G4Media.ro

SUA: Biden amână un test de rutină cu racheta balistică intercontinentală Minuteman…

Twitter / POTUS

SUA: Biden amână un test de rutină cu racheta balistică intercontinentală Minuteman III pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Beijing

Administraţia lui Joe Biden a amânat un test de rutină cu racheta balistică intercontinentală Minuteman III pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Beijing, în contextul desfăşurării de forţe a Chinei în cadrul manevrelor organizate în jurul Taiwanului, relatează joi publicaţia The Wall Street Journal, citând oficiali americani, relatează Agerpres conform Reuters.

Forţele aeriene ale SUA intenţionau să efectueze lansarea-test în această săptămână de la baza aeriană Vandenberg din California, mai menţionează WSJ.

Oficialii americani nu au precizat cât de mare va fi amânarea, unul dintre ei menţionând totuşi că ar putea fi şi de zece zile, potrivit aceleiaşi surse.

China a desfăşurat zeci de avioane şi a tras rachete cu muniţie de război în apropierea Taiwanului într-o etalare de forţă în strâmtoarea cu acelaşi nume joi, la o zi după ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a efectuat o vizită pe insula care se autoguvernează.

Oficiali ai Pentagonului nu au putut fi contactaţi până acum pentru a comenta informaţia.

În aprilie, armata SUA a anulat un test cu racheta Minuteman III pentru a diminua tensiunile nucleare cu Rusia în timpul războiului din Ucraina.

Racheta cu capabilităţi nucleare Minuteman III este o componentă cheie a arsenalului militar strategic al SUA. Racheta are o rază de acţiune de peste 6.000 de mile (peste 9.600 km) şi se poate deplasa la o viteză de aproximativ 15.000 de mile pe oră (24.000 km/h).

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. 😂🤣😂🤣o aluzie simpatica, n-o lansam inca da e pregatita de plecare ….fara caterinca, cand e lansata noaptea minuteman iii lumineaza ca un soare artificial….☝️☝️☝️☝️☝️☝️

  2. In 10 minute tot ce au construit ei timp de 300 de ani s-ar putea transforma in scrum. De nimic nu le e frica mai rau decat de armele nucleare ale rusilor si ale chinezilor. De ce le e frica nu vor scapa.

  3. Biden ăsta e un fricos, de fapt.
    Se vede după cum acționează și în Ucraina.

    • Biden nu-i un fricos, ci administrația lui este una responsabilă. Toate acțiunile întreprinse până acum au ajutat Ucraina să se apere astfel încât să nu escaladeze situația și în alte zone. Asta nu-i puțin lucru.

  4. Am impresia ca tu nu realizezi pe ce lume trăiești. Arsenalul nuclear curent al americanilor este capabil sa distrugă planeta asta de 5-6 ori, nu doar o data. O singura apăsare de buton și atat blyatii de la Putin, cât și orezarii lui Xi vor fi făcuți crispy strips în câteva minute. Nu te mai juca pe calculator și mai citește o carte, bai măscăriciule.

    • Nu cred ca Rusia. America. Sau China ar vrea sa se ajungă la arsenalul nuclear asta ar afecta tot globul nu doar o singura țară