G4Media.ro

SUA cere Rusiei să accepte rapid deschiderea porturilor ucrainene

Sursa foto: Pixabay.com

SUA cere Rusiei să accepte rapid deschiderea porturilor ucrainene

Secretarul american al Agriculturii, Tom Vilsack, a cerut joi Rusiei să accepte rapid să deschidă porturile ucrainene pentru a permite exportul a milioane de tone de cereale stocate acolo, potrivit Le Monde.

Moscova „ar trebui să acționeze imediat pentru a deschide aceste porturi și a pune capăt acestui război”, a declarat ministrul într-o conferință de presă. „Aceasta este o chestiune serioasă, nu ar trebui să folosim mâncarea ca armă”, a insistat el.

În ceea ce privește discuțiile în curs, ministrul a declarat că speră ca rușii să negocieze „în mod serios și nu doar pentru a crea o imagine”, pentru a-i face pe oameni să creadă în bunăvoința lor. „În primul rând, încurajez Rusia să pună capăt acestui război și, în al doilea rând, să se asigure că negociază cu bună credință redeschiderea porturilor și că o fac rapid. Pentru că nevoia este imediată”, a insistat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

  1. Rușii s-au ales cu sancțiuni pentru că au atacat fără să fie provocați un stat independent și suveran și sunt pe deplin justificate.

  2. Ma rș dra cu, putinist spur cat.

  3. In lumea civilizata disputele astea se negociază.
    SUA da ceva la schimb si i se satisface cererea asta.

  4. Derbedeu rusnac!

  5. … și foarte bine face!