G4Media.ro

Surse: Carmen Dan a fost citată vineri, de DIICOT, ca martor în…

Surse: Carmen Dan a fost citată vineri, de DIICOT, ca martor în dosarul violentelor 10 August / Procurorul care a demarat dosarul refuză să se prezinte ca martor la DIICOT, susține că a fost citat nelegal

UPDATE Ora 11.45: Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a confirmat că a fost citat pentru joi ca martor de DIICOT.

UPDATE Ora 11.15: Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a fost citat pentru joi ca martor de DIICOT în dosarul care investighează violențele jandarmilor de la mitingul Diasporei, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Potrivit acelorași surse, marți a fost audiată, tot în calitate de martor, Speranța Cliseru, prefect al Capitalei în 10 august 2018, cea care ar fi aprobat intervenția jandarmilor în piață.

UPDATE Ora 10.00: Procurorul militar Bogdan Pîrlog, care a demarat dosarul privind violențele din 10 august din Piața Victoriei, a refuzat să se prezinte ca martor la DIICOT, susținând că a fost citat nelegal.

Bogdan Pîrlog a trimis o adresă procurorului-șef adjunct al DIICOT în care precizează că a fost citat în calitate de martor la DIICOT, cu încălcarea Codului de Procedură Penală, care prevede că militarii se citează la unitatea din care fac parte, prin comandantul acesteia.

„În temeiul dispozițiilor art. 100 alin. 4 lit. f CPP, administrarea probei testimoniale constând în audierea subsemnatului ca martor este inadmisibilă, fiind contrară legii, având în vedere că persoana propusă ca martor a avut calitatea de organ de urmărire penală în cauză, s-a sesizat din oficiu în cauză, a dispus începerea urmăririi penale și a administrat probe. În acest sens a se vedea și încheierile din data de 04 septembrie 2018, respectiv 29 ianuarie 2019, pronunțate de Înalta Curte de Casaţie și Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2018/54/2016”, subliniază Pîrlog.

El explică faptul că procurorul care a efectuat urmărirea penală în cauză nu poate fi audiat în calitate de martor în aceeași cauză.

Bogdan Pîrlog atrage atenția că proba cu audierea ca martor a procurorului care s-a sesizat din oficiu și a efectuat acte de urmărire penală în cauză este contrară legii, fiind inadmisibilă, potrivit Codului de Procedură Penală.

„Pentru aceste motive, în având în vedere atribuțiile funcției pe care o exercitați, solicit să verificați dacă citarea subsemnatului s-a efectuat în baza dispozițiilor date de procurorul care efectuează urmărirea penală în cauză sau din inițiativa organului de cercetare penală și să luați măsurile care se impun pentru infirmarea actelor nelegale privind audierea subsemnatului în calitate de martor și efectuarea în continuare a actelor de urmărire penală în condiții de legalitate”, arată Pîrlog.

Știrea inițială: Carmen Dan, fost ministru al Internelor în timpul mitingului din 10 august 2018, a fost citată ca martor de DIICOT în dosarul care investighează violențele jandarmilor de la mitingul Diasporei, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Carmen Dan a susținut permanent că nu a ordonat riposta violentă a jandarmilor asupra manifestanților, dar informațiile declasificate au demonstrat că ea a fost la comanda ministerului în acea zi.

Potrivit acelorași surse, astăzi a fost citat la DIICOT ca martor Bogdan Pîrlog, procurorul militar care a demarat dosarul evenimentelor din 10 august din Piața Victoriei.

Foto: Carmen Dan (InquamPhotos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. La puscarie, scarnavie!

  2. Sa speram ca vineri, cand iese de la audieri, o sa aflam ca i s-a schimbat calitatea in dosar: din martor in inculpat.

  3. ia zi dupa mine, dana, de trei ori: te lepezi de daddy?

  4. Poate se muta DIICOT în Karlplatz și e mai atractiv!

  5. La ordinul lui Dragnea, ăia de la DIICOT au preluat dosarul de la Parchetul Militar pe motiv că ei anchetează o lovitură de stat (adevăratul motiv e că golanii din danjarmerie trebuiau protejați). Și când colo, imbecilii nu cunosc lucruri elementare despre procedura penală, cum ar fi citarea martorilor. Dacă nu cumva greșeala a fost intentionată: mai trece timpul, mai curge termenul de prescriere, la final nimeni nu răspunde.

  6. Ce martor dacă este instigatoare la crimă? Lîngă tovarășu livache și a lui mazăre este locul potrivit pentru toții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.