G4Media.ro

SUA nu vor trimite trupe în Ucraina, subliniază Casa Albă

Sursa foto: Facebook / NATO Force Integration Unit in Estonia

SUA nu vor trimite trupe în Ucraina, subliniază Casa Albă

Casa Albă a declarat marți că Statele Unite nu vor trimite trupe în Ucraina. Anterior, președintele francez Emmanuel Macron nu a exclus posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina, notează BBC.

„Președintele Biden a spus clar că Statele Unite nu vor trimite trupe pentru a lupta în Ucraina”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, într-un comunicat.

Biden consideră că „calea spre victorie” este ca Congresul să aprobe un ajutor militar blocat „pentru a se asigura că trupele ucrainene au armele și muniția de care au nevoie pentru a se apăra” împotriva unei invazii rusești, a adăugat Watson.

În urmă cu două săptămâni, Senatul american a aprobat un ajutor militar pentru Ucraina, care a fost inclus în pachetul global (95 de miliarde de dolari) alături de asistența acordată Israelului și Taiwanului. Aproximativ 60 de miliarde de dolari sunt alocate din acesta pentru a sprijini Ucraina. Dar acesta trebuie să fie încă aprobat de Camera Reprezentanților, al cărei președinte, republicanul Mike Johnson, a declarat anterior că nu intenționează să îl supună la vot.

Biden se întâlnește astăzi la Casa Albă cu congresmeni de rang înalt pentru a discuta probleme de finanțare, inclusiv despre ajutorul acordat Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 👍😏

  2. Do you want WW3? Because that’s how you get WW3. I don’t want WW3.