G4Media.ro

SUA vor acorda un ajutor extra de 500 de milioane de dolari…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SUA vor acorda un ajutor extra de 500 de milioane de dolari pentru guvernul ucrainean / Biden anunță un nou program pentru refugiați, „care să le permită ucrainenilor să vină direct din Europa în Statele Unite”

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat o tranșă separată de 500 de milioane de dolari în asistență financiară americană pentru guvernul ucrainean, în plus față de ajutorul militar de 800 de milioane de dolari pe care l-a promis joi, relatează CNN.

„Pe lângă consolidarea rezistenței Ucrainei pe câmpul de luptă, ne demonstrăm, de asemenea, sprijinul pentru poporul ucrainean. Astăzi, Statele Unite anunță că intenționăm să acordăm un ajutor economic direct suplimentar de 500 de milioane de dolari guvernului ucrainean”, a declarat Biden.

Noul ajutor aduce sprijinul economic total al SUA pentru Ucraina la un miliard de dolari în ultimele aproape două luni de la invazia Rusiei, a precizat președintele american.

Finanțarea de 500 de milioane de dolari poate fi folosită de guvernul ucrainean „pentru a-și stabiliza economia, pentru a sprijini comunitățile care au fost devastate de atacul rusesc și pentru a-i plăti pe bravii lucrători care continuă să ofere servicii esențiale poporului ucrainean”, a spus Biden.

El a anunțat, de asemenea, „Uniți pentru Ucraina”, un nou efort de sprijinire a ucrainenilor care încearcă să vină în SUA pe fondul invaziei brutale în curs de desfășurare, aproximativ două treimi dintre copiii ucraineni fiind strămutați.

„Anunț un program, ‘Uniți pentru Ucraina’, un nou program care să le permită ucrainenilor care caută refugiu să vină direct din Europa în Statele Unite. Acest nou program de eliberare condiționată umanitară va completa căile legale existente disponibile pentru ucraineni, inclusiv vizele de imigrare și procesarea refugiaților”, a declarat Biden.

El l-a descris ca fiind „un canal expeditiv pentru o migrație legală sigură din Europa către Statele Unite pentru ucraineni”, menționând că acești migranți trebuie să aibă un sponsor american, inclusiv o familie sau o organizație neguvernamentală.

„Acest program va fi rapid, va fi simplificat și va asigura că Statele Unite își respectă angajamentul față de poporul ucrainean și nu trebuie să treacă prin granița noastră sudică”, a spus el.

Biden a declarat că noile acțiuni ale Statelor Unite au avut intenția de a trimite un mesaj președintelui rus Vladimir Putin, în timp ce acesta își continuă incursiunea violentă în a treia lună.

„Unitatea noastră cu aliații și partenerii noștri și unitatea noastră cu poporul ucrainean îi transmite un mesaj fără echivoc lui Putin: nu va reuși niciodată să domine și să ocupe întreaga Ucraină. Nu va reuși”, a declarat el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. În cazul ăsta, mă fac ucrainean.

  2. O să fie primiți cei cu mulți bani , cei cu studii superioare , specialiștii , muncitorii de înaltă calificare (forța de muncă activă bine pregătită) ca să nu rămână în UE ? O să ne lase nouă amărâții (în cazul în care au plecat) , gospodinele , infractorii, racheții , în general cei care nu pot aduce plusvaloare și creează mai degrabă probleme?

  3. Nu mai bine va duceti voi in rusia?

  4. Cum se face ca in urma au alocat mai multe miliarde dar până azi au ajutat doar cu un miliard?
    La ziaristi ce trece peste 1 milion e greu de numărat?

  5. ne ducem Cio. după ce te privim cum ești regulat de rakeți CIA.