G4Media.ro

Suma trimisă acasă prin Revolut de utilizatorii români stabiliţi în 49 de…

Suma trimisă acasă prin Revolut de utilizatorii români stabiliţi în 49 de ţări a crescut cu 79% în 2021, la 316 milioane euro / Două treimi din bani au provenit de la utilizatori din Marea Britanie

Sumele trimise de utilizatorii Revolut către România, în 2021, prin remiteri personale, s-au ridicat la 316 milioane euro, reprezentând o creştere cu 79% faţă de anul 2020, potrivit datelor analizate de super-aplicaţia Revolut, care are 18 milioane de clienţi la nivel global, din care peste 1,5 milioane în România, relatează Agerpres.

Totodată, numărul remitenţelor efectuate de către utilizatorii Revolut a crescut cu 84% în 2021 comparativ cu 2020, iar numărul de clienţi care au recurs la aplicaţia Revolut pentru a face astfel de transferuri către apropiaţi a progresat cu 70%.

În condiţiile în care majoritatea statelor au adoptat, în 2020 şi 2021, măsuri de limitare a mobilităţii transfrontaliere, numărul românilor care au lucrat în străinătate s-a redus, dar aceasta nu a afectat volumul total al sumelor trimise în ţară.

Un utilizator Revolut a efectuat remiteri personale de 3.258 euro (sumă anuală medie/ utilizator) către familie şi apropiaţii din ţară, mai mult cu 5% faţă de 2020. Conform sursei citate, numărul ţărilor din care au fost înregistrate aceste remiteri individuale s-a ridicat la 49.

„În ultimii 2 ani, tranzacţiile individuale au avut o dinamică remarcabilă, confirmând că super-aplicaţia financiară Revolut este soluţia cea mai potrivită, mai sigură şi mai uşor de utilizat pentru a trimite rapid şi constant bani către prieteni, apropiaţi, familie, oriunde şi oricând. Le suntem recunoscători clienţilor pentru încrederea pe care o au în aplicaţia noastră, prin intermediul căreia au infuzat aproape o jumătate de miliard de euro în economia locală, în ultimele 24 de luni”, a afirmat Gabriela Simion, Revolut Romania Branch Head.

Utilizatorul Revolut care a trimis bani în ţară are următorul profil: 25-34 de ani (41% dintre utilizatori, după valoarea totală remisă de această categorie de vârstă), trăieşte şi munceşte în Marea Britanie (70% dintre utilizatori) şi a expediat către familie sau apropiaţi, în medie, 495 euro pe tranzacţie, în 2021.

Cei mai mulţi bani trimişi prin Revolut au provenit de la utilizatorii din Marea Britanie (66%), Germania (6%), Olanda (5%), Irlanda (4%) şi Franţa (3%). În top 10 se mai află ţări precum Belgia, Elveţia, Danemarca, dar şi Italia şi Spania, unde trăiesc comunităţi româneşti importante, cu peste 1 milion de membri. În ceea ce priveşte repartiţia pe segmente de vârstă, în funcţie de sumele totale transmise în România, pe primul loc se află categoria 25-34 de ani (41%), urmată de 35-44 de ani (34%), 45-54 de ani (13%) şi 18-24 de ani (9%).

În România, Revolut operează prin Revolut Payments UAB şi Revolut Bank UAB, entităţi înregistrate în Republica Lituania.

Potrivit datelor comunicate de Eurostat, în 2019, România a beneficiat de o infuzie de bani din străinătate, prin remitenţe, în valoare de 7,3 miliarde euro (din care aproape 5,6 miliarde euro din UE). În 2020, suma totală a remitenţelor s-a redus la aproape 6,7 miliarde euro, din care aproape 5 miliarde din UE (sursa: Eurostat). România este unul dintre statele membre UE pentru care contribuţia remitenţelor la PIB este importantă, reprezentând circa 3,1% din produsul intern brut la nivelul anului 2020.

Revolut este prima super-aplicaţie financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să îşi folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar. În prezent, 18 milioane de clienţi din lume folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 150 de milioane de tranzacţii pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienţii de pretutindeni să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiaţi, oriunde s-ar afla.

Sursa foto: Sophie Dupau on Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Cred ai eu, costuri de transfer mici, tranzacția se „finalizează” în câteva secunde iar pe SEPA intra bani in aceași zi.
  Am trimis zeci de mii de euro cu costuri de transfer zero. GG Revolut

 2. E bine ca trimit bani in tara dar ei sa ramana acolo!

 3. Eugene, a ajus netul si la tine in pestera?

 4. Of… Deci Revolut este o aplicatie sau o „super-aplicatie”? Ca ati scris super-aplicatie peste tot? Dar acesta este un articol si nu o reclama. Si primul comentariu are poza la avatar, sigur e complet desinteresat.
  Eu trimit bani prin Societe Generale si e gratuit (pe SEPA, care nu are nici o treaba speciala cu Revolut) si este o banca normala, care exista in realitate si care are depozitele garantate. Nu vad care este avantajul Revolut.
  Si inca ceva daca remitentele Romaniei sunt 7,3 miliarde de euro, iar prin Revolut s-au trimis 316 milioane, asta inseamna 4.3%. Cred ca vorbeste de la sine procentul, legat de calitatea „super-aplicatiei. Arunca 316 milioane de parca ar fi o suma mare.

 5. @ vlad tasiedanu

  O face de drag, vrea sa intre in tara si in bugetul familial cat mai multi bani.