G4Media.ro

SUA: Peste 1.000 de foşti procurori și funcţionari cer ministrului Justiţiei să…

SUA: Peste 1.000 de foşti procurori și funcţionari cer ministrului Justiţiei să demisioneze și îl acuză de imixtiune în procesul lui Roger Stone, apropiat al președintelui Trump

Peste 1.000 de foşti procurori și funcționar ai Ministerului american al Justiţiei au cerut duminică demisia lui Bill Barr, care conduce această instituţie de un an, reproşându-i că a intervenit în dosarul penal al unui apropiat al lui Donald Trump, potrivit Agerpres.

„Nimeni nu trebuie să primească un tratament de favoare în urmăriri penale pentru că este un aliat politic apropiat preşedintelui”, au scris peste 1.100 de foşti funcţionari, care au lucrat pentru administraţii democrate şi republicane, într-o scrisoare deschisă publicată pe internet.

Fostul consilier şi prieten al lui Donald Trump, Roger Stone, a fost recunoscut vinovat că a minţit în Congres şi a influenţat un martor în cadrul anchetei asupra ingerinţelor Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016, iar în prezent aşteaptă pronunţarea sentinţei.

Procurori federali au recomandat luni o sentinţă cuprinsă între 7 şi 9 ani închisoare, atrăgându-şi mânia lui Donald Trump, care a apreciat pe Twitter că propunerea ar fi „foarte nedreaptă”. A doua zi, ministrul justiţiei a dezavuat propunerea procurorilor şi a sugerat o pedeapsă „mult mai mică” în numele „intereselor justiţiei”.

Bill Barr a asigurat în continuare că afirmaţiile prezidenţiale nu au avut niciun impact asupra deciziei serviciilor sale, invitându-l totodată pe Donald Trump să evite acest gen de mesaje pe Twitter care îi fac munca „imposibilă”, transmite Agerpres.

„Salutăm recunoaşterea tardivă de către ministrul Barr că deciziile ministerului trebuie să fie independente de politică”, comentează foştii funcţionari în scrisoarea lor. „Dar acţiunile sale pentru a se plia ordinelor preşedintelui vorbesc mai mult decât cuvintele sale”, conchid ei, cerându-i să demisioneze.

„Cum noi avem puţine speranţe că el o va face, revine fiecăruia angajat al ministerului misiunea de a lua măsurile necesare pentru a apăra o justiţie apolitică”, adaugă ei, invitându-i să denunţe eventuale noi ingerinţe la nivel ierarhic, să se retragă din dosare politizate, ba chiar să demisioneze şi să facă publice astfel de situaţii.

Consiliera Casei Albe, Blanche Kellyanne Conway a apărat la rândul său, duminică, dreptul preşedintelui de a „comenta dosare penale”. „Aceasta diferă de a lua telefonul şi a cere ministrului său să intervină într-un dosar, iar preşedintele Trump nu a făcut asta”, a declarat ea pentru Fox.

Foto: William Barr / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  • Traducatorii lui fried fish:

   „a fost recunoscut vinovat că a minţit”

  • Cine vorbea, postacul bolșevic X-link, argat ”conservat” al mafiei PRO-PSD-ALDE și lucrător la veceul luju al tunrătorului la securitate dan voiculescu, trol incult care a dovedit în atâtea postări că e un analfabet. Ba chiar a și recunoscut la un moment dat, scuzându-se că scrie telefonul pentru el.

 1. Trump e un fel de Dragnea mai guraliv așa cum aiuritu ălalalt din Anglia e un fel de Dragnea care face stand up comedy…. dar toți au probleme cu justiția și cu democrația. Să îi chiș în freză pe papagalii ăștia proști!!!

  • Trump a fost votat de 63 de milioane de oameni.

   Cu ajutorul hackerilor ruşi şi al fraudelor electorale comise de republicani a ajuns preşedinte.

   Nu e de mirare că acum SUA nu mai e stat de drept, ci o dictatură a proştilor de republicani.

   Vom vedea la alegeri dacă s-a mai deşteptat votantul american, sau a rămas hipster prost.

 2. Mafia democratilor stangisti din ministerul justiei de la ei:

  • @BPS,
   Corect, subscriu.
   Putini oameni politici actuali se ridica la nivelul lui Donald Trump. Si asta i deranjeaza pe comunisti. Inclusiv pe cei de la noi

  • Tare inventiv mai e trolul anonim cu fantoșele lui: scrie ca BPS, își răspunde ca ABC, alteori mai completează ca CRP, ca la ”Sobieski și românii”, să pară că-s mai mulți.

  • @BPS
   Asta e propaganda și trebuie să fii foarte spălat pe creier să nu realizezi că Trump e la fel de deștept ca Dăncilă… poate un pic mai deștept, dar mult mai ambițios, în sensul rău, adică autoritar.

  • Daca sustii ca un presedinte (sef al executivului) are dreptul de a interveni in procese ce il privesc, fie direct, fie prin intermediul unui procuror general numit chiar de el, asta inseamna ca nu sustii separarea puterilor in stat, deci implicit nu vrei stat de drept si pe cale de consecinta nici democratie.

   Indiferent daca esti democrat sau republican, daca nu vrei democratie n-ai ce cauta in America ci in China, Rusia, Turcia sau Coreea de Nord, unde sentintele se dau la partid, nu la tribunal, iar tu poti sa lingi cizma liderului suprem toata ziua.

 3. Trump a reușit să distrugă până și în America, noțiunea de justiție indeoendenta, practic, stâlpul pe care se bazează un stat de DREPT nu mai exista, aproape nicăieri în lume…
  Și nu pot sa remarc cum toți idioții care se vor conducători pe viață, nu încearcă în primul rând să-și atragă populația de partea lor, cum a făcut Hitler pe vremuri, ci incep prin a distruge justiția – singurul cenzor legal dintr-un stat, care ar putea frana abuzurile de orice tip, mai ales a celor tipic dictatoriale, căreia îi cad victima propriul popor.
  Cândva, un ziarist de la Washington Post, afirma că America ii va rezista lui Trump, dar nu știa dacă și restul lumii are capacitatea asta….
  Daca Trump va câștiga al doilea mandat – și are toate șansele, cu idioțenii rostogolite pe social-media de armata de troli a lui Putin – nu cred că va mă rezista nici America…

  • Mai degraba as crede ca lumea ii va rezista lui Trump, dar nu stiu daca America poate. Sa speram ca le vine mintea la cap in noiembrie.

 4. Jigodii ordinare… ca si „omologii” lor din Romania…

 5. Excelent:) dacă vreodată ajungi in Minnesota, da-mi de veste:) ma simt dator câteva beri pentru comentariul asta:))

 6. Da, da, Minnesota. Incelul harley s-a sculat la 4 dimineața să facă pe postacul, e clar. Mâine face grătar la Crevedia ca să aibă după ce ”merge” berile alea și vine și guduratul că doar se cunosc, știe unde stă harley, în fotoliu, la calculator,din moment ce se văd mereu când ăla se uită în oglindă. Cât despre ”comentariu”, de la ”albedou” nu s-a mai văzut așa ceva. Ia uite, cum se văd ”slujbele” cum vin ”înapoi din China”, mai repede decât pleacă ”banii dati in Iran”, ca să nu mai zicem de ăia din Arabia Saudită, unde are maimuțoiul prieteni ”arabi”, de-i ”arată obrazul” și care când nu intra cu ”camionu” sau cu ”avionu”, ”ne” topesc ziariștii cu acid. ”Auzi tu” cum se ”vorbeste deschis despre datoria publica si despre coruptia din Ucraina”. Păi dacă tot se ”vorbeste” închis despre ”datoria” babuinului bișnițar care și-a făcut praf afacerile și ”despre corupția tovarășilor” combinați cu trumpeta? Chiar așa, să nu ”mai poata fura nimic” șarlatanii care fac pe ”clovnii” pentru idioții amatori de po-pulism? Ce mai atâta ”scoala” si ”gradinita” când ”copiii se pot scoli” în vizuinile de sub pământ care se pot ”lua fara credit”? Ce nevoie de ”presa” cand sunt ”pistoalele” și ”bibliile” ce mai atâta ”gender neutral”, când merge o bătaie ruptă din rai, pe genuri bine definite? Mai bine snopit de curea cu ”drag” de ”tacsu” decât ”drag queen”. Și ce rost au ”minoritatile sexuale” cand ”majoritatile traditionale” au de băut și neveste de bătut, considerate a fi bune numai să fete ca vitele, că ce n-ar mai ”darama” ei ”alboteii si niggerii uncles Tom astia deplorabili” așa o ”cucerire revolutionara atat de avansata” daca ar fi vorba de ei. Chiar, oare trolii ăștia șerbetizați or fi fost avortați ”peri” sau ”post” natal?

 7. La un așa ”comentariu”, merită reprodusă replica dată într-o altă postare de un anume
  contributor
  17.2.2020 la ora 5:31 pm
  ” „Camarazilor” mei, comentatorii diverselor clanuri de pe aici.
  O serie de studii arată că – atunci când oamenii știu că nu vor fi trași la răspundere pentru ceea ce spun, tind să nu mai proceseze informațiile îndelung și devin predispuși la a aplica tipare din gândirea lor, evaluând superficial aspecte și situații complicate, așa cum a concluzionat psihologul Philip Tetlock în repetate studii efectuate de-a lungul a decenii de observare a responsabilității cu care ne exprimăm opiniile.
  Psihologul cognitiv Alfred Bandura a descoperit că, pe măsură ce responsabilitatea personală devine tot mai difuză în cadrul unui grup, oamenii tind să-i dezumanizeze pe ceilalți și să devină agresivi față de ei.
  Da’ daca, tot nu ati întels, mai jos, si mai pe sleau, acelasi adevar, exprimat altfel, mai pe apropou’ nostru :
  „Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”, spune Umberto Eco, potrivit gazetaromânească.com.
  Rog sa transmite-ti acest messaj la 20 de persoane cunoscute. Daca no so face-ti o sa aveti necazuri mari in viata.”