G4Media.ro

SUA, Coreea de Sud şi Japonia au organizat exerciţii de apărare antirachetă

Sursa foto: Pxfuel.com

SUA, Coreea de Sud şi Japonia au organizat exerciţii de apărare antirachetă

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia au participat săptămâna trecută la un exerciţiu de apărare antirachetă balistică în largul coastelor insulei Hawaii, a anunţat marţi Pentagonul, potrivit Reuters.

A fost prima dată când cele trei ţări au organizat astfel de exerciţii din 2017, după ce relaţiile dintre Seul şi Tokyo au atins cel mai scăzut nivel din ultimii ani în 2019, pe fondul unor dispute istorice reînnoite care datează de la ocuparea peninsulei coreene de către Japonia, între 1910-1945.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, un conservator care a preluat mandatul în mai, a promis că va îmbunătăţi relaţiile cu Japonia şi va aprofunda alianţa SUA pentru a descuraja mai bine Coreea de Nord, inclusiv prin extinderea sau reluarea exerciţiilor comune.

Exerciţiul de avertizare cu rachete şi de căutare şi urmărire a rachetelor balistice a avut loc în perioada 8-14 august în timpul exerciţiilor multinaţionale Pacific Dragon şi au demonstrat angajamentul celor trei ţări de a răspunde provocărilor prezentate de Coreea de Nord, de a proteja securitatea comună şi de a consolida organizaţia internaţională bazată pe ordine, a declarat Pentagonul într-un comunicat.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ii doare undeva pe americani de corea de Nord, ei se pregătesc pentru China dar americanii omit spusele japonezilor ca nu vor mai întra într-un război iar de demonstrațiile cetățenilor din Corea de Sud referitor la acest exercițiu nu se pomenește nimic. Din ce observ doar guvernele se înțeleg între ele doar ca cetățenii nu sunt de acord cu aceste înțelegeri făcute pe la spate și intuiesc foarte bine jocurile din spatele declarațiilor publice, minciunilor și propagandei conducătorilor de carton ai acestor zile indiferent de tara. Sunt multe de spus dar trebuie sa ai și cui spune, în final cred ca de se ajunge la punctul la care se vrea se poate și foarte posibil ca toate aceste tari care încearcă marea cu degetul sa fie prinse cu chiloții în vine.