G4Media.ro

SUA: Joe Biden va călători la Houston pentru a prezenta condoleanțe familiei…

SUA: Joe Biden va călători la Houston pentru a prezenta condoleanțe familiei lui George Floyd. Candidatul la președinție promite să lupte împotriva rasismului

Joe Biden va călători luni la Houston (Texas) pentru a prezenta condoleanțe familiei lui George Floyd, relatează Reuters. Biden, fost vicepreşedinte al SUA, candidează împotriva republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie. El a promis ferm că va lupta împotriva rasismului şi în favoarea reformelor în rândurile poliţiei după moartea afro-americanului George Floyd, informează duminică dpa.

Reamintim că afroamericanul George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luna trecută, în Minneapolis (Minnesota) după ce un poliţist alb l-a ţintuit la pământ cu genunchiul pe gât, timp de aproape 9 minute. Moartea lui Floyd a condus la proteste masive în SUA dar și în Europa.

Într-un articol de opinie publicat sâmbătă în cotidianul Los Angeles Times, Joe Biden a vorbit despre nevoia de „politici concrete şi de mult timp necesare pentru a combate rasismul sistemic”.

„Dacă voi fi ales, în 100 de zile de la preluarea mandatului mă angajez să înfiinţez o comisie de supraveghere a poliţiei naţionale. Trebuie să implementăm reglementări poliţieneşti orientate cu adevărat spre comunitate şi să ne asigurăm că fiecare departament de poliţie din ţară trece printr-o revizuire comprehensivă a practicilor privind angajarea, pregătirea şi detensionarea, în timp ce guvernul federal trebuie să ofere instrumentele şi resursele necesare pentru punerea în aplicare a reformelor”, a continuat Biden, în vârstă de 77 de ani.

Fostul vicepreşedinte a cerut Congresului SUA „să ia măsuri imediat” pentru a scoate în afara legii practici precum imobilizarea prin strangulare, transferul armamentului de război către forţele de poliţie locale, dar şi pentru a creşte supravegherea şi responsabilitatea şi a crea un model standard de folosire a forţei de către ofiţerii de poliţie.

Biden şi-a reluat apelurile la schimbare şi pe contul său de Twitter. „Avem nevoie să se facă dreptate. Şi avem nevoie de reforme reale ale forţelor de poliţie pentru a ne asigura că acest lucru nu se mai întâmplă vreodată. Am promis familiei lui George Floyd că nu va deveni încă un hashtag”, a scris fostul vicepreşedinte american.

 

Sursa Foto: Facebook/ Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. https://www.nbc-2.com/story/42208047/autopsy-shows-george-floyd-had-covid19-meth-and-fentanyl-in-his-system Floyd avea dublul dozei letale de fentanil in sange. Totul e un exercitiu de supunere

 2. Cea mai geniala reprezentare artistica,a ceea ce se intampla de la barbarica arestare a lui Floyd,transformata in omor,este a lui banksy ofc. https://www.theguardian.com/artanddesign/2020/jun/06/banksy-black-lives-matter-latest-artwork

 3. PS. MPDul(toata politia din Minneapolis) din care faceau parte „justitiarii’ criminali se desfiinteaza cu totul. https://nypost.com/2020/06/07/minneapolis-city-council-plans-to-disband-the-police-department/

 4. Joe, chiar trebuie sa fie atent sa nu ia alt avion pt cadupa aceea nu mai stie sa se intoarca acasa!

  PS. Sarmana, America ! A ajuns sa aleaga intre un megaloman narcisist si un senil ! :(((((

 5. Poza e de acum un an. Acum nu are curaj Biden sa faca baie de multime.

 6. Ceea ce e hazliu si grav, in acelasi timp, este ca promisiunea de a face reforme vine din partea unuia care a fost timp de 8 ani vicepresedintele SUA, nicidecum un oarecare de pe strada.
  O prima intrebare: in perioada 2009-2016 totul a fost roz? N-a fost nici un negru agresat de catre politie, n-a fost nici un negru victima a rasismului? Sa intelegem , cumva , ca politia i-a mangaiat pe crestet pe afro-americani(de ce s-a revenit oare la aceasta expresie, in loc de oameni de culoare?) iar acestia se simteau grijulii fata de proprietatea privata?
  Biden isi da arama pe fata, sfatuit prost si tendentios de consilierii lui, sa arate ca democratii sustin pe fata protestele si manifestatiile contra rasismului, desi Trump s-a aratat deranjat doar de manifestarile violente soldate cu devastari de cladiri, masini, etc. E de datoria justitiei sa faca dreptate in acest caz, nu e presedintele SUA(indiferent din ce partid ar proveni) responsabil cu impartirea dreptatii. Dar presedintele nu poate asista pasiv la ditrugerea bunurilor publice si private provocate de niste descreierati….
  Dupa parerea mea, Biden face, totusi, o mare greseala tactica cu aceasta deplasare in Texas: politia are legi bine stabilite si ceea ce ar trebui reformat ar fi, poate, doar atitudinea celor aflati in strada. Dar aici e aici: politistul stie ca daca nu intervine cu promptitudine risca sa fie linsat el de catre raufacatori, cu atat mai mult cu cat arme detin foarte multe persoane si cu rost si fara rost. Ma intreb daca negrii devin politisti, se comporta ei oare mai bland cu raufacatorii ?
  Oare, ce planuri are Biden sau e doar o promisiune goala(„daca voi fi ales, intr-o suta de zile….”), parca am mai auzit noi acest gen de promisiuni, ramase in acest stadiu…..

 7. Biden nu a auzit pana acum de rasism si victimele acestuia? Doar a stat 8 ani la Casa Alba si ar fi trebuit sa stie. Sau, probabil, a uitat deja totul. Eu nu cred ca in cei opt ani cat a fost Joe Biden vicepresedinte, n-au existat victime ale rasismului. De ce n-a facut nimic in tot acest timp? Si apropo, vizita la Houston ce vrea sa insemne? Condoleante putea sa exprime si de acasa, sau la tv. Cu aceasta vizita, democratii isi dau arama pe fata, adica recunosc ca sunt implicati in mentinerea tulburarilor pe strada, tulburari pigmentate cu violente, devastari ale bunurlor publice si private…
  Cred ca deja s-a exagerat prea mult cu toata aceasta manifestatie.