G4Media.ro

SUA: Democrații au reușit să păstreze postul de guvernator în statul New…

SUA: Democrații au reușit să păstreze postul de guvernator în statul New Jersey, după ce au suferit o înfrângere în Virginia

Guvernatorul democrat în exerciţiu Phil Murphy a fost reales cu doar 50,1% din voturile exprimate – un avans de aproximativ 20.000 de voturi dintre cele 2,4 milioane exprimate -, iar republicanul Jack Ciattarelli a obţinut un scor de 49,1%, relatează AFP, citată de Agerpres.

Prin această victorie, cu un avans mai mic decât estimau sondajele, democraţii şi-au mai salvat din imagine, după o înfrângere în Virginia, care l-a slăbit şi mai mult pe Joe Biden.

„Sondajele îl creditau cu opt până la 12 puncte procentuale avans pe Phil Murphy, aşadar este o surpriză”, declară eufemistic Saladin Ambar, un profesor de ştiiţe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey.

Joe Biden a obţinut o victorie cu 58% din voturile exprimate în alegerile prezidenţiale din 2020 în New Jersey, unde Donald Trump a obţinut un scor de 40%.

Phil Murphy a obţinut o victorie cu 56% din voturile exprimate în alegerile din 2017.

Analistul politic vede în rezultatul acestor alegeri o traducere a unor mize atât locale, cât şi naţionale în acest stat care se învecinează cu New Yorkul, în care trăiesc aproape nouă milioane de oameni.

„Este foarte dificil, într-un stat în care impozitele, şi mai ales impozitele funciare, sunt o problemă majoră pentru democraţi, să se menţină în postul de guvernator”, declară el, relevând că ultima oară un guvernator democrat şi-a păstrat postul în 1977.

Însă, consideră Saladin Ambar, Murphy a fost, de asemenea, „victima” nepopularităţii lui Joe Biden şi a faptului că preşedintele democrat, împotmolit în negocieri interminabile în vederea adoptării a două planuri uriaşe de investiţii, ”nu a fost capabil să se impună în Congres”.

„Contextul naţional rămâne important şi va rămâne şi în alegerile de la jumătate de mandat”, în 2022, avertizează Saladin Ambar, care subliniază că este vorba despre „un avertisment şi un semnal de alarmă pentru democraţi”.

Sursa foto: Twitter/ Phil Murphy

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Veşti bune pentru toţi oamenii normali, nu republicani mâncători de cărbuni.

  • Oamenii normali stiu ce pronume, si toalete, sa foloseasca. De asemenea stiu ca nu schimbi tu temperatura planetei cu un grad, cu taxe. De asemenea stiu ca socialismul nu a lucrat nicaeri niciodata, pt ca nu produce nimic decit emigranti. Globalistii sint niste bezmetici ce va trebuii sa fie opriti puna distrug toata planeta.

  • Hahaha, comunistii sunt pe tobogan.

  • oamenii normali nu sunt rasisti sau nu fac discriminari pe sex, in primul rand. tu, cu dr tarabei al tau cu tot nu faci parte din respectivii oameni. asa ca ciocu mic!

  • Bah globalistile nu urla de „sex” ca pt Voi acum sint vreo 57, la anu cine stie cite vor mai fi inventate. Lgbtq acuma e lgbtq123z etc hahahah dar ce este de Tales from the Crypt este ca voi sinteti „proud” hHahahahaha

  • globalisti suntem toti. asta ca sa stii. iar ce aberezi tu acolo….simple mizerii.

 2. Acum in an nu era nici o criza. Si totul Costa 50% Mai putin ca azi. Si stati ca iarna nu a venit inca.. Ce sa intimplat de parca e iadul pe pamint? Biden sa intimplat. Cu un senil in White House totii nenorociti din lume, politic si economic, au liber sa isi faca de cap.

  • pt tine niste lectii de gramatica erau bine sa se intample. vezi-ti mai baietel de pariuri si ce mai joci tu pe acolo, lasa politica. din cauza lui biden, looooooool.

 3. Democratii fascisti