G4Media.ro

STUDIU Pisicile domestice ucid circa 300 de milioane de animale native anual…

STUDIU Pisicile domestice ucid circa 300 de milioane de animale native anual în Australia

Pisicile domestice ucid anual circa 300 de milioane de animale native în Australia, susţine o cercetare realizată de un grup de oameni de ştiinţă australieni, potrivit DPA.

Conform acestei cercetări finanţate de guvern, în fiecare an, până la 8.000 de animale sunt ucise pe kilometru pătrat de către pisicile de companie, a informat joi Threatened Species Recovery Hub (TSRH).

Potrivit estimărilor guvernului, circa 2,7 milioane (peste 25%) dintre gospodăriile australiene au pisici drept animale de companie, iar aproximativ jumătate dintre acestea deţin peste o pisică, ceea ce face ca în total, populaţia de pisici domestice din Australia să fie în jur de 3,8 milioane.

Noua cercetare, publicată în luna aprilie revista Wildlife Research, a evaluat pentru prima dată impactul pisicilor domestice asupra faunei sălbatice din Australia.

Dintre cele 3,8 milioane de pisici domestice, circa 1,1 milioane petrec circa 24 de ore în case, astfel încât ele nu reprezintă o ameninţare la adresa vieţii sălbatice.

Cu toate acestea, restul de 2,7 milioane, sau 71 % din totalul pisicilor de companie, pot umbla libere şi vâna, fiecare dintre acestea ucigând în medie anual 110 animale native, dintre care 40 de reptile, 38 de păsări şi 32 de mamifere. Împreună, susţine noua cercetare, pisicile domestice ucid 297 de milioane de animale native pe an.

Impactul este concentrat în oraşele şi localităţile cu între 40 şi 70 de pisici libere pe kilometru pătrat, acestea ucigând împreună anual până la 8.100 de animale pe kilometru pătrat, mai precizează studiul.

Cercetătorii susţin au existat numeroase  documentate în care o singură pisică lăsată liberă a dus la declinul unei specii într-o anumită zonă.

Pisicile domestice sunt responsabile de pentru scăderea populaţiei de oposumi planori (Acrobates pygmaeus) în New South Wakes, dar şi a unor specii de şopârlă în Perth şi Canberra.

Image by Jonathan Sautter from Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  • pai,daca nu ne-am face treaba noi,neamul pisicesc,v-ar manca soarecii, sobolanii,goangele,ramele si alte specii daunatoare omului si agriculturii.

 1. Ar trebui spanzurate prin impuscare aceste fiare blanoase.

  • Ori așa zisii CERCETATORI sunt tampiti, ori prosti rău de tot!!!!! Care este rolul pisicii, dementilor care ati învățat atâta carte degeaba, cretinilor?! Sa vâneze dozatoare, da?!!!!! Primitivelor!!!! Ca de nu ar vâna rozatoarele precum soarecii si șobolanii ne-ar omora pe noi oamenii ciuma bubonica data de șobolani!!! Pisica este animal domestic dar cu instinct de vânătoare incuiatilor! De aceia este declarat prin natura ei al doilea animal curat după cal! Dar de ce nu spuneti ce beneficii aduce omului, pisicica?! De exemplu! Este animalul care elimina depresia și stresul, mai mult decât atât starea de insomnie, este animalul care anunță orice pericol care s-ar putea abate asupra casei stăpânului. Simte orice problemă de sănătate sau suferință a stăpânului său. Despre aceste lucruri de ce nu spuneti?!!! Invrajbiti oamenii împotriva acestor animale! De ce?!!! Ce aveti cu ele?!!! Numai puteți trăi de răul lor! Ca exista si ele pe pământ!! Băgați ură și dușmănie în mintea oamenilor împotriva pisicilor, ticalosilor! De ce nu spuneti de australieni câte cămile au omorât!!!! Pentru că vezi dragă Doamne beau prea multă apă!!!!! Sau câți urși koala și canguri au murit arși de vii în focurile din Australia, sau câți câini împușcă și omoară australieni și vorba aia Australia țară supercivilizata, da?!!!!!! Mie greață, mie silă de atâta meschinărie și perversitate.

 2. Cand ma urinez „curat” juma’ de cartier.

 3. Ar fi o solutie….

  Decolonizarea Australiei, si retragerea de pe continent a tuturor caucazienilor …..
  Fiecare „caucazian” sa ia cu el o pisica si 4 iepuri la parasirea Australiei.

 4. Noi, soarecii, am atras de mult atentia asupra acestui genocid continuu practicat asupra neamului nostru, prin: marsuri prin canalizari, rontait cabluri in semn de protest, urinat pe mancarea din fast food-uri etc.

 5. Am o pisica rasa europeană.
  Am gasit-o pe strada acum 20 de ani .
  Am adoptat-o , traieste la bloc. Nu si-a pierdut instinctul de vânător. Pândeste porumbeii de la geam. Daca ar fi liberă sigur ar vâna si prinde.
  Nu cred ca ar mânca doar i-ar ucide.

 6. Ați postat un calcul statistic și iată ce comentarii delirante au rezultat de la câțiva!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.