G4Media.ro

Surpriza de la Fonduri Europene: ministrul Marcel Boloș vrea comasarea tuturor autorităților…

Surpriza de la Fonduri Europene: ministrul Marcel Boloș vrea comasarea tuturor autorităților de management al fondurilor UE

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat joi într-un eveniment public că vrea să comaseze sub comanda sa toate autoritățile de management al fondurilor UE. Propunerea, care apare pe site-ul ministerului, e în contradicție cu declarațiile lui Boloș de la audierile din Parlament, unde pledase pentru descentralizare (sursa)

În documentul numit ”Arhitectura programelor operaționale – politica de coeziune 2021-2027”, ministerul Fondurilor arată că are în vedere ”o abordare unitară în termeni de proceduri/practici prin comasarea tuturor autorităţilor de management în cadrul MFE care va asigura coordonarea orizontală a structurilor de management”.
În acest moment, la Ministerul Fondurilor Europene funcționează patru autorități de management ale unor programe finanțate din fonduri europene, alte trei autorități fiind în subordinea Ministerului Dezvoltării.

Nu e clar dacă intenția ministrului Fondurilor Europene de centralizare a managementului fondurilor europene a fost convenită la nivelul guvernului Orban.

Reamintim că vicepremierul Raluca Turcan declarase la momentul formării guvernului că, în viziunea PNL, Ministerul Fondurilor Europene a rămas instituție de sine stătătoare doar pentru că desființarea sa ar fi produs riscuri legate de acreditarea sistemelor de management și control în viitorul exercițiu financiar al Uniunii Europene, 2021-2027.

La dezbaterea organizată de Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a fost însoțit de Mihaela Toader, fost secretar de stat în guvernele PSD.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Totul trebuie centralizat, ca sa aiba PNL control total.

  De ce sa fie oamenii liberi? Ce, e la putere USR-ul? Nu, sunt doar niste PSDisti mai fricosi.

  • Poate se termina cu acele cohorte de neamuri si pile ale rovancei plumb, dati afara plescarii plumbuitei, foarte bine faceti! Terminati cu birocratia si aruncati gastile de plimbatori de hartii si adeverinte de colo, colo!

 2. Se pare ca trebuie sa ii spuna tovarasului Ministru ca vremea PCR a cam trecut. In plus nu prea stie ca schimbarea asta nu se face peste noapte…va dura si va bulversa unele structuri care lucreaza eficient, cu roluri clare de lucru etc.

  Cine a spus ca PNL nu e departe de PSD a avut mare dreptate. E plin de tampiti si la PNL.

  • Nu inteleg de ce trebuie sa fie 4 autoritati diferite pe fonduri. De ce nu fac una singura cu proceduri clare, unice pe tara.

 3. „Partidul minte, Partidul minte,
  Partidul, minte luminata!”

 4. Întrebați-l pe domnul Boloș dacă își mai aduce aminte în 2016 când era secretar de stat la Ministerul Transporturilor cum pleda cu aplomb pentru descentralizarea AM-urilor de la MFE la ministerele de resort.

 5. cica nu mai este secr de stat Mihaela Toader, a ramas „doar” directoare, salariu mega baban orisicum, ceva cu staif, deh sa nu cumva sa se piarda expertiza interloapa … si sa o iei langa tine la o dezbatere si sa tii cont de opinia sa nepretuita este ca si cum ar veni maine la justitie un ministru si l-ar lua drept partener la masa, la prezidiu, ca sa reprezinte noul guvern liberal pe Serban Nicolae … sau pe Nicolicea … sau pe Ciordache … sau pe Ciuvica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.