pe care le-au plătit, inclusiv…ungurii nu le-au refuzat pentru același motiv pe care îl invoca azi.

 11. USL sau USL.

 12. Mai inainte de a bate cimpii ar fi corect din partea multora sa se documenteze, sa citeasca, sa inteleaga si sa accepte omul de linga ei .

  • Să înțeleagă, da! Dar sa accepte de ce? Eu daca nu vreau sa accept asa ceva langa mine, care e problema?

 13. Unii simt tentatia de a da primii cu piatra . Corect este se te uiti intii in oglinda si abia apoi cind intelegi ce inseamna omul sa vorbesti .

  • Nebunule,d’aia nu dormi tu noaptea,umbli în haine de fufă!
   Ziua ești influencer usr-ist!
   Tu când te uiți în oglinda vezi greșelile de make up.

 14. Vrei sa promovezi curismul in România? Nu am nimic împotriva. Candidează pe tema asta, câștiga alegerile și implementează. Sa aduci curismul cu tancurile, așa cum străbunicii tai au adus bolsevismul? Avem o problema.

  • Dar două lesbiene pe stradă nu te deranjează, eventual într-un pornache… este?

  • Am vazut eu lesbiene, seamana cu niste barbati neterminati. Ce vezi tu in filmele porno sunt actrite care o fac pentru bani.

 15. Respect pentru delegatia USR PLUS in Parlamentul European si pentru ca apara drepturile cetatenilor europeni indiferent de cine sunt ei si pe cine iubesc.

  • În curand vor apara și drepturile pedofililor și ale zoofililor, nu va mai conta deviația pentru că love is love.

 16. In citeva luni, PPE se va trezi in mina cu un cartof la fel de fierbinte ca PSD-ul. Socialistii stim ce-au facut cu al lor: asa cum era de asteptat, au suflat virtos cu totii in cartoful prea mare ca sa fie aruncat la loc in foc. Sint foarte curios ce va face PPE.

 17. Europarlamentarii romani vor vota „pervers”, caracteristic tuturor politicienilor mioritici din anul 1990 , pana in prezent.
  Adica: EI SUNT EVOLUATII iar noi prostii.

 18. Românache o sa voteze cum trebe sa vote, banii de la UE nu vin asa aiurea,daca nu atunci valea că vă asteapta Putin cu tancurile pornite

 19. Pana acum nu a spus nimeni cati indivizi avem în România. Nu prea inteleg cum adica un grup votează numai verde, unanimitate. Păi înseamnă că nu e vot liber.

  • Chiar și pentru unul singur, nu trebuie să fie de la un anumit număr în sus ca să aibă dreptul de moștenire sau de vizită la spital.

  • legile nu se fac pt un om sau 10 poate intre timp a crapat. Bigamia de ce nu e acceptata?
   mie oricum imi plac tipele cu barba

 20. Un link către agenda festivității extraordinare de bulangelizare europeană și pedepsire aspra a asupritorilor de homosexuali există! Vreau să.le aud voturile.

 21. In toate cartile de psihiatrie scrie ca homosexualitatea e o boala…nu ar fi mai bine ca toti astia de la Bruxelles sa se trateze decat sa duca la distrugerea UE….pentru ca acolo se ajunge….

  • Poate in cărțile alea comuniste ce le citesti tu. Nu e o boală, e o mutație genetică care nu se poate trata. Nemtii au o zicala: „trăiește si lasă omul sa trăiască „, adica vezi-ți de treaba ta. Va luptați cu morile de vânt. Pana la urma e dreptul fiecăruia sa faca ce vrea cu viata lui atata timp cat nu face rau altuia.

  • Este noua ideologie sexo-marxista impusa cu forta. In curând, entitatea suprastatala UE, va da o lege pentru a constrange acordarea de „șpagă europeana” ( PNRR sau cum vreti sa-i spuneti) de respectarea acestor legi nascocite din mințile unor funcționari patetici.

  • Daca Muresan stie oleaca de limbi straine, putea sa citeasca si carti publicate in secolul trecut in Marea Britanie, unde majoritatea „normala” si „sanatoasa la cap” il castra chimic pe Turing. Oricum, omul a ramas, impreuna cu majoritatea romanilor, intr-un timp si o lume de mult apuse, de unde mai agita inca deasupra capului bita normalitatii.

 22. UE a rezolvat toate problemele și nu mai au ce? Scârbos, urat, urat

 23. Până la urmă vor avea toți aceleași drepturi cu heterosexuali. Problema se pune așa :ești de acord sau ieși din UE și te înglobează comunitatea asiatică a lui Putin. Tot așa de voie sau obligat.

 24. Adică e normal sa ai pix în pantaloni dar sa-ti doresti o pisica? Nu e boala? E ok se-accepti asa cum sunt, dar asta nu inseamna ca trebuie sa accept ca e normal. Suiedezii si olandezii de ce nu-si conving popii lor sa-i casatoreasca in biserica?

  • Care suiedesi si olandesi bro,ca datorita politicilor de „deschidere” se cam nasc de 2 generatii numai din astia cu cromozomi lipsa,daca nu veneau brunetii sa ii ia la cuc in 50 de ani mai ramaneau doar povestile din ei.

  • Cind o sa scapati de „normalitatea” asta care nu e altceva decit norma majoritatii intr-o societate traditionala.