G4Media.ro

SURSE Înalta Curte a stabilit: vor fi trei completuri de 5 judecători…

SURSE Înalta Curte a stabilit: vor fi trei completuri de 5 judecători în penal. Miza hotărârii CSM: cu cât sunt mai multe completuri, cu atât cresc șansele lui Liviu Dragnea de a pica la un complet pe care îl consideră favorabil

UPDATE Ora 15.59: Colegiul de conducere al Înaltei Curți a decis că vor fi organizate trei completuri de 5 judecători în penal și tot trei în civil, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

—————

“Cu cât sunt mai multe completuri și mai mulți judecători, cu atât cresc șansele lui Liviu Dragnea de a pica la un complet pe care îl consideră favorabil. O altă miza a fost că au încercat să umilească Înalta Curte. Numai faptul că acum trebuie să căutăm bile spune multe”, ar fi în esență mizele deciziilor CCR și Secției pentru judecători a CSM, potrivit explicațiilor date G4Media.ro de mai multe surse judiciare.

Miercuri, Secția pentru judecători a CSM dominată de gruparea Savonea a decis ca Înalta Curte să tragă din nou la sorți componența completurilor de 5 judecători (C5) pentru anul 2018 și să fie mai multe C5-uri, nu doar două ca până acum. Decizia Secției pentru judecători a CSM este o recomandare în baza mandatului dat în acest sens de Curtea Constituțională (CCR).

Sursele G4Media.ro au explicat că atunci când dosarul lui Liviu Dragnea (angajările fictive de la Direcția Copilului Teleorman) a intrat în apel, el a fost repartizat la C5 P1. Acum, dacă vor fi mai multe C5, nu doar două, după tragerea la sorți a componenței C5-urilor, se va face din nou repartizarea dosarelor pe completuri. Prin urmare, dosarul lui Dragnea ar putea pica la oricare dintre ele.

“E o chestiune de probabilistică matematică. Cu cât sunt mai mulți judecători implicați și mai multe completuri, cu atât îi cresc șansele lui Liviu Dragnea de a evita anumiți judecători pe care el îi consideră nefavorabili. Însă acest lucru nu înseamnă că nu poate avea neșansa să pice la un C5 cu cei mai buni și intransigenți judecători”, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Câte C5-uri vor fi? Va decide astăzi Colegiul de conducere al ÎCCJ, reunit în ședință.

“Însă mai e un aspect. CSM a decis ieri că tragerea la sorți să nu se mai facă din bol cu bilețele împăturite, ci cu bile. Problema e, de unde poti fi cumpărate bile speciale? Și asta până vineri, căci tragerea ar trebui să aibă loc cât mai repede. Au vrut să umilească Înalta Curte și pe președinta Cristina Tarcea”, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

“Un alt aspect e și faptul că noua tragere la sorți se va face pentru ce a mai rămas din 2018. Pentru 2019, trebuie organizată o altă tragere, ale cărei reguli de organizare trebuie stabilite de Secția pentru judecători a CSM, și nu excludem surprize”, au declarat surse de la Înalta Curte pentru G4Media.ro.

Context. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în iunie la 3 ani și jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Unul dintre judecătorii din completul de 3 magistrați (C3), care a dat sentința, Ștefan Pistol, a vrut să îl achite. Pistol face parte din Colegiul de conducere al Înaltei Curți (ÎCCJ). Judecătorii Ștefan Pistol, Simona Neniță și Horia Șelaru reprezintă Secția Penală a ICCJ în Colegiul de conducere al Instanței Supreme, fiind aleși de colegii lor.

Foto: InquamPhotos / Florin Liviu Albei

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. exista pe internet aplicatii speciale care fac fix aranjamente random unei liste, dureaza max 5 sec tot procesul si e ff transparent, binenteles daca se doreste de catre savonea si psd

  binenteles transparenta procesului nu poate arata ca oamenii alesi sunt bine intentionati

 2. Nenorocitii vor sa masluiasca cu bile incalzite, cum s-a dovedit si la extragerile FIFA.

 3. Unde draku am mai spus asta G4? Cenzurati toate,, comment,, – urile sau doar pe ale mele?

 4. Judecatorii care il vor achita pe acest hot si tradator de tara trebuie arestati(si bineinteles averile confiscate. Hotia pune stapanire pe tara incet incet. Masuri urgente se impun.

 5. Publicam errata: „cu atât scad șansele lui Liviu Dragnea de a pica la un complet pe care îl consideră defavorabil”. Scuze, dar suntem buliversati de Dragnea. Multumim de întelegere.

 6. Obligarea ÎCCJ la respectarea legii constitute „umilire” și este legată de procesul lui Dragnea, toate procesele de la ÎCCJ, din penal sau civil, sunt împotriva lui Dragnea !

 7. Da’ mai lasati-le dracului de completuri, ca m-ati innebunit cu ele!

 8. „Votul pe cererea DNA în cazul Tăriceanu se amână până în februarie 2019 – surse ”
  Mi se pare normal daca ai de studiat 18000 de pagini!

  • @Radulescu Marcel:
   Esti ironic sau faci pe prostul ?

   PS. Nu scrie niciunde ca daca nu a apucat sa citeasca dosarul tot, trebuie amanat votul pe imunitate pana cand borfasul spune „Gata, am citit tot” ! 😉

 9. Teoria probabilităților…
  “Cu cât sunt mai multe completuri și mai mulți judecători, cu atât cresc șansele lui Liviu Dragnea de a pica la un complet pe care îl consideră favorabil.”
  Poate cineva să demonstreze „teoria” de mai sus, că eu mă declar nedumerit. De ce ar crește șansele lui Dragnea (mai mult sau mai puțin) proporțional cu numărul completurilor?

  • Nu-ti bate capul, pentru ca e o prostie.

  • Rezolvare; Sa zicem ca pana acum au fost trase la sorti cele 2 completuri din judecatori majoritari care au fost impotriva coruptiei. Marind numarul de completuri se mareste si numarul de judecatori propusi a fi extrasi la sorti. Noii veniti in faza de a fi trasi la sorti ar putea fi manipulati, alesi sau numiti de alti sefi. Se dilueaza si posibilitatea ca intr-un complet sa cada 3 ”lupi” si chiar de-ar fi asa, in celelalte 2 completuri vor fi ”mieii”. De la o probabilitate de 50% in cazul actual, cu 3 completuri probabilitatea ajunge de 33%, ceea ce vrea Dragnea. Cazul Ministrului Educatiei Pop; a marit numarul componentei CNATDCU la 45 persoane fata de 17 sau 19 la momentul analizei plagiatului lui Ponta. Ponta nu a fost gasit plagiator..!!

 10. Deci, concluzia este :
  -Dragnea stie ca este vinovat din moment ce lupta pentru anumite complete de judecata.
  – Judecatorii nu sunt independenti din moment ce sunt favoriti si cautati de persoane cercetate penal.
  – Dragnea nu poate demonstra ca este nevinovat din moment ce isi cauta cu disperare completuri de judecata.

 11. Propun 3 completuri alesi din 5 urne, fiecare urna cu 3 magistrati judecatori; una cu capii de serie, sefii, 3 urne propuse de putere si una propusa de opozitie. Ghici cine castiga?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.