G4Media.ro

SUA şi Coreea de Sud au început exerciţii militare comune de amploare

sursa foto: South Korean and U.S. Air Force aircraft engage in joint air drills over the Yellow Sea on Feb. 1, 2023 in this photo provided by Seoul’s defense ministry. (Yonhap)

SUA şi Coreea de Sud au început exerciţii militare comune de amploare

Coreea de Sud şi Statele Unite au început luni exerciţii militare anuale de amploare pentru a-şi consolida pregătirea împotriva ameninţărilor nucleare nord-coreene, după ce Nordul a stârnit animozităţi printr-o intensificare a testelor cu rachete şi o retorică belicoasă la începutul acestui an, relatează AP, transmite News.ro.

Forţele sud-coreene şi americane au început un antrenament cu postul de comandă simulat pe calculator, numit exerciţiul Freedom Shield, şi o varietate de exerciţii pe teren pentru o perioadă de 11 zile, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării.

Coreea de Nord nu a avut o reacţie imediată la exerciţiile anuale majore pe care le consideră o repetiţie pentru invazie. Nordul a organizat în trecut teste de armament provocatoare ca reacţie la exerciţiile comune ale adversarilor săi.

Armata sud-coreeană a declarat săptămâna trecută că va efectua 48 de exerciţii pe teren cu forţele americane în această primăvară, de două ori mai multe decât anul trecut, şi că acestea vor implica exerciţii cu trageri reale, bombardamente, atacuri aeriene şi exerciţii de interceptare a rachetelor.

De la începutul anului 2022, Coreea de Nord a efectuat peste 100 de runde de teste cu rachete pentru a-şi moderniza arsenalul, în timp ce discuţiile cu Statele Unite şi Coreea de Sud au fost blocate pentru o perioadă îndelungată. Ca răspuns, Statele Unite şi Coreea de Sud şi-au extins exerciţiile militare şi au sporit desfăşurarea de mijloace militare americane puternice, cum ar fi portavioane şi bombardiere cu capacitate nucleară cu rază lungă de acţiune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...