G4Media.ro

Surse Adevărul: Ministerul Apărării înzestrează Armata cu avioane de ultimă generaţie F-35…

Surse Adevărul: Ministerul Apărării înzestrează Armata cu avioane de ultimă generaţie F-35 din 2028

Ministerul Apărării Naţionale a decis miercuri să intre în programul de înzestrare a forţelor aerine cu avioane de vânătoare de ultimă generaţie, celebrele F-35, au declarat pentru Adevărul surse din minister.

„Suntem incluşi în acest program, iar din anul 2028 vom demara înzestrarea armatei române cu aceste avione de vânătoare. Avioanele F-35, ca preţ, în cadrul unui program de înarmare, sunt apropiate de preţul avioanelor F16, noi”, au susţinut sursele citate.

În luna aprilie, vice-amiralul Mathias Winter, şeful biroului F-35 din cadrul Pentagonului, a declarat în faţa unei comisii din Camera Reprezentanţilor că printre „viitorii potenţiali clienţi în domeniul vânzărilor militare în străinătate se numără Singapore, Grecia, România, Spania şi Polonia.”

Anul trecut Belgia a anunţat că a ales F-35 în defavoarea Eurofighter Typhoon pentru a-şi înnoi flota de avioane F-16, o afacere în valoare de 4 miliarde de euro (4,55 miliarde de dolari).

Preţul unui avion F-35 începe de la 100 de milioane de dolari. Grupul american oferă şi offset: furnizori de piese din aceste ţări vor produce nu doar pentru aparatele care vor fi livrate forţelor armate naţionale, ci pentru întreg programul F-35.

Pe lângă fabrica principală din SUA, Lockheed Martin a înfiinţat centre F-35 în Italia, Turcia şi Japonia. Alţi aliaţi ai SUA care urmăresc achiziţionarea avionului invizibil F-35 sunt Finlanda, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite.

Citește integral pe Adevărul

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. cetatenii care platesc taxe inzestreaza armata. ei fiind omorati in spitale.

  2. Alta vrajala ….tovarasul ministru cumpara in fiecare luna nimic nimic nimic.
    Exact ca la autostrazi in fiecare luna sute de km. de vrajala psd.tovarasu ministru erai in negocieri cu Portugalia pentru inca 5 f16 la mana a 3 si acum treci la f35 taica.

  3. Lasa ca Plesoianu vrea sa elimine acei 2% de la aparare. Nu ne trebuie decat prastii in urmatorii ani. Doar ii avem pe rusi ca aliati impotriva vesticilor care sunt gay si ne otravesc cu mancare speciala.

  4. Foarte bine ca ne pozitionam la varful capacitatilor militare. Nu spun asta cu satisfactie infantila la vederea unei jucarii, ci cu ingrijorare – vom avea nevoie de ele si in combat direct si ca pozitionare in interiorul NATO (de care vom avea nevoie). Rusia se duce in jos si nu se va duce fara sa faca distrugere in jur.

    PS. Ma indoiesc ca Ministrul a decis el, oricare ar fi acesta. Acest tip de inzestrare, la acest nivel tehnic (si date fiind costurile care trebuie justificate), il decid militarii nu politicienii. Adica subiectul este mult prea mare pentru a fi subiect de joaca sau manevra pentru un politician ministru.

    • De acord cu dvs.
      Însă se găsește câte un PĂCĂLICI de acesta care se infatueaza cu maxim de politicianism, să ne gâdile papilele.
      Ce nu face mult iubitul partid și sinistra lui conducătoare pentru …. puțin de MUIE?
      ORICE!

  5. Doamne fereste sa avem nevoie de ele! Bate-te peste tastatura!