G4Media.ro

SUA, alertă maximă pentru un posibil atac al Iranului, după lovitura Israelului…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tasnim News Agency

SUA, alertă maximă pentru un posibil atac al Iranului, după lovitura Israelului în Siria

Statele Unite sunt în alertă maximă şi se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului care să vizeze active israeliene sau americane din regiune ca răspuns la atacul Israelului asupra ambasadei Iranului din Siria, a declarat vineri un oficial american, informează Reuters conform Agerpres.

„Suntem cu siguranţă într-o stare de vigilenţă ridicată”, a spus oficialul confirmând o ştire a CNN care spunea că un atac ar putea avea loc în săptămâna viitoare.

Avioane de război suspectate că ar fi aparţinând Israelului au bombardat luni ambasada Iranului din Damasc într-o lovitură care a ucis un comandant militar iranian şi a marcat o escaladare majoră a războiului Israelului cu adversarii săi regionali.

Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran a declarat că şapte consilieri militari iranieni au murit în acest atac, inclusiv Mohammad Reza Zahedi, un comandant superior al Forţei Quds, care este un braţ extern de spionaj paramilitar.

Iranul a declarat că îşi rezervă dreptul unui „răspuns decisiv”.

Preşedintele american Joe Biden a discutat joi despre ameninţarea Iranului într-un apel telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Echipele noastre sunt în contact regulat şi continuu de atunci. Statele Unite susţin pe deplin apărarea Israelului împotriva ameninţărilor din partea Iranului”, a declarat un înalt oficial al administraţiei Biden.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...