G4Media.ro

SUA califică drept iresponsabile afirmaţiile preşedintelui rus Vladimir Putin care a lansat…

sursa foto: Pexels

SUA califică drept iresponsabile afirmaţiile preşedintelui rus Vladimir Putin care a lansat amenințări cu privire la un război nuclear

Statele Unite au calificat joi „iresponsabile” afirmaţiile preşedintelui rus Vladimir Putin, care a avertizat Occidentul împotriva unei „ameninţări reale” a unui război nuclear în cazul unei escaladări a conflictului din Ucraina, relatează AFP conform Agerpres.

„Nu este prima dată când asistăm la o retorică iresponsabilă din partea lui Vladimir Putin. Nu este un mod de a vorbi pentru liderul unui stat dotat cu armă nucleară”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Într-un discurs, preşedintele rus s-a adresat occidentalilor spunându-le că „trebuie să înţeleagă că şi noi avem arme capabile să lovească ţinte de pe teritoriul lor. Tot ceea ce inventează ei în acest moment, pe lângă faptul că înspăimântă întreaga lume, este o ameninţare reală de conflict cu utilizarea armei nucleare şi, prin urmare, de distrugere a civilizaţiei”.

Oficialul american a amintit că „în trecut, am comunicat în mod privat şi direct cu Rusia cu privire la consecinţele utilizării unei arme nucleare”.

„Nu avem niciun semn care să indice că Rusia se pregăteşte să folosească o armă nucleară”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...