G4Media.ro

Supervizor.ro: Ferma de porci a lui Dragnea are 75 de bilete la…

Supervizor.ro: Ferma de porci a lui Dragnea are 75 de bilete la ordin refuzate la plată în ultimele două luni în valoare de 2,3 milioane de lei

Societatea Ferma Salcia SA figurează (astăzi, 9 august 2018, ora 9:00) cu 75 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 2,34 milioane lei, conform Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP) din cadrul BNR, dezvăluie Supervizor.ro. Potrivit sursei citate, primele 3 incidente au fost raportate pe 14 iunie 2018, iar ultimele două pe 6 august 2018. Mare parte din aceste incidente sunt considerate minore deoarece, începând cu 22 iunie 2018, a existat “poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului” (este vorba de contul din Unicredit bank).

Dincolo de această poprire care este instituită de aproape două luni, demn de menţionat este faptul că primele 7 incidente au avut drept cauză lipsa banilor în cont, şi nu măsura aplicată de Fisc (sau de vreun Parchet).

”Cu poprire pe cont, cu zeci de bilete la ordin refuzate la plată şi cu un creditor care deja a demarat acţiunile de executare silită pentru 1,5 milioane lei (AICI), este de aşteptat ca Ferma Salcia SA să-şi ceară insolvenţa. Iar întrebarea “de ce Dragnea şi Dragne au înfiinţat anul trecut Ferma Salcia Distribution SRL?”… cred că şi-a găsit răspunsul acum!”, mai notează Supervizor.ro.

Înfiinţată în anul 1972, Ferma și Fabria de stat pentru produse tradiționale Salcia a devenit Romcip SA în 1991, iar la începutul anului 2014 a intrat oficial în posesia familiei Dragnea, prin intermediul firmei Ludikon System SRL Bucureşti, care a preluat 99,84% din capitalul social, de la Petre Pitiș. Ulterior, Ludikon System SRL a fost rebotezată S & P Investment Managment SRL şi mutată la Alexandria, asociat majoritar (90%) fiind (tot din 2014) Ştefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, preşedinte Camerei Deputaţilor.

La începutul anului trecut, Romcip SA s-a rebotezat Ferma Salcia SA, iar structura acţionarilor a devenit următoarea: Ştefan Valentin Dragnea – 90%; Ilie Liviu Dragne – 10%. Conform Registrului Comerţului, această structură este valabilă şi la ora actuală, numai că acţiunile sunt “la purtător” şi pot fi tranzacţionate oricând şi oricum. Dincolo de aceste posibile transferuri de proprietate, societatea este şi va fi considerată “ferma de porci a lui Dragnea“, care îl are ca preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general pe asociatul minoritar Ilie Liviu DRAGNE (fără “A” la finalul numelui de familie).

G4Media.ro a dezvăluit miercuri cum ferma de porci din comuna Salcia, cea mai importantă afacere la vedere a familiei lui Liviu Dragnea, şi-a schimbat strategia de afaceri în acest an, înainte de apariţia primei ştiri oficiale la data de 31 mai despre depistarea pestei porcine în România, după cum rezultă din documentele oficiale ale APIA și ANSVSA consultate de G4Media.ro. Fiul preşedintelui PSD a renunţat încă din această primăvară să mai cumpere mii de porci sub 25 de kg din străinătate, așa cum a procedat în alți ani, pe care să-i crească în Salcia. În schimb, ferma sa s-a ocupat în special de achiziţia şi apoi tranşarea carcaselor de porcine.

Instituţia care deţine toate informaţiile privind focarele şi extinderea pestei porcine în România este Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Preşedintele autorităţii este Geronimo Răducu Brănescu, omul de încredere şi un fost asociat al omului de afaceri Paul Sorin Stănescu, cel care va fi naşul de cununie al lui fiului lui Dragnea la nunta programată pentru sfârșitul lunii august.

Dacă la finele anului trecut în ferma din Salcia erau şi 15.000 de animale pentru care s-au încasat subvenţii de la Uniunea Europeană, anul acesta în saivanale din Salcia nu au fost mai mult de 5.000 de animale. Informația a fost semnalată, inițiat, de o anchetă realizată de Libertatea.ro

Schimbarea de strategie din această primăvară l-a ferit pe fiul lui Liviu Dragnea de la faliment sau de pierderi importante în cazul în care pesta porcină ar ajunge în Teleorman.

Vezi investigația G4Media.ro integral

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. stie cineva, se poate afla , ce branduri proceseaza porcii de la darcnea jr? m-ar durea stomacul sa aflu ca mananc carne de la dracnea, aproape ca m-as reprofila doar pe altfel de carne, ca sa fiu sigur :))

  2. Și eu as vrea sa aflu.

  3. 75 de b.o. refuzate ???
    Pai pentru orice firma normala este suficient un singur b.o. refuzat la plata astfel incat firma respectiva sa intre sub supraveghere bancara, cel putin.