G4Media.ro

SUA: Biden vrea să suspende taxa federală pe benzină

Sursa foto: Flickr / The White House

SUA: Biden vrea să suspende taxa federală pe benzină

Președintele american Joe Biden va cere miercuri Congresului să suspende timp de trei luni taxa federală pe carburanți pentru a limita creșterea prețurilor, a declarat o sursă din cadrul administrației, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

Casa Albă va cere, de asemenea, statelor să își suspende propriile taxe, care sunt adesea mai mari decât taxa federală, a adăugat oficialul.

Joe Biden va solicita în plus companiilor petroliere să vină cu propuneri pentru a crește capacitatea de rafinare disponibilă.

Taxa federală se ridică la 18,4 cenți (17,5 eurocenți) pe galon de benzină și la 24,4 cenți pe galon de motorină (un galon este echivalent cu 3,78 litri).

Suspendarea sa necesită unda verde din partea Congresului, dar atât parlamentari democrați cât și republicani și-au exprimat deja reticența de a vota în favoarea sa. Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că aceasta ar avea un impact redus asupra prețurilor și că ar avantaja în principal companiile petroliere și distribuitorii.

„O suspendare a taxei federale pe benzină nu va rezolva problema cu care ne confruntăm, dar va oferi familiilor un anumit spațiu de manevră în timp ce vom continua să lucrăm pentru a reduce prețurile în mod permanent”, a declarat un alt oficial de rang înalt din administrația Biden.

Suspendarea taxei federale ar însemna un deficit de aproximativ 10 miliarde de dolari, a spus el.

Prețul mediu al unui galon de benzină a depășit recent pentru prima dată cinci dolari, un prag simbolic, emblematic pentru impactul inflației asupra gospodăriilor americane, cu mai puțin de cinci luni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, care se anunță dificile pentru tabăra Biden.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Poate vede si Mafia USL si suspenda si ei din accize si TVA. Preferabil sa le reduca/elimine permanent.

    • Exclus, ca rămânem fără bani de pensii speciale si salarii nesimțite la stat (degeaba).

    • Mafia USL are nevoie de venituri la buget ca sa-si rasplateasca clientela. Asa ca prefera sa perturbe piata decat sa renunte la incasari.

  2. 😂😂

  3. Moshu’ ista a distrus SUA. Nu mai bine deschidea keystone pipe? Da’ gloabalistu’ are agenda 2030 pe vena, papa bergolio l-a pus acolo pt asa vremi.
    Nici putin nu-i pe lângă globalism, ci chiar în hard core mode. Cum sa se genereze foametea prezisa de maharii de la WEF acum câțiva ani și cum sa fie convinse statele sa renunțe la combustibilii fosili care au dezvoltat toată societatea omeneasca de mai bine de 200 de ani? Chestia cu ortodoxia psnslavista și tzarat rus sunt prostii pt adormit fraierii! Dacă se dorea încetarea războiului, se putea face, dar plimbările unora toată ziua la Kyev cu trenul și pe jos sunt ridicole și au ca efect liniștirea minților gingașe ale progreseilor curcubeti. Banii merg acolo unde e necesar sa se plătească activismul grețos al celor de stanga radicala pana ce planetarii vor fi puși în fata faptului implinit: „you will own nothing and you will be happy”! You, not we!!!