G4Media.ro

Caz de sinucidere în grup: Mamă, fiică și ginere au intrat voluntar…

Caz de sinucidere în grup: Mamă, fiică și ginere au intrat voluntar în Dunăre/ Două persoane au murit/ Cei trei au mai avut tentativă de sinucidere după ce au fost dați afară din locuințele sociale

3 persoane (mama, fiica și ginerele) au intrat voluntar, vineri, în apa Brațului Borcea al Fluviului Dunărea, cu intenția de a se sinucide, dintre care două și-ar fi pierdut viața, au declarat pentru G4Media.ro surse  judiciare.

Din primele verificări a rezultat faptul că, înainte de a intra în apă, cele 3 persoane au consumat o substanță necunoscută dintr-o sticlă, iar în cursul anului 2017, cele 3 persoane au mai avut o tentativă de suicid prin aceeași metodă.

Totodată, s-a stabilit că în cursul anului 2021, cele 3 persoane au protestat față de refuzul Primăriei Municipiului Călărași de le retroceda mai multe proprietăți.

Poliția a precizat ulterior că două femei, în vârstă de 47 și 77 de ani, precum și un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Călărași, ar fi intrat, cu intenția de a se sinucide, în apa brațului Borcea. Cele doua femei au fost declarate decedate, iar barbatul a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

UPDATE 17.14

 • Primarul din Călărași, Marius Dulce (PSD): Un caz nefericit. Am vrut în nenumărate cazuri să îi luăm, legislația nu mi-a permis, ei nu au vrut să accepte nici un ajutor. Ei nu făceau nici un rău. De la poliție, jandarmerie, asistenți sociali, au fost cu toții prezenți, există filmări.
 • Nu au vrut să primească nici un fel de ajutor. Legislația nu ne permite să îi declarăm persoane fără discernământ. Am făcut adrese la comisia de la Spitalul Județean care ar fi trebuit să solicite internarea lor, într-un an am fost de trei ori la ei cu primăria, jandarmeria. Nu au greșit medicii.
 • Nu au vrut efectiv să meargă în altă parte. Le-am oferit un apartament, au plecat de acolo, nu au vrut decât să stea pe stradă. Le-am dat locuință socială, nu au plătit nimic, au vrut doar pe stradă. Am făcut adresă la Spitalul Județean, cei de acolo au spus că trebuie să îi ducem noi în fața comisiei.

Context

În urmă cu trei ani au fost daţi afară din locuinţele sociale pentru că nu şi-au plătit datoriile. În această perioadă, au fost nevoiţi să doarmă pe străzi, pe băncile din oraş, în frig şi ploaie, potrivit România TV.

Au locuit într-o garsonieră situată în municipiul Călărași. Locuința le-a fost scoasă la vânzare, pentru a se acoperi debitele publice și cele legate de utilități. În cele din urmă, cei trei au primit o locuință socială, „Le-a luat casa primăria, că n-au plătit.”

Cei trei erau de pe raza satului Vărăști, comuna Dorobanțu, județul Călărași. Au fost mutați într-o locuință socială, cu două camere. Ulterior, aceştia au fost evacuați. Din 2017, dormeau pe străzi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. S-au furat multe proprietati cu ajutorul legii retrocedarii, cu stiloul oficial de primar in mana… Poate aici nu e cazul.

  Interesant ar fi de investigat ce a determinat o familie sa-si puna capat zilelor, dar mai ales ce (nu) a facut Protectia Copilului in acest caz, o institutie fantoma ce papa bani cu polonicul.

 2. Articol incomplet, așteptăm ceva investigație

  • Lasa nu mai astepta. Viata nu se da ca nu ti se dau proprietatile inapoi. Asta nu e motiv intemeiat.

 3. Se zice ca și acum se aude ecoul ultimelor cuvinte… „mxuxixe psd”

  • Ăștia 3 stăteau afară in ploaie și frig la Banca Romaneasca, un om influent in Călărași a fost personal și s-a oferit sa ii ajute cu o locuința insa au refuzat.Am spus ce am avut de spus. Nu are nici o vină primar Marius Dulce sau alta persoana. Au vrut pe stradă și punct.

 4. facts:
  -o familie din mama in fiica se sinucide. dupa tentativa
  -PSD zice ca nu e de vina
  asa o fi ?

 5. A scăpat și de nevastă și de soacră.

 6. Ascultați știrea și după întrebați-vă de ce nu se vrea tăierea pensiilor speciale. Ar fi avut și amărâții ăștia condiții umane de trăit. Același lucru dar mai grav este cu minorii fără părinți loviți de corupția lui dragnea. Cum li se fura din mâncare și din șanse prin angajări fictive. Merităm să fim pedepsiți la cât de inumani suntem.

 7. Pe amarati ii dau afara din locuinte sociale in timp ce ei isi trag privilegii peste privilegii , dintr-o singura pensi speciala de magistrat pot sa traiasca 10 familii intregi sarace cu ajutor social decent.

 8. Dumneavoastra v-a dat cineva casa gratis? Eu am casa gratis?
  Sa va fie putorile de ras, politicieni ordinari, ca asa i-ati invatat dupa Revolutie. Putori si cersetori, ca sa voteze pentru 50 lei. Ajutoare sociale, locuinte sociale. Lene in toata splendoarea. Muncim pentru toti lenesii.